Haikon Kartano tarjoaa hemmottelua mielelle ja keholle
Yhteistyössä Haikon Kartano

Haikon Kartano tarjoaa hemmottelua mielelle ja keholle

julkaistu , päivitetty

Puoli tuntia Helsingistä ja vain kivenheitto Porvoon tunnelmalliseen vanhaankaupunkiin – yhdistä päiväretki ja upea hemmotteluloma Haikon Kartanossa.

Yhteistyössä: Haikon kartano

Haikon kartano - kesä

Suomen ensimmäisen kartanohotellin historia ulottuu kauas

Haikon Kartanon historia ulottuu aina 1300-luvulle, jolloin kartanon omisti Viipurin dominikaaniluostari. Omistajat ovat vuosisatojen saatossa vaihtuneet useaan otteeseen ja alkuperäiset rakennuksetkin palaneet, mutta tilalle on rakennettu uusi mahtipontinen kartano.

Vuosisatojen varrella Haikossa on vietetty kartanoille tyypillistä seuraelämää, jolloin aikansa silmäätekevät pitivät juhlia ja tapasivat toisiaan. Suomen ensimmäisenä kartanohotellina Haikon Kartano avattiin mittavien kunnostustöiden jälkeen vuonna 1966. Nykyisin Haikko on suosittu paikka sekä juhlapäivien viettoon että pieniin arjen piristyksiin. Historiallisen ympäristön ja modernien palvelujen ylellinen yhdistelmä tuo luksuksen tuntua rentoutumishetkiin.

Haikon kylpylä

Suosittu juhlapaikka on myös kylpylä

Haikon Kartano on tunnettu erityisesti tyylikkäänä juhlapaikkana ja moni hääpari sanookin ”tahdon” kartanon mailla tai viettää juhlia alueella. Meren äärellä sijaitseva kartano henkii tyylikkäällä tavalla mennyttä aikaa ja alueen kasvillisuus täydentää puitteet upeisiin ja ikimuistoisiin juhlahetkiin.

Kartanon yhteydessä sijaitseva kylpylä on ollut vuosikymmenten saatossa suosittu hengähdyspaikka niin hotellin asiakkaille kuin paikallisillekin. Hiljattain uusittu allasalue tarjoaa mainiot puitteet hemmotteluhetkiin sekä arjen lomassa että juhlahetkissä. Hotellin asiakkaat voivat käyttää kylpylää ja myös kuntosali on asiakkaiden vapaassa käytössä.

Allasalue tarjoa perinteisten porealtaiden lisäksi rohkeimmille vieraille kylmää kyytiä kylmäkaivon uumenista. Vastapainoksi voi nauttia kuuma-altaan lämmittävästä vedestä. Perinteisen saunan ohella alueelta löytyy höyrysauna, aromisauna ja infrapunasauna. Lauantaisin kylpylä on ainoastaan hotelliasiakkaiden käytössä.

Koronarajoitusten aikana kylpyläaika varataan ennakkoon. Näin pystytään varmistamaan asiakkaiden turvallinen oleskelu kylpyläalueella. Kylpylässä noudatetaan rajoitettua asiakasmäärää. Rauhallisinta on tyypillisesti päiväsaikaan ennen kello viittätoista.

Haikko: Hyvinvointi

Hemmottelua päästä varpaisiin

Haikon Kartanon Relax Center tarjoaa valtavan määrän hemmotteluhoitoja elämän eri tilanteisiin. Paikkaa voi huoletta kutsua täyden palvelun kauneuskeskukseksi – laajasta valikoimasta löytyy niin perinteisiä kasvohoitoja, käsihoitoja ja jalkahoitoja kuin myös esteettisiä hoitoja ilman kirurgisia toimenpiteitä. Haikossa tehdään myös täytehoitoja, laserhoitoja, karvojen ja tatuointien poistoja ja kasvojen kohotusta ultraäänihoidolla.

Fysioterapian palveluita on saatavilla ilman lääkärin lähetettä. Fysioterapia tarjoaa myös huippukylmähoitoa, allasterapiaa ja kuntosaliharjoittelua.

Hemmotteluvalikoimiin kuuluvat myös erilaiset hieronnat aina klassisesta hieronnasta päähierontaan ja kuumakivihieronnasta stressiä poistavaan hierontaan. Voit myös lakkauttaa geelikynnet tai ottaa ripsienpidennykset.

Lahjakortin hankkiminen rakkaalle, ystävälle tai muulle läheiselle on ihana tapa antaa lahjaksi konkreettista hyvää oloa.

Haikon kartano: Vanha Porvoo

Hiushuone Taika tarjoaa hiustaikoja

Parturi-kampaamo Hiushuone Taika toimii Haikon Beauty & Wellness -osaston yhteydessä ja sieltä saat perinteisten hiustenleikkausten lisäksi erilaisia hiuspohjan hoitoja. Hiusten värjäys ja permanentit toteutetaan täysin hajusteettomilla tuotteilla ja myös kasvivärjäys löytyy valikoimista. Miehet voivat varata ajan myös parran muotoiluun.

Haikon kartanolta avautuvat hienot merimaisemat.

Hyvää oloa aktiviteeteista tai oleskelusta – ihan kuinka itse haluat

Haikon hienoissa maisemissa aivan rannan tuntumassa sijaitsevat takkatuvat ja rantasaunat tarjoavat mukavat puitteet vapaamuotoiseen illanviettoon perheen, ystävien tai työkavereiden seurassa.

Kauniista maisemista ja hyvästä seurasta voi nauttia vaikkapa kahdeksan henkilön porepaljussa. Perinteisen hirsisaunan vuokranneet voivat nauttia kesäisin myös meressä uimisesta. Haikon tapahtumakalenteria seuraamalla löydät kiinnostavat tapahtumat aina sunnuntaibrunsseista joogalomiin, vesijumpparyhmiin, kahvakuulatreeneihin kuin latinorytmejä tarjoaviin tanssitunteihinkin.

Haikon kartano tarjoaa monenlaisia ryhmäaktiviteetteja työpaikkojen virkistyspäiviin ja muihin tilaisuuksiin.

Suunnitteletko työyhteisön virkistyspäiviä tai perheen juhlia?

Työyhteisöjen virkistyspäivät sujuvat monenlaisten aktiviteettien äärellä. Talven lumikenkäretket kuljetaan luonto-oppaan johdolla. Upeista talvisäistä voidaan nauttia ohjatulla sauvakävelylenkillä, kalamiehet pääsevät narraamaan kaloja kalastusretkillä ja myös hienoja meriretkiä on tarjolla risteilyjen muodossa.

Virkistyspäivää on mahdollista viettää myös viinitastingin, kokkikoulun tai cocktailkurssin muodossa. Rohkeimmat varaavat aikaa oman pienelokuvan kuvaamiseen ja toteuttamiseen ammattilaisten johdolla!

Juhlahetken koittaessa voi Haikon Kartanolta varata majoituksen ja aterioinnin lisäksi monenlaista kiinnostavaa ohjelmaa. Tarjolla on niin taikashowta, Noora Karma -showta kuin erilaisia bändejä ja trubaduurejakin. Tai miltä kuulostaisi häämarssi tai juhlafanfaari historiallisessa ympäristössä vaskisoittimilla soitettuna?

Lue lisää Haikon Kartanon tarjonnasta täältä: www.haikko.fi

Kuvat: Haikon Kartano

Katso myös