Oravareitti vie Järvi-Suomen sydämeen – koe kesän upeimmat hetket meloen
Yhteistyössä Juva & Sulkava

Oravareitti vie Järvi-Suomen sydämeen – koe kesän upeimmat hetket meloen

julkaistu , päivitetty

Yhteistyössä: Juva ja Sulkava

Keskellä Etelä-Savon kauneimpia maisemia kulkee lumoava Oravareitti. Väliä Juva-Sulkava kulkevalla melontareitillä voi tutustua erilaisiin jokiin, koskiin ja järviin. Mukavan lisän melontaretkelle tuovat opastaulut, jotka kertovat mielenkiintoisia asioita alueen luonnosta.

Oravareitti

Ikimuistoinen melontaloma keskellä kauneinta luontoa

Kesän ihanin aktiiviloma on tässä! Haluaisitko viettää päivän tai pitkän viikonlopun keskellä kotimaan upeimpia maisemia? Oravareitti on helppokulkuinen ja kiinnostava retkikohde. Se sopii kaikentasoisille melojille ja myös lasten kanssa koettavaksi.

Puhtaat järvet, kosket ja joet esittelevät melojalle Järvi-Suomen luonnon monipuolisuutta ja kauneutta. Lisämaustetta retkeen tuo Oravareitin vesiluontopolku, joka Suomen ensimmäinen biologisesti tutkittu vesiluontopolku. Luontopolku esittelee alueen luontoa opastaulujen avulla. Tauluihin on helppo tutustua vedestä käsin, eli polku todellakin kulkee vedessä.

Reittiä voi kulkea vain yhteen suuntaan ja se aloitetaan yleensä Juva Campingin alueelta. Muita mahdollisia aloituspaikkoja ovat Konnusjoen taukopaikka ja Raipiontien silta. Päätepiste sijaitsee Sulkavalla veneilykeskuksen rannassa. Reitin pituus on kaikkiaan noin 57 kilometriä, ja sen melomiseen kiireettömässä tahdissa kannattaa varata kolme päivää. Jos aika ei riitä koko reitin kulkemiseen, voi siitä meloa myös vain osan. Kätevä interaktiivinen kartta Oravareitille löytyy CityNomadi-palvelusta.

Matkan varrella on runsaasti taukopaikkoja, joissa voi pysähtyä nauttimaan eväitä tai narraamaan kaloja. Reitin varrelta löytyy myös palventarjoajia, jotka tarjoavat esimerkiksi ruokaa, majoitusta ja saunomismahdollisuuksia. Tarkemmat tiedot reitistä löydät Oravareitin sivuilta.

Oravareitti

Oravareitille pääsee myös vuokravälinein

Jos omaa kanoottia tai kajakkia ei ole, sen voi vuokrata esimerkiksi Juva Campingilta tai Sulkavan Oravanpesiltä. Molemmat näistä tarjoavat myös valmiita retkipaketteja, jotka tekevät etenkin ensikertalaisen melontaretkestä varmuudella onnistuneen kokemuksen. Omatoimisia Oravareitin kulkijoita suositellaan ilmoittautumaan joko Juva Campingille tai Sulkavan Oravenpesille vaikka palveluille ei olisi suoraa tarvetta – näin saat ajantasaisen tiedon reitin vesitilanteesta.

Koska Oravareittiä voi kulkea vain yhteen suuntaan, on päätepisteeltä Sulkavalta mahdollista saada kyyti takaisin lähtöpaikalle. Kuljetuspalveluita on mahdollista myös räätälöidä tilannekohtaisesti. Jos haluat meloa vain lyhyen pätkän, voit tilata kuljetuksen itsellesi ja välineille täysin oman tarpeesi mukaisesti. Mukaan kanoottiretkelle kannattaa ottaa mukaan ainakin teltta, tulentekovälineet, eväät ja rutkasti seikkailumieltä!

Aloita lomasi suunnittelu heti ja lue lisää Oravareitin sivuilta! Ota seurantaan myös Oravareitin Facebook– ja Instagram-kanavat, niin kuulet aina tuoreimmat uutiset.

Kuvat: Oravareitti

Yhteistyössä: Juva & Sulkava

Katso myös