Yksin Helsingissä? Seitsemän hauskaa ideaa soololomailijalle!

Yksin Helsingissä? Seitsemän hauskaa ideaa soololomailijalle!

julkaistu , päivitetty

Mitä tehdä yksin Helsingissä? Pääkaupungin sykkeessä riittää uutta koettavaa niin paikallisille kuin kotimaanturisteillekin. Etsitpä tekemistä pariksi tunniksi tai useammaksi päiväksi - tämä juttu on sinua varten! Sukella siis Helsingin vietäväksi ja tutustu seitsemään ideaamme: näissä riittää koluttavaa vaikka useammalle kerralla.

 • Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

  1. Ihastu Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan

  Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Helsingin keskustassa, ja sinne on helppo saapua niin paikallisen kuin Helsingissä vierailevankin. Upea puutarha on ihastuttanut ihmisiä jo lähes 200 vuoden ajan!

  Kasvitieteellisessä puutarhassa on kymmenen yleisölle avointa kasvihuonetta, joissa voi tutustua erilaisten vyöhykkeiden, kuten aavikoiden ja sademetsien, kasvillisuuteen. Yksi puutarhan erikoisuus on lummehuoneen kuningas, parananjättilumme, jonka lehti voi kasvaa halkaisijaltaan yli kaksimetriseksi!

  Ulkopuutarhaan voi tutustua ilmaiseksi ympäri vuoden joka päivä klo 9-20. Kasvihuoneissa voi vierailla vaihtelevien aikataulujen mukaan. Aikuisten lippu kasvihuoneisiin maksaa 12 euroa ja lapsilta (7-17-vuotiaat) lippu kustantaa 6 euroa.

  Osoite:
  Kaisaniemenranta 2
  00170 Helsinki

  Lue lisää ja katso tarkemmat aukioloajat:
  Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

 • 2. Sukella menneisyyteen Ratikkamuseossa

  Raitiovaunu, spåra, ratikka... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Helsinkiläiset ovat kulkeneet raitiovaunuilla jo yli sadan vuoden ajan ja ne ovat edelleen tärkeä osa pääkaupungin joukkoliikennettä.

  Ratikkamuseo sijaitsee Töölössä Kulttuuritehdas Korjaamon yhteydessä ja se on mainio kohde sinulle, joka etsit tekemistä Helsingissä.

  Lähde siis aikamatkalle Helsinkiin tunnelmoimalla ihania vanhoja filmejä ja idyllisiä vanhan ajan ratikoita!

  Museo on avoinna joka päivä klo 11–17 ja sinne on aina vapaa pääsy.

  Osoite:
  Töölönkatu 51 A
  00250 Helsinki

  Lue lisää: Ratikkamuseo

 • 3. Tapaa matelijoita Tropicariossa

  Tämä kiehtova kohde sopii sinulle, joka olet kiinnostunut eksoottisista eläimistä ja luonnosta! Tropicario sijaitsee Helsingin Vallilassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tropicario on Pohjoismaiden suurin trooppinen eläintalo, ja siellä voi lasiseinän kautta tutustua moniin mielenkiintoisiin liskoihin ja käärmeisiin. Monia kiinnostavat eläintalossa erityisesti suuret varaanit sekä kuristajakäärmeet.

  Tropicario on avoinna joka päivä klo 10-18. Pääsylippu aikuisilta maksaa 15 euroa ja 4–14-vuotiailta 10 euroa.

  Osoite:
  Sturenkatu 27
  00510 Helsinki

  Lue lisää: Tropicario

 • Allas Sea Pool, Helsinki

  4. Rentoudu tai treenaa Allas Sea Poolilla

  Allas Sea Pool on suosittu kohde niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Upeilla merimaisemilla varustettu Allas Sea Pool on merikylpylä, joka sijaitsee Helsingin Katajanokalla aivan Kauppatorin kyljessä.

  Allas Sea Pool sopii niin rentoutumiseen kuin urheiluunkin, koska sieltä löytyy lämminvesiallas, meriallas ja saunoja. Siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten joogatunteja ja hikitreenejä.

