Lasten kanssa Meri-Lapissa – kuusi vinkkiä perhelomailijalle
Yhteistyössä Visit Meri-Lappi

Lasten kanssa Meri-Lapissa – kuusi vinkkiä perhelomailijalle

julkaistu , päivitetty

Kemin ja Tornion seutu tarjoaa upeat mahdollisuudet koko perheen aktiivilomalle vauvasta vaariin. Aloita Duudsoneista ja jatka ympärivuotisen lumilinnan kautta saaristomaisemiin tai upean kalaisille jokivarsille. Kokosimme kuusi lomatärppiä Meri-Lapin alueelle!

Yhteistyössä: Visit Meri-Lappi

1. Syke nousuun Duudsonit Activity Parkissa

Tornion elämystehdas Lapparissa sijaitseva Duudsonit Activity Park on täynnä tekemistä isoille ja pienille. Tässä arktisessa elämyspuistossa viihdyt helposti vaikka koko päivän. Tarjolla on yksi Suomen tasokkaimmista ja suurimmista trampoliini- ja skeittialueista.

Sisäaktiviteettipuisto sopii säähän kuin säähän, mutta teema on aina talvinen: tutustu Duudsonit Activity Parkin oman jäänmurtajaan ja majakkaan, kokeile lumilautailua tai lumisotapeliä ja kiipeile isossa kiipeilymaailmassa.

Duudsonit Activity park sopii säähän kuin säähän.

2. Kotieläinpuisto Arkadia sopii myös kaikkein pienimmille

Kokeile, saatko Arkadian papukaijan puhumaan! Kotieläinpuisto Arkadian vetonauloja ovat koko perhettä kiehtovat eläimet perinteisistä suomalaisista lemmikeistä aina eksoottisempiin lajeihin. Eläinpuistossa asuu noin 70 eläinlajia hevosista kilpikonniin. Voit tutustua Paavo-possuun, Aapeli-aasiin ja moniin muihin hauskoihin eläinystäviin. Arkadia sopii mainiosti niin taaperoikäisten kuin isompienkin lasten kanssa lomaileville.

Alueella on eläinten seurailun lisäksi paljon muutakin tekemistä, kuten leikkipuisto, pomppulinna ja trampoliini. Poimi limut ja pullat kahvilasta tai pysähdy grillaamaan nuotiopaikalle ja vietä rento eväshetki perheen kanssa. Uutuutena tarjolla on myös tilauksesta avoinna oleva perinnesauna paljuineen. Talvella kävijöitä palvelee Porotila Arkadia, jossa voit kokeilla poroajelua ja nauttia kotaravintolan antimista.

Eläinpuisto Arkadia sopii koko perheelle.

3. Lumilinna on Kemin maamerkki

 

Tiedätkö koko maailmasta toista kaupunki, jonka tärkein maamerkki on rakennettu lumesta? Kemin Lumilinnan tausta ulottuu aina vuoteen 1996 saakka. Nykyisin osa linnasta on avoinna läpi vuoden. Täällä pääset kokemaan pakkaspäivien tunnelmaa vaikka kesän kuumimmilla helteillä. SnowExperience365-elämystila on elämyksellinen käyntikohde, jossa talven ihmemaa on tavoitettavissa ympäri vuoden. Voit ottaa majesteettisia kuvia jäisellä valtaistuimella, tuntea vauhdin huuman jäämäessä tai nauttia kupposen kuumaa jääravintolassa.

Alueella on tarjolla myös omat majoituspalvelut: Seaside Glass Villas -pienhuvilat sekä rantamaisemien ympäröimä Camping-alue sopivat hyvin perheen kanssa reissaaville.

Lumilinnassa pääset pakkastunnelmaan kesälläkin.

4. Majoitu mukavasti ja herkuttele koko perheellä

Lapsiperheen lomaillessa on tärkeää, että koko perhe viihtyy. Majapaikan valinta ratkaisee paljon. Meri-Lapin majoitustarjonta on monipuolinen ja voit valita hotellien, leirintäalueiden ja vuokramökkien väliltä juuri sen vaihtoehdon, joka itsellesi on toimivin. Kokeile esimerkiksi Tornion Park Hotel Torniota tai Kemin Hotelli Merihovia.

Veneellä liikkuva voi pysähtyä mukavasti Tornionjoen suulla sijaitsevaan Torandan vierasvenesatamaan ja herkutella Toranda Magasin -ravintolan herkuista ja näyttävästä terassista. Kemissä merellistä tunnelmaa tarjoavat ravintolat Rantamakasiini ja Pursiseura.

Ravintola Pursiseuran terassilla on mukava viettää kesäpäivää.

5. Perämeren kansallispuistossa pääset lähelle luontoa

Meri on Perämeren kansallispuistossa läsnä kaikkialla – laineiden liplatuksena, leijailevina tuoksuina, tuulen hipaisuna iholla ja makuna kielellä. Erilaiset perinnemaisemat ovat upeita

retkikohteita. Omaleimaisen kasvillisuuden lisäksi niillä elää monenlaisia hyönteisiä. Ne kertovat tarinaansa vuosisatoja kestäneestä luonnon ja ihmisen yhteiselosta.

Parhaan perspektiivin Perämeren kansallispuistoon saat tietenkin veneillen. Lähde matkaan omalla veneellä tai osallistu valmisristeilylle. Myös yksityiskuljetuksia on tilattavissa. Vuonna 1991 perustettu puisto viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa. Juhlavuoden kunniaksi kansallispuistoa tuodaan entistä vahvemmin esille sekä Kemin että Tornion kaupungeissa ja samalla myös kansallispuisto-opasteita lisätään ja uusitaan molempien kaupunkien alueilla.

Silmä lepää Perämeren rannikkomaisemissa.

6. Kierrä vaikka koko seutu

Meri-Lapin tunnetuimmat kohteet ovat alueen kaupungit Kemi ja Tornio, mutta samaan matkailualueeseen kuuluvat myös pienemmät Keminmaan, Simon ja Tervolan kunnat. Asukkaita seudulla on kaikkiaan 70 000.

Kaikkia Meri-Lapin paikkakuntia yhdistää rauhallinen elämänmeno ja Lapin ainutlaatuinen luonto. Aluetta halkoo kolme Perämereen laskevaa valtajokea, jotka tunnetaan mainioina lohijokina: Simo-, Kemi- ja Tornionjoki. Päivän tai parin kalaretki maaseudulle on perheloman todellinen kohokohta, joten muista pakata myös kalastusvälineet tämän lomareissun varusteisiin.

Yhteistyössä: Visit Meri-Lappi

Kuvat: Visit Meri-Lappi, Experience365, Kemi Tourism

Katso myös