Tahdotko viettää valkeaa joulua ilman stressiä? Vietä joulu Lapissa!

Tahdotko viettää valkeaa joulua ilman stressiä? Vietä joulu Lapissa!

julkaistu , päivitetty

Haluaisitko viettää joulua välillä vähän eri tavalla? Tai haluaisitko olla varma, että jouluna voi nauttia postikorttimaisen kauniista lumimaisemista? Vietä joulu Lapissa! Muista varata majoitus hyvissä ajoin, sillä Lappi on erittäin suosittu talvikohde. Korona-aika on tuonut oman mausteensa matkailuun, mutta myös turvallisia vaihtoehtoja löytyy.

 • Vuokraa mökki koko perheelle

  Miltä kuulostaisi joulu Lapissa? Houkuttaisiko tunnelmallinen lomamökki, oma sauna ja lämmin takkatuli omassa rauhassa? Lapista löytyy lukematon määrä vuokrattavia lomamökkejä moneen makuun. Vuokramökin avulla voit viettää perinteistä perhejoulua uusissa maisemissa.

  Vuokramökkejä löytyy internetistä monista eri palveluista ja vertailu kannattaa aina. Hyviä paikkoja vuokramökin etsimiseen ovat esimerkiksi AirBnB, Nettivuokraus sekä Nettimökki.

 • Kylpyläloma Lapissa

  Jos kaipaat joululta kipeästi ennen kaikkea rauhoittumista ja kiireettömyyttä, voisi kylpyläloma Lapissa olla sinulle sopiva vaihtoehto! Kylpylälomalla pääset nauttimaan perheen yhteisestä ajasta ilman siivoushuolia, kokkailuja tai kiirettä. Polskuttele altaassa, herkuttele ravintoloiden jouluruokatarjonnalla ja nauti hotelleiden tarjoamasta jouluohjelmasta. Kehuttuja Lapin kylpyläkohteita ovat esimerkiksi Levi Hotel Spa, Lapland Hotel Luostotunturi sekä Holiday Club Saariselkä. Varmista kohteiden aukiolotiedot, sillä muutokset ovat näinä aikoina sekä mahdollisia että todennäköisiä.

 • Aktiiviloma tunturimaisemissa

  Hiihtämisen ja laskettelun ystäville joulu on myös mitä parhain aika ottaa ilo irti rakkaasta harrastuksesta – joulun aikaan rinteessä ei ole paljon ruuhkaa ja laskettelukeskukset järjestävät usein mukavaa ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä ja Joulupukin vierailun.

  Vaikka laskettelu ei innostaisikaan, lumoavat tunturimaisemat tarjoilevat elämyksiä myös muidenkin reippailulajien ystäville. Hengähdä hetkeksi arjesta ja rauhoitu lumen keskellä esimerkiksi hiihtäen tai moottorikelkkaillen. Monissa kohteissa voit nauttia vauhdikkaasta menosta esimerkiksi koiravaljakon kyydissä.

  Lue lisää esimerkiksi: Levi, Pyhä ja Ylläs.

 • null

  Vieraile Joulupukin luona Rovaniemellä

  Joulupukin Pajakylä on auki myös joulun aikaan. Pajakylä kertoo panostavansa vierailun turvallisuuteen ja pyrkii pitämään visiitin poikkeusoloissakin miellyttävänä. Joulupukin ja tonttujen tapaaminen on elämyksellinen ja unohtumaton kokemus koko perheelle. Joulupukin Pajakylä sijaitsee lyhyen matkan päässä Rovaniemen keskustasta ja sinne pääsee helposti esimerkiksi autolla tai bussilla. Joulupukin vierailun yhteydessä voi osallistua myös moniin muihinkin hauskoihin aktiviteetteihin, kuten poro- ja huskyajeluille. Pajakylässä on myös mahdollista muun muassa herkutella ja ostaa matkamuistoja. Pajakylän ajantasaiset aukiolotiedot kannattaa varmistaa ennen visiittiä.

  Lue lisää: Joulupukin Pajakylä

 • Kuvat: Visit Rovaniemi (Rovaniemi Tourism & Marketing Ltd.)
 • >> Koe Lappi paikallisten kanssa! Katso tästä kaikki upeimmat elämykset

Katso myös