  Allas Sea Poolilla viihtyy myös pidemmänkin tovin, sillä merikylpylän yhteydestä löytyy myös kahvila ja ravintola, joissa voi nauttia vaikkapa viinilasillisen tai aterian pidemmän kaavan kautta. Allas Sea Poolissa järjestetään myös keikkoja läpi kesän aina syksyyn asti.

  Osoite:
  Katajanokanlaituri 2 A
  00160 Helsinki

  Lue lisää: Allas Sea Pool

 • 5. Tutustu Helsinkiin mereltä käsin

  Merellisyys on tärkeä osa Helsingin viehätysvoimaa, oten mikä olisikaan parempi tapa tutustua pääkaupungin lumoon kuin saaristoristeily? Risteilyjä tarjoavat monet eri palveluntarjoajat ne esittelevät Helsingin parhaat palat eri nähtävyyksiä ja luontokohteita kierrellen.

  Saaristoristeilyjä on tarjolla useita eri vaihtoehtoja:

  • Royal Line tarjoaa kivoja sightseeing -risteilyjä, jotka voi halutessaan yhdistää myös Hop on Hop off -bussikierrokseen. Sightseeing-risteilyllä tutustutaan esimerkiksi Suomenlinnaan, Kaivopuistoon, erilaisiin historiallisiin rakennuksiin, kirkkoihin ja Korkeasaareen. Laivalla palvelee kahvila-ravintola a-oikeuksin.
  • Royal Linen kyydissä pääsee myös ruokailemaan vesille, sillä tarjolla on lounas- ja illallisristeilyjä. Tutustumisen arvoinen erikoisuus on Kieltolaki-illallisristeily, jossa nautit merellisestä illallisesta ja tutustut samalla kieltolain aikaan ja pirtun salakuljetuksen historiaan.
  • Kaunis kanavaristeily esittelee Helsingin upeimpia rantamaisemia ja hienoja nähtävyyksiä, kuten Suomenlinna, Korkeasaaren, jäänmurtajiaa ja Dagerön kanavan.
 • 6. Lähde melontaretkelle

  Miltä kuulostaisi melontaretki kauniina kesäpäivänä Vantaanjokea pitkin? Kyllä kiitos! Melontaranta sopii niin konkareille kuin vasta-alkajille melojillekin, ja se sijaitsee kauniissa luonnonakauniissa paikassa bussimatkan päässä Helsingin keskustasta, lähellä Tapaninvainion uimarantaa.

  Melontarannassa voit vuokrata kanootin, kajakin, SUP-laudan tai osallistua hauskoille melontakursseille. Melontaranta on auki lauantaista sunnuntaihin klo 12-18 aina heinäkuun loppuun saakka.

  Osoite:
  Uimarannantie 30
  00730 Helsinki

  Lue lisää: Melontaranta

 • 7. Tutustu eläinystäviin Korkeasaaressa

  Kiehtovien kotimaisten ja ulkomaisten eläinlajien parissa aika kuluu kuin siivillä! Kauniilla paikalla sijaitseva Korkeasaari on yksi kotimaan kuuluisimpia eläintarhoja. Korkeasaaressa asuu yli 150 eläinlajia, jotka ovat kotoisin eri puolilta maailmaa. Korkeasaaren missiona on turvata luonnon monimuotoisuus ja saarella hoidetaan myös hoitoa tarvitsevia villieläimiä.

  Eläintarhan asukkaisiin kuuluvat esimerkiksi suuret kissapedot, kuten leijonat, amurinleopardit ja lumileopardit, kotimaiset suurpedot ahma, ilves ja karhu sekä monet muut nisäkkäät, matelijat, linnut, sammakkoeläimet ja selkärangattomat.

  Korkeasaarelle voi saapua esimerkiksi bussilla tai vesibussilla. Alueella viihtyy pidemmänkin ajan, sillä läheltä löytyy muun muassa suosittu virkistysalue Mustikkamaa ja uimaranta. Löydät lisää tietoa saapumisesta Korkeasaaren sivuilta.

  Ennakkoon ostettu pääsylippu kustantaa aikuiselta 20 euroa ja 4-17-vuotiailta 13 euroa.

  Käyntiosoite:
  Mustikkamaanpolku 12
  00270 Helsinki

  Lue lisää: Korkeasaari

 • Kuvat: Rasmus Nikander, Jarih / IS, pb / David Mark

Katso myös