Perinteisiä uotilaisia vesihoitoja on annettu maassamme jo lähes sadan vuoden ja neljän sukupolven ajan. Uotilaisen hoitotavan keskeisiä elementtejä ovat erilaiset vaihtokylvyt, höyry- ja saunahoidot, valelut, kylmäpyyhehieronta ja käärehoidot. Juho Uotin esikuvana hoitomenetelmää kehittäessä olivat keskieurooppalaiset Kuhnen, Kneippin, Priessnitzin ja Schrothin luontaishoitomenetelmät.
Semivegetaristinen ruokavalio tukee vesihoitojen vaikutusta. Käytämme ruokavaliossa runsaasti kasviksia, maitotuotteita, kalaa ja lintua. Kylpylässä voi myös paastota. Erityisruokavaliot huolehditaan tarvittaessa. Kylpylään voi tulla paitsi hoitamaan terveyttä perinteisillä vesihoidoilla myös lomailemaan täysihoidossa tai viettämään juhlapyhiä. Kylpylässä voi järjestää myös yksityistilaisuuksia. Jugend-tyylisen päärakennuksen ruokasaliin mahtuu noin 45 henkeä. Ryhmien suosimaan iltapakettiin kuuluu buffet-iltapalan lisäksi ns. autuuspaketti (pää- ja hartiahieronta, vaihtokylpy, sauna ja käärehoito).