Linnanmäki – huvittelua Helsingin sydämessä! 

Linnanmäki – huvittelua Helsingin sydämessä! 

julkaistu , päivitetty

Suomen vanhin ja suosituin huvipuisto Linnanmäki sijaitsee Helsingin Alppiharjussa. Vuonna 1950 avattu huvipuisto tarjoaa kokonaisvaltaisen viihdepaketin koko perheelle. Seuraavaksi hieman tarkemmin avattuna huvipuiston antia.

Linnanmäki tarjoaa hupia kaikenikäisille

Ympäri Suomen tunnettu Linnanmäki on huvipuistojen aatelia Suomessa. Yli 40 huvipuistolaitetta tekee viihtymisestä helppoa. Voit aistia huvipuiston historiaa esimerkiksi legendaarisessa puisessa vuoristoradassa tai todellista vauhdin huumaa uudehkossa Magia-laitteessa. Linnanmäellä on myös Euroopan tasolla tunnustusta saanut Taiga-ratalaite, joka valittiin vuonna 2019 parhaaksi uudeksi ratalaitteeksi ja vuoden vuoristoradaksi. 

Laitevalikoimasta riittää valittavaa koko perheelle. Nuorimmat voivat huvitella muun muassa karusellissa tai hepparadalla. Lapsille tarjolla myös kolme erilaista leikkipaikkaa.

Linnanmäellä voit myös kisata kaveriasi vastaan legendaarisissa hupipeleissä. Tarjolla on esimerkiksi pallonheittoa, tarkkuusammuntaa ja tikanheittoa. Pelit maksavat 3–5 euroa peliä kohden ja palkintoina voittajalle on luvassa muun muassa pehmolelu, suuri suklaalevy tai monen kilon sipsipussi.

Linnanmäen yhteydessä toimii myös merenalaisen maailman pyörteisiin vierailijan vievä Sea Life. Yli 50 akvaariota täynnä ihmeellisiä mereneläimiä takaavat hienon elämyksen ja opintomatkan merenalaiseen maailmaan ja sen asukkeihin.

Läpi kesän Linnanmäellä esiintyy myös lukuisia artisteja, jotka tanssittavat paikalle saapuneita asiakkaita.  

Ravintolapalvelut ja myymälätarjonta kruunaavat päivän Linnanmäellä

Hauskanpidon lomassa pitää tietysti myös ladata energiavarastoja. Alueen lukuisat ravintolat ja kahvilat pitävät tästä huolen. Valinnanvaraa on pizzasta hampurilaisiin ja salaatteihin. Aikuiset voivat nauttia kesän janojuomaa terassiravintola Keitaassa. Makean nälkään alueelta löytyy donitseja, vohveleita, jäätelöä ja tietenkin myös klassikoksi muodostunutta hattaraa. 

Huvipuistopäivän lopuksi voit vierailla alueen myymälöissä, josta saat hankittua mahtavat matkamuistot. Pitkän huvittelupäivän jälkeen mielen täyttää onnellinen fiilis ja reppu on täynnä uusia kokemuksia ja muistoja.

Sisäänpääsy ja lippujen hinnat

Linnanmäen alueelle sisäänpääsy on ilmainen. Laitteisiin pääsemiseksi vaaditaan ranneke, jonka voit hankkia verkkokaupasta tai paikan päältä. Päiväranneke maksaa kesäkaudella 2022 45 euroa ja iltaranneke 35 euroa. Jos kuitenkin haluat palata huvittelemaan vielä seuraavanakin päivänä, voi ensimmäisen päivän päätteeksi käydä hakemassa uuden rannekkeen huokeaan 15 euron hintaan.

Lue lisää: Linnanmäki

Teksti: Rasmus Nikander

Kuvat: Rasmus Nikander

Katso myös

Kulttuuritärpit Helsinkiin! 5 mahtavaa taidekohdetta pääkaupungissa
Näe ja koe
artikkeli

Kulttuuritärpit Helsinkiin! 5 mahtavaa taidekohdetta pääkaupungissa

Taidekohteissa kiertely on mainiota ajanvietettä niin helsinkiläisille kuin kotimaanmatkailijoillekin. Näiden upeiden taide-elämysten ihmettely sopii täydellisesti tekemiseksi esimerkiksi treffeille, kierreltäväksi yksin tai sadepäivän ajanvietteeksi ystävän kanssa. Helsinki on oikea taiteenystävän paratiisi ja tarjontaa on laidasta laitaan. Tässä artikkelissa esittelyssä kulttuuritärpit Helsinkiin!
Helsinki säällä kuin säällä – täällä viihdyt minä tahansa vuodenaikana
Näe ja koe
artikkeli

Helsinki säällä kuin säällä – täällä viihdyt minä tahansa vuodenaikana

Jos huono ilma yllättää vieraillessasi Helsingissä, niin ei hätää! Tässä artikkelissa kerromme miten viihdyt Helsingissä säällä kuin säällä ja kaikkina vuodenaikona.
Vauvaperheen Helsinki-tärpit: parhaat kahvilat vaunujen kanssa liikkuvalle
Syö ja juo
artikkeli

Vauvaperheen Helsinki-tärpit: parhaat kahvilat vaunujen kanssa liikkuvalle

Liikutko vauvan tai taaperon kanssa? Nappaa tästä vinkit laadukkaisiin, vauva- ja vaunuystävällisiin kahviloihin Helsingissä!
Pompi hyvä mieli Rush Helsinki -trampoliinipuistossa – hauskaa yksin tai yhdessä!
Yhteistyössä
Näe ja koe
artikkeli

Pompi hyvä mieli Rush Helsinki -trampoliinipuistossa – hauskaa yksin tai yhdessä!

Pohjoismaiden ensimmäinen trampoliinipuisto Rush Helsinki tarjoaa liikunnan iloa kaikenikäisille. Lähes sadasta trampoliinista riittää iloa ja menoa koko perheelle.