Hämeenlinna lasten kanssa – neljä huvitteluvinkkiä koko perheelle

Hämeenlinna lasten kanssa – neljä huvitteluvinkkiä koko perheelle

julkaistu , päivitetty

Onko suunnitelmissasi matka Hämeenlinnaan lasten kanssa? Tässä neljä hauskaa aktiviteettia Hämeenlinnassa koko perheelle!

 • Ahvenisto

  Hämeenlinnan Ahvenistolla riittää varmasti tekemistä koko perheelle. Ahveniston liikuntapuistossa pääset vapauttamaan energiasi liikunnan parissa. Alueella sijaitsevassa Flowparkissa on puihin rakennetut seikkailuradat, joissa kaikenikäiset löytävät sopivaa tekemistä.

   

  Alueella on myös maauimala, jossa pääsee polskimaan sydämen kyllyydestä. Allas on jopa 26 astetta lämmin ja siellä sijaitsee myös SuperWibit-temppurata. Maauimalassakin siis vilskettä riittää. Ahvenistolla on myös perinteinen hiekkaranta. Rannan läheisyydessä on myös kahvio ja kolme beach volley-kenttää. 

   

  Myös perheen pienimpiä varmasti kiinnostava uusi leikkipuisto tarjoaa kivaa tekemistä Hämeenlinna-päivääsi. Puistossa voi kiipeillä muun muassa Merirosvolaivan rakenteissa. Jos lapsia saa mukaan luontoon, niin alueen luontopolut ovat oiva paikka tutkia alueen kaunista luontoa.

   

  Ahvenistoon kannattaa siis ehdottomasti suunnata, jos haluat monipuolista tekemistä Hämeenlinnassa koko päiväksi!

   

  Lue lisää: Ahvenisto

 • Linnanniemi ja Hämeen linna

  Välittömässä Hämeenlinnan keskustan läheisyydessä sijaitseva historiallinen Linnanniemi kuuluu myös Hämeelinnan parhaisiin vinkkeihin lasten kanssa matkustavalle. Alueen keskustaa koristaa loistavasti säilynyt Hämeen linna, kaupungin ehdoton maamerkki.

   

  Linnanniemi kietoo sisäänsä suuren osan Hämeenlinnan kaupungin historiaa ja mielenkiintoista nähtävää riittää ympäri aluetta. Hämeen linnaan pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla. Jylhä kivilinna ei petä vierailijaansa. Tarjolla on myös erikseen lapsille järjestettäviä opaskierroksia. Hyvän sään sattuessa pääset ihastelemaan linnan valleilla oleskelevia lampaita. Hämeen linnan vieressä sijaitsee vierailunarvoiset Museo Militaria ja Suomen suurin vankilamuseo.

   

  Jos historialliset nähtävyydet rupeavat tylsistyttämään, on alueella myös leikkipuisto, jossa lapset pääsevät purkamaan ylimääräisen energian.

   

  Lue lisää: Linnanniemi

 • Hämeensaari

  Hämeensaari ei ole nimensä mukaisesti saari, vaan kaupungin keskustan läheisyydessä sijaitseva virkistysalue. Alueella sijaitsee paljon aktiviteetteja, joten lapsiperheen kannattaa ehdottomasti suunnata tänne vieraillessaan Hämeenlinnassa.

   

  Vesipedoille tarjolla on upea uimaranta, jossa polskia aurinkoisena kesäpäivänä. Uimarannan yhteydessä on myös leikkipuisto perheen pienimpien iloksi. Pallopeleistä kiinnostuneille on tarjolla muun muassa koripallokentät ja pingispöydät. Vesiliikuntakeskuksen hurjat aktiviteetit, kuten vesihiihto tuovat vauhdin huumaa isommille lomailijoille. 

   

  Lue lisää: Hämeensaari

 • Touhutalo

  Mitä tehdä Hämeenlinnassa jos sataa vettä? Säästä riippumatta Touhutalossa voit pitää hauskaa vuoden ympäri. Aktiviteettipuistossa koko perhe pääsee kokemaan liikkumisen iloja. 

   

  Noin tuhannen neliön talossa riittää paljon erilaisia aktiviteetteja. Suuren leikkialueen tarjonnasta löytyy muun muassa kiipeilyseiniä, liukumäkiä, pallomeri ja jättileegoalueet. Touhutalossa on myös saatavilla ohjattua toimintaa esimerkiksi liikuntaleikkien ja askartelun muodossa. 

   

  Liikunnallisille lapsiperheille paikka on oivallinen vierailukohde Hämeenlinnassa vieraillessa. Yli 20 000 lippua vuosittain myyvä Touhutalo takaa aktiivisen ja hauskan päivän lapsille! Aikuiset pääsevät Touhutaloon valvojan roolissa ilmaiseksi.

   

  Osoite:

  Keksikatu 5

  13110 Hämeenlinna

  Lue lisää: Touhutalo

 • Kuva: Miika Kangasniemi, Hämeenlinnan kaupunki

Katso myös

Hämeenlinna lasten kanssa – neljä huvitteluvinkkiä koko perheelle
Näe ja koe
artikkeli

Hämeenlinna lasten kanssa – neljä huvitteluvinkkiä koko perheelle

Onko suunnitelmissasi matka Hämeenlinnaan lasten kanssa? Tässä neljä hauskaa aktiviteettia Hämeenlinnassa koko perheelle!
Paikallisen kahdeksan vinkkiä Hämeenlinnaan
Näe ja koe
artikkeli

Paikallisen kahdeksan vinkkiä Hämeenlinnaan

Vanajaveden rannalla sijaitsevassa Hämeenlinnassa yhdistyvät kiinnostavalla kaupungin palvelut ja maaseudun rauha. Lue tästä artikkelista paikallisen parhaat vinkit Suomen vanhimpaan sisämaakaupunkiin.