Viisi syytä lomailla tunnelmallisessa Naantalissa

Naantalin maineikas aurinkoisuus on helppo aistia lyhyellä tai pitkällä vierailulla kaupungissa. Merellisyys yhdistettynä vanhankaupungin idylliin tarjoaa ainutlaatuisia tunnelmia, hienosti hoidetut puistoalueet ja kauniit puutalot kauneutta. Kesän vilkas matkailusesonki tuo mukanaan myös runsaasti kansainvälisiä kohtaamisia. Tässä viisi syytä valita Naantali kesälomasi kohteeksi!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Viisi syytä lomailla tunnelmallisessa Naantalissa

1. Ruoka kruunaa matkailijan lomapäivän

Naantalin ravintolamaailma on kaupungin kokoon nähdän monipuolinen. Kokeile esimerkiksi ravintola Snickaria tai italialaistyyppistä Valborgia. Veneilijöille tarjolla on uusi huoltorakennus ja ravintola A/S 714. Brinkhallsparkling avasi viinitehtaansa keväällä 2017 ja möi ensimmäisen varastonsa heti loppuun. Naantalissa et jää nälkäiseksi!

2. Muumimaailma on lapsiperheiden ykkönen

Kesäkauden suurin hitti Naantalissa on tietenkin Muumimaailma, jota yhdenkään lapsiperheen ei kannata jättää väliin täällä vieraillessaan. Muumimaailmaan kannattaa varata aikaa kokonainen päivä ja varusteiksi hyvät kengät, pientä evästä ja aikuisille paljon kärsivällisyyttä. Tämä päivä on pienten kesän kohokohta!

3. Tapahtumat kuuluvat Naantalin kesään

Kirkontornista kajahtaa jokaisena kesäiltana tunnelmallinen Iltavesper. Musiikkijuhlat, Meriteatteri, iltamarkkinat ja heinäkuiset Unikeonpäivän juhlallisuudet ovat Naantalin tunnetuimpia kesätapahtumia. Myös Kultarannan puutarhan kierrokset ovat suosittuja – niillä kuulet kiehtovaa historiaa 12 presidentin ajalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Koe hienot merimaisemat

Paras paikka nauttia kesäisestä auringosta on tietenkin laivan kansi. Perinteiset Ukkopekka-risteilyt Naantalin ja Turun välillä alkavat kesäkuussa. Laiva seilaa kaupunkien väliä kahdesti päivässä koko kesäkauden ajan. Merelle pääsee kesä-elokuussa myös Naantali-Kustavi-risteilyllä.

5. Majoitus on helppo löytää

Naantalissa voit valita yöpymisen joko korkeatasoisesta Kylpylästä tai Kultaranta Resortista, vanhan kaupungin idyllisistä puutaloista tai rauhallisesta saaristosta. Kaikki majoitukset löytyvät puolen tunnin ajomatkan etäisyydellä vanhastakaupungista ja hintatietoisellekin vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Naantalissa sijaitsee luultavasti Suomen kauneimmalla paikalla oleva leirintäalue Naantali Camping, josta löytyy erilaisia mökkejä, karavaani- tai telttapaikkoja.

Kuva: Naantalin Matkailu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.