Valtteina leppoisuus ja mutkattomuus – Suomella on nyt uusi villasukkapääkaupunki!

Valtteina leppoisuus ja mutkattomuus – Suomella on nyt uusi villasukkapääkaupunki!

julkaistu , päivitetty

Oriveden kaupunki on julistautunut Suomen villasukkapääkaupungiksi. Näin halutaan tuoda esille orivesiläistä leppoisaa ja mutkatonta elämänasennetta sekä pikkukaupungin kodikasta ilmapiiriä.

Markkinointitempauksella huomiota pikkukaupungin elämälle

Oriveden kaupunki haluaa nousta esille asuinpaikkana, jossa ihmisellä on oivallinen olotila ja ympärillään ylellistä väljyyttä. Pikkukaupungiksi Orivedellä on kuitenkin kattavat palvelut ja erittäin hienot harrastusmahdollisuudet. Orivedeltä on kätevä 24 minuutin junamatka Tampereelle ja hyvät mahdollisuudet etätöihin.

− Korona-aika on muuttanut arkeamme. Vietämme enemmän aikaa kotona. Yhä enemmän merkitsee se, millainen kotimme on ja missä se sijaitsee. Kodin lähellä oleva luonto ja harrastusmahdollisuudet ovat nousseet entistäkin tärkeämmiksi asioiksi, toteaa Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto.

Villasukkajuoksun kotikaupunki

Villasukkapääkaupunki viittaa mielikuviin, ilmiöihin ja faktoihin, jotka liittyvät Oriveteen. Villasukkaperinne sukeltaa syvälle historiaan, mutta elää ja kukoistaa entistäkin vahvemmin myös 2020-luvun Orivedellä.

− Ihmisen kannattaa perustaa koti ja yritys sinne, missä on hyvä olla. Villasukat kuvastavat mielentilaa, jota haluamme Orivedestä välittää: kiireettömyys, rauhoittuminen, mutkattomuus, hauskuus, Kuusisto kertoo.

Orivedellä järjestetään vuosittain Villasukkajuoksun SM-kilpailut. Orivedellä on myös paljon kädentaitoihin ja luonnonmateriaaleihin liittyvää yritystoimintaa, sukkatehdas sekä vahva kenkätehdashistoria. Villasukat voidaan nähdä etätöitä tekevän nykyihmisen perusjalkineena.

Villasukkia katukuvaan ja vauhtia yritystoimintaan

Kaupungille palkattu villasukkakoordinaattori Ulpu Aho kertoo, että villasukat alkavat näkyä ja kuulua laajemmin Oriveden katukuvