Tampereella säällä kuin säällä – 8 vinkkiä, joiden avulla viihdyt aina

Tampereella säällä kuin säällä – 8 vinkkiä, joiden avulla viihdyt aina

julkaistu , päivitetty

Mitä tehdä Mansessa, jos sää näyttää harmaalta? Bongaa tästä epävakaiseenkiin keliin sopivat tekemiset Tampereelle.

 • Muumimuseo, Tampere

  1. Muumimuseo

  Maailman ainoa Muumimuseo on elämys kaikenikäisille, jotka pitävät muumeista ja kuvataiteesta. Tampere-talolla sijaitseva taidemuseo on helposti saavutettavissa ja liput voit ostaa verkosta etukäteen.

  Museolla on pysyvä näyttely, joka vie sinut tutustumaan muumien ja Tove Janssonin maailmaan. Tähän voit tutustua itsenäisesti tai avoimilla yleisöopastuksilla, saadaksesi vierailusta entistä enemmän irti! Muumimuseon observatoriossa esillä on monesti vuodessa vaihtuva näyttely, johon voit tutustua samalla lipulla. 

  Erilaisina tapahtumapäivinä näyttelyn ihailu on mahdollista uusista näkökulmista. Esimerkiksi Hiljainen iltapäivä Muumimuseossa -tapahtuma on tarkoitettu rauhallista vierailua varten. Näinä aikoina museoon ei oteta ryhmävarauksia ja äänimaisema on laitettu pois päältä.

  Muumimuseo, Tampere-talo

  Yliopistonkatu 5

  33100 Tampere

 • Pelimuseo, Tampere

  2. Pelimuseo

  Tampereen Pelimuseo on ehdoton kohde jokaiselle peleistä kiinnostuneelle. Museokeskus Vapriikissa sijaitseva monen tahon yhteisprojektina toteutettu museo aukesi alkuvuonna 2017. 

  Esittelyssä on monipuolisesti suomalaista pelikulttuuria niin digitaalisesta pelaamisesta kuin myös lauta- ja roolipeleistä. Koska pelaaminen on aina osallistavaa, myös pelimuseossa pääset osallistumaan – kävijänä pääset kokeilemaan pelejä eri aikakausilta niiden oikeissa ympäristöissä!

  Museolla on varattu pieni tila erilaisille vaihtuville näyttelyille, jotka nostavat esille pelimaailmasta nousevia ilmiöitä, teoksia, historiaa ja ihmisiä. 

  Pelimuseo, Museokeskus Vapriikki

  Alaverstaanraitti 5

  33100 Tampere

 • Viihdekeskus Crazy, Tampere

  3. Viihdekeskus Crazy

  Aivan Tampereen keskustassa sijaitseva kolmikerroksinen Viihdekeskus Crazy tarjoaa monenlaista aktiviteettia sisätiloissa. 

  16-väyläinen vaihtelevateemainen minigolfrata sopii kaikenikäisille pelaajille. Perheen tai kaveriporukan voimin voitte myös koittaa selvittää tietänne ulos joistakin kolmesta eri pakopelihuoneesta.

  Energian, ärsytyksen ja patoutumien purkamiseen toimii enemmän kuin hyvin vihahuone, jossa pääset luvan kanssa ja turvallisessa ympäristössä hajottamaan tavaroita. Hintaan kuuluvat hajotettavat esineet ja erilaiset lyöntivälineet.

  Kaksi synteettisellä jäällä varustettua curlingrataa ovat loistava vaihtoehto urheilullisempaa kokemusta hakeville. Aktiviteettiin ei tarvitse varautua erikseen vaatteilla tai kengillä ja ohjeet pelaamiseen saatte paikan päällä.

  Viihdekeskus Crazy

  Puutarhakatu 21

  33210 Tampere

 • 4. Ikuri Arcade vanhanajan pelihalli

  Pelimuseon lisäksi nostalgista pelitunnelmaa löytyy lumoavasta Ikuri Arcadesta. Pelihallissa kävijän pelattavissa on flippereitä sekä klassisia kolikkopelejä. Erilaisia pelikoneita löytyy jopa seitsemältä eri vuosikymmeneltä.

  Vaikka kyse onkin kolikkopeleistä, ei kävijän tarvitse huolehtia kolikoista. Pelit ovat ilmaispeliasetuksilla, joten pääsymaksun jälkeen voit pelata pelejä vapaasti. Myös lapset ovat tervetulleita pelaamaan.

