Esittelyssä vuoden retkikohde 2020: Kintulammi

Esittelyssä vuoden retkikohde 2020: Kintulammi

julkaistu , päivitetty

Tampereen Teiskossa sijaitseva Kintulammi on vuoden retkikohde 2020. Kintulammi on upea ulkoilualue, joka sopii koettavaksi kaikkina vuodenaikoina.

Kintulammi sai äänivyöryn yleisöäänestyksessä

Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue valittiin Vuoden Retkikohteeksi GoExpo-messujen yhteydessä järjestetyssä äänestyksessä suoranaisella äänivyöryllä. Se keräsi kaikkiaan 38% yleisöäänestyksen äänistä.

Teiskossa sijaitseva, vuonna 2018 käyttöön vihitty Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualue on noussut nopeasti suosioon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Äänestystulos on ennen kaikkea suuri kiitos ja upeaa palautetta Kintulammin eteen viime vuosina tehdystä työstä, iloitsee Petri Mäkelä alueen kehittämisestä ja ylläpidosta vastaavasta Ekokumppanit Oy:stä.

– Vuoden Retkikohde on tunnettu kilpailu ja sillä on varmasti positiivinen vaikutus myös Kintulammin kansalliseen tunnettuuteen ja sitä kautta alueen kävijämääriin, Mäkelä jatkaa.

Luonto on tärkeä vetovoimatekijä kaikessa matkailussa

Kintulammin alue on valmistuttuaan vuonna 2018 ollut yksi Tampereen alueen lähimatkailun vetonauloista. Alueella on vuosittain vieraillut noin 40 000 retkeilijää.

– Alueen suuri kävijämäärä on asettanut ylläpidolle kovan haasteen, mutta olemme mielestäni onnistuneet paitsi perustoimintojen turvaamisessa, sanoo Mäkelä iloitsee.

Kuten kaikkialla Suomessa, myös Tampereen seudulla ulkoiluelämykset kuuluvat myös kaupungin näkökulmasta matkailun tärkeimpiin houkuttavuustekijöihin ja niihin halutaan panostaa.

– Yksi markkinointimme tärkeimmistä painopisteistä on Tampereen seudun luonto. Kintulammi on monella tapaa houkutteleva kohde sekä kotimaisille että kansainvälisille matkailijoille, sanoo Noora Heino, kumppanuuksien ja markkinoinnin johtaja Visit Tampereesta.

Laaja metsäalue järvineen ja lampineen

Kintulammin luonnonsuojelualue sijaitsee Teisko-Aitolahdessa noin 20 kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Sen laajaan ja profiililtaan tasaiseen metsäalueeseen sisältyy myös useita pieniä järviä, lampia ja suoalueita. Kintulammin erityinen arvo perustuu metsäalueen laajuuteen, puuston vanhaan ikään ja tärkeään lahopuun määrään.

Kintulammi on kooltaan Tampereen suurin luonnonsuojelualue. Sen ja vanhemman Vattulan Vattulan luonnonsuojelualueen yhteispinta-ala on jopa 608,5 hehtaaria, mikä tekee kokonaisuudesta Pirkanmaan kolmanneksi suurimman luonnonsuojelualueen heti Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistojen jälkeen.

Reitteihin ja Kintulammin palveluihin voit perehtyä tarkemmin osoitteessa www.kintulammi.fi.

Lähde: Visit Tampere
Kuva: Julia Kivelä

Katso myös