Naantalin kesä – nauti saariston rengastiestä ja herkuttele paikallisittain
Yhteistyössä Visit Naantali

Naantalin kesä – nauti saariston rengastiestä ja herkuttele paikallisittain

julkaistu , päivitetty

Kaupallinen yhteistyö: Visit Naantali

Naantali on tunnettu idyllisyydestään ja aurinkoisesta säästään. Tunnelmallisen vanhankaupungin lisäksi Naantalissa on paljon muutakin koettavaa. Viivytpä paikalla vain päivän tai useamman, löydät takuuvarmasti monenlaista ihmeteltävää ja elämyksiä.

Naantali miniristeilyt

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miniristeilyt kuuluvat Suomen kesään

Lempeän merituulen helliessä ihoa voit ihailla upeita maisemia ja kaunista luontoa. Risteily upeassa saaristossa vie välittömästi kesätunnelmaan! Naantalin nostalgisimmat meriretket koetaan Höyrylaiva s/s Ukkopekan kyydissä. Ukkopekka on viimeinen matkustajaliikenteessä toimiva höyrylaiva ja se risteilee kesäaikaan Naantalista Turkuun. Ukkopekan lisäksi iltaristeilyjä tehdään m/s Kuhan kyydissä Naantalin lähivesillä keskiviikkoisin ja lauantaisin. Purjevenetunnelmaan pääsee kaljaasi Inga-Lillin kyydissä.

>> Tutustu aikatauluihin ja varaa liput Naantalin kesän risteilyille

Naantali Smakufestivals

Naantalin ravintolat tarjoavat suussa sulavia saaristolaisherkkuja

Lähituottajien tuotteita suosivat ravintolat nostavat esiin alueen osaamisen aina vihanneksista paikallisiin kuohuviineihin ja pienpanimotuotteisiin. Satokauden herkut löydät lukuisten ravintoloiden listoilta ja pääset nauttimaan upeista paikallisista mauista tunnelmallisissa ravintoloissa ja kahviloissa. The Delicious Side of Naantali -sivustolta löydät naantalilaiset lähituottajat ja paikalliset ravintolat.

Elokuussa on tarjolla erikoisherkkuja, kun Smaku Tour Naantali rantautuu toisen kerran kaupunkiin ja tarjoaa kattavan valikoiman herkullisia maisteluannoksia edulliseen hintaan alueen ravintoloissa. Smaku Tour toimii 24.8.–5.9.2020 välisenä aikana. Käy maistamassa niin monta eri annosta kuin haluat ja tutustu alueen ravintoloihin ja niiden tarjontaan.

Naantali Hanka satama

Milloin viimeksi olet nauttinut luonnosta ja kesätunnelmasta pyörän selästä käsin?

Nauti Naantalin upeasta saaristosta pyöräillen ja koe sen vivahteet tuulen tuivertaessa tukkaa lossin kyydissä. Pieni rengastie on noin 120 kilometrin mittainen. Reitin voi polkea molempiin suuntiin Naantalista Seilin saarelle ja sieltä Nauvoon, josta aina Turun läpi ja palata jälleen Naantaliin. Reitti sopii mainiosti viikonloppuretkeksi, jossa koet parhaimmat palat saariston kauneutta. Nauti merimaisemista, luonnosta, lauttareiteistä ja paikallisista herkuista. Yövy matkan varrella, niin ehdit nauttia alueen tunnelmasta vieläkin enemmän.

Kokeneempi pyöräilijä voi valita reitikseen saariston rengasreitin, jonka pituus on 250 kilometriä. Voit taittaa matkan omalla pyörällä tai vuokrata pyörän. Mikäli pyöräily ei syystä tai toisesta houkuta, tai matkassa on mukana pieniä lapsia tai iäkkäitä matkaajia, nauti upeasta päiväretkestä saaristossa Hop On Hop Off -bussin kyydissä.

Katso tarkemmat aikataulut löydät Visit Naantalin verkkosivuilta.

Naantali putiikit

Onko presidentti paikalla?

Naantalin vanhankaupungin kujilla on helppo viettää päivä tai pari putiikkeja kierrellen ja ravintoloiden herkuista nautiskellen. Lomailusi Naantalissa voi olla rauhallista oleilua upeassa merimaisemassa tai täynnä kiinnostavaa tekemistä, ihan kuinka itse haluat! Vanhankaupungin upea puutaloalue aivan meren äärellä, hulppeat jahdit satamassa ja taustalla siintävä presidentin kesäasunto luovat sellaisen tunnelman, että siitä voisi nauttia loputtomiin.

Mikäli näet Kultarannan salossa liehuvan lipun, tiedät että presidentti on paikalla. Tutustu Kultarannan puutarhaan opastetulla kierroksella, nauti ateria ravintolassa, herkuttele vohveliravintolan maankuuluilla vohveleilla suolaisin tai makein täyttein, nauti jäätelökioskin antimista ja kuuntele Trumputtajan rummutusta. Majoitusvalikoima Naantalissa on monipuolinen: yövy tunnelmallisissa puutaloissa tai varaa viihtyisä hotellihuone. Myös alueen mökkitarjonta on tutustumisen arvoinen.

Jos haluat tietää mistä tulee sanonta “loistaa kuin Naantalin aurinko”, varaa ohjattu kaupunkikierros Visit Naantalin toimipisteestä vanhan kaupungin sydämestä.

Lue lisää Naantalista: visitnaantali.com

Yhteistyössä: Visit Naantali
Kuvat: Visit Naantali / Smakufestivals

Katso myös