  Ikuri Arcade

  Kalkun viertotie 2

  33330 Tampere

 • Rauhaniemen kansankylpylä, Tampere

  5. Saunapääkaupungin saunat

  Tamperetta kutsutaan Suomen saunapääkaupungiksi yleisten saunojen suuren määrän vuoksi. Monista saunakohteista voit valita oman toiveesi mukaisen.

  Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva sauna, Rajaportin sauna, tarjoaa pehmeitä löylyjä. Saunan yhteydessä on pieni kahvio ja hoitola. Saunontaa järvimaisemassa tarjoaa Rauhaniemen kansankylpylä, joka sijaitsee aivan Näsijärven rannalla. Perinteisen saunan lisäksi voit kokeilla hamppu- tai tervasaunaa.

  Lisää Tampereen yleisiä saunoja löydät täältä.

 • Finlaysonin alue, Tampere

  6. Finlaysonin alue

  Tampereen ydinkeskustassa sijaitsee historiallinen Finlaysonin alue, joka tarjoaa monenlaisia kokemuksia. Alue oli alunperin puuvillatehdas, jonka ympärille koko moderni Tampere rakentui.

  Erityisesti Finlaysonin alueen kahvilat ja ravintolat houkuttelevat syömään monipuolisella tarjonnallaan. Illanviettoa varten voit suunnata itsesi Supper Club & Terracelle, joka on yhdistelmä keikkapaikkaa, yökerhoa ja terassia.

  Syömiseen ja illanviettoon ei alueen tarjonta lopu. Tutustu Vakoilumuseossa James Bondiin ja muihin fiktiivisiin agentteihin tai ratkaise ongelmia pakohuoneessa. Hurjapäät voivat uskaltaa kävelyreissulle rakennuksen katolle. 

  Finlaysonin alue

  Finlaysoninkatu

  33210 Tampere

 • Jääkiekkomuseo, Tampere

  7. Jääkiekkomuseo

  Museokeskus Vapriikin Jääkiekkomuseo vie sinut lätkähistorian huippuhetkiin. Tutustu Suomen jääkiekkohistoriaan 1930-luvulta tähän päivään. Museossa on esillä myös mielenkiintoisia kiertopalkintoja ja muita esineitä.

  Katselemisen lisäksi voit myös itse testata kiekkoilutaitojasi kahden simulaattorin avulla. Ensimmäisessä simulaattorissa voit kokeilla maalivahtina olemista ja toisessa taas saat testata miten laukominen onnistuu.

  Jääkiekkomuseo, Museokeskus Vapriikki

  Alaverstaanraitti 5

  33100 Tampere

 • Tampereen Kauppahalli, Tampere

  8. Tampereen Kauppahalli

  Tampereen kauppahalli on jo yli sata vuotta vanha sekä pohjoismaiden suurin kauppahalli. Hjalmar Åbergin suunnittelemassa rakennuksessa on monipuolinen ostosvalikoima reilun 30 kauppiaan tarjoamana.

  Tamperelaisten keskuudessa kauppahalli on tunnettu laadukkaista ravintoloistaan ja kahviloistaan. Monipuolinen valikoima herkkuja paikan päällä syötäväksi ja kotiin vietäväksi ovat tsekkaamisen arvoinen juttu kaikille ruoan ystäville.

  Tampereen Kauppahalli

  Hämeenkatu 19 / Hallituskatu 10

  33200 Tampere

 • Teksti: Charlotta Jaatinen

  Kuvat: Visit Tampere, Tampereen Kaupunki, Laura Vanzo, Jari Kuusenaho

Katso myös

Finlaysonin alueen opastuskeskus
Näe ja koe

Finlaysonin alueen opastuskeskus

Finlaysonin puuvillatehtaan perusti James Finlayson 1820. Finlayson oli 1920-luvulle saakka…
Finlaysonin alue
Näe ja koe

Finlaysonin alue

Finlaysonin alue sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Tammerkosken kansallismaisemassa.…
Upeinta Suomea - kaikki Suomen kansallispuistot
Näe ja koe
artikkeli

Upeinta Suomea – kaikki Suomen kansallispuistot

Tutustu Suomen upeisiin kansallispuistoihin ja löydä parhaat paikat esimerkiksi patikointiin, vaellukseen, melontaan, hiihtämiseen tai ihan vain luonnosta nauttimiseen.
Tampereella säällä kuin säällä – 8 vinkkiä, joiden avulla viihdyt aina
Näe ja koe
artikkeli

Tampereella säällä kuin säällä – 8 vinkkiä, joiden avulla viihdyt aina

Mitä tehdä Mansessa, jos sää näyttää harmaalta? Bongaa tästä epävakaiseenkiin keliin sopivat tekemiset Tampereelle.