Helsinki säällä kuin säällä – täällä viihdyt minä tahansa vuodenaikana

Helsinki säällä kuin säällä – täällä viihdyt minä tahansa vuodenaikana

julkaistu , päivitetty

Jos huono ilma yllättää vieraillessasi Helsingissä, niin ei hätää! Tässä artikkelissa kerromme miten viihdyt Helsingissä säällä kuin säällä ja kaikkina vuodenaikoina.

 • Vieraile Alvar Aallon kotitalossa

  Suomalaisen arkkitehtuuri legendan Alvar Aallon edesottamuksista kiinnostuneille arkkitehdin kotitalo on ehdoton vierailukohde! Alvar Aalto Foundation ylläpitää ja järjestää opastettuja kierroksia kuuluisan arkkitehdin luomuksiin ympäri Suomea. Kotitalo sijaitsee Munkkiniemessä.

   

  Vuonna 1936 valmistunut talo on persoonallinen otos funktionalismista. Opastetulla kierroksella pääset tutustumaan talon arkkitehtuuriin ja Aallon elämään. 

  Osoite:

  Riihitie 20

  00330 Helsinki

 • Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki.

  Ilmaiseksi Helsingin kaupunginmuseoon

  Kulttuurinnälkäisille Helsingin kaupunginmuseo on oiva vaihtoehto vierailulle säällä kuin säällä. Museossa on esillä monia eri näyttelyitä, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain. Museo on kaupungin yksi ainoista museoista, joka käsittelee Helsinkiä monista eri näkökulmista.

   Lasten kaupunki -näyttelyssä lapset pääsevät tutustumaan perheen pienimpien maailmaan 1700-luvulta lähtien. Vaihtuvat näyttely viihdyttävät sellaistakin kävijää, joka vierailee täällä usein. Museoon on aina vapaa pääsy!

   

  Osoite:

  Aleksanterinkatu 16

  00170 Helsinki

 • Vieraile Ateneumissa

  Säällä kuin säällä on aina mahdollista nauttia taiteesta. Yksi Helsingin tunnetuimmista kuvataidemuseoista on hyvä vierailukohde pääkaupungissa vieraillessa. Ateneum on keskittynyt kuvataiteeseen ja päivittyvät näyttelyt pitävät toiminnan tuoreena.

   

  Ihastelemisen kohteena olevaa taidetta on 1800-luvulta nykypäivään. Näyttelyissä on esillä kotimaista sekä ulkomaista taidetta. Ateneumissa on tarjolla myös työpajoja, luentoja, klubeja ja opastuksia.

   

  Rakennus kätkee siis sisäänsä valtavan määrän ihastelemisen aihetta, eikä itse rakennuksen ulkokuorikaan paljoa kalpene sisällölle. Vuonna 1887 rakennettu Ateneum edustaa uusrenessanssin tyylisuuntaa.

   

  Osoite:

  Kaivokatu 2

  00100 Helsinki

 • Helsinki, Rush trampoliinipuisto

  Trampoliinipuisto Rush tuo liikettä päivään

  Pitäjänmäessä sijaitseva Trampoliinipuisto Rush tarjoaa säällä kuin säällä hauskaa liikuntaa koko perheelle. Vuonna 2016 avattu Rush oli avaamisen aikaan pohjoismaiden ensimmäinen trampoliinipuisto.

   

  Yli sata trampoliinia sisältävä liikuntakeskus takaa hikisen, mutta hauskan parituntisen liikunnan parissa. Erilaiset trampoliinit tekevät liikunnasta monipuolista. Polttopalloa, koripalloa ja seinillä kävelyä on myös tarjolla. Kesäviikoilla kolmena päivänä viikosta trampoliinipuiston valot vaihtuvat iltamoodiin, musiikki pauhaa ja alkaa hohto hypyn aika. 

   

  Tänne kannattaa suunnata isommallakin porukalla ja viettää aktiivinen päivä liikunnan merkeissä!

  Osoite: 

  Valimotie 25

  00380 Helsinki

 • Föönissä pääset lentämään

  Kauppakeskus Redissä on tarjolla lentämisen huumaa, eikä täälläkään tarvitse välittää heikosta säästä. Vapaalentotunneli Fööni on varmasti ainutlaatuinen kokemus kaikille yli 5-vuotiaille. Koulutetut ohjaajat opastavat ja tekevät aktiviteetista turvallisen. Jokainen hurjapää pääsee vuorollaan tunneliin lentämään kahden minuutin ajaksi. Aika voi kuulostaa lyhyeltä, mutta on hyvä aloittaa rauhallisesti.

   

  Ensilento yhdeltä henkilöltä kustantaa arkena 59 euroa ja viikonloppuna 69 euroa. Ryhmäalennuksia on myös saatavilla, joten kerää kaveriporukka tai perheesi kokoon ja suuntaa yhdessä yläilmoihin!

   

  Osoite: 

  Hermannin rantatie 11

  00580 Helsinki

 • Oodi

  Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä paikkana esittelyssä on Oodi. Kaikille avoin keskustakirjasto Oodi avattiin Kansalaistorille joulukuussa vuonna 2018. Kaupunkilaiset ovat ottaneet keskustakirjaston erinomaisesti vastaan. Myös monet turistit saapuvat ihastelemaan arkkitehtuurillisesti upeaa rakennusta. 

   

  Kansalaisten kohtaamispaikassa voit työskennellä, oppia, uutta ja viettää aikaa, vaikka kaveriesi kanssa. Huonon sään sattuessa, on hyvä suunnata Oodiin, valita mielenkiintoinen kirja luettavaksi ja viettää aikaa rauhallisissa, sekä rennoissa merkeissä!

   

  Kirjasto koostuu kolmesta kerroksessa, jossa riittää tilaa niin äänekkäälle kuin täysin hiljaisellekin tekemiselle.  Voit myös varata ryhmä- ja työtiloja oman tarpeesi mukaan. Kolmannen kerroksen kansalaisparvekkeella ihailla kirjastoa ympäröiviä rakennuksia. Esimerkiksi Eduskuntatalo, Kiasma ja musiikkitalo sijaitsevat aivan kirjaston vieressä. 

   

  Osoite:

  Töölönlahdenkatu 4

  00100 Helsinki

 • Teksti: Rasmus Nikander

  Kuvat: Istockphoto, Rush Helsinki, Maija Astikainen

Katso myös

Näe ja koe
Näe ja koe
nähtävyys

Alvar Aallon kotitalo

Vuonna 1936 valmistunut Alvar Aallon kotitalo on arkkitehtipariskunnan itselleen suunnittelema…
Helsinki säällä kuin säällä – täällä viihdyt minä tahansa vuodenaikana
Näe ja koe
artikkeli

Helsinki säällä kuin säällä – täällä viihdyt minä tahansa vuodenaikana

Jos huono ilma yllättää vieraillessasi Helsingissä, niin ei hätää! Tässä artikkelissa kerromme miten viihdyt Helsingissä säällä kuin säällä ja kaikkina vuodenaikona.
Alvar Aallon Jyväskylä 
Näe ja koe
artikkeli

Alvar Aallon Jyväskylä 

Jyväskylää kutsutaan arkkitehti Alvar Aallon pääkaupungiksi, sillä kaupungissa sijaitsee peräti 28 Aallon suunnittelemaa rakennusta. Arkkitehtuurista kiinnostuneiden kannattaakin vierailla Jyväskylässä ainakin näissä kohteissa!
Näe ja koe
Näe ja koe
nähtävyys

Alvar Aallon ateljee

Alvar Aalto suunnitteli Munkkiniemen Tiilimäki 20:ssa sijaitsevan rakennuksen omaksi…