Mitä Napapiirillä tapahtuu juuri nyt? Joulupukin Pajakylällä jo 10 miljoonaa liveseuraajaa!

Mitä Napapiirillä tapahtuu juuri nyt? Joulupukin Pajakylällä jo 10 miljoonaa liveseuraajaa!

julkaistu , päivitetty

Mitä Joulupukin kylässä tapahtuu juuri nyt?

Joulupukin Pajakylään joulun alla vuonna 2009 asennettu striimauskamera on osoittautunut suosituksi niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Santa Claus Village Live:n katsojamäärä on tähän päivään mennessä ylittänyt reippaasti 10 miljoonan katsojan rajan. Suora lähetys Napapiirin jouluisesta tunnelmasta on myös nostanut Rovaniemen kaupungin Youtube-kanavan seuraajamäärät 200:sta yli 29 000 seuraajaan. Samoin Visit Rovaniemen Youtube-kanava on ylittänyt 17 000 tilaajan rajan.

– Ihmiset eri puolilla maailmaa ovat olleet todella kiinnostuneita seuraamaan liveä Joulupukin Pajakylän keskusaukiolta, jossa kävijät saavat myös ylittää maagisen Napapiirin rajan. Viimeisen kuukauden aikana on kameralla ollut yli 1,1 miljoonaa katselua, kertoo järjestelmäasiantuntija Seppo Rautapää, joka on Rovaniemen kaupungin Internet-julkaisujärjestelmän pääkäyttäjä.

Stream-kameran toimittaneen ja sitä ylläpitävän digitaalisen kehittämisen ja turvaratkaisujen asiantuntijayritys Loihteen myynti- ja asiakkuuspäällikkö Niko Tervo on myös pitänyt projektia erittäin mielenkiintoisena.

– Tämä on ollut meillekin upea projekti ja vaikka välillä mobiiliyhteydessä on ollut pieniä ongemia, niin stream on pysynyt hyvin hengissä sekä tavoittanut ja tavoittaa jatkossakin Rovaniemen ja tarunhohtoisen Napapiirin joulutunnelmasta kiinnostuneet ihmiset eri puolilta maailmaa, Tervo toteaa.

Avaa tästä Santa Claus Village Live!

Lähde: Rovaniemen kaupunki
Kuva: Visit Rovaniemi

Katso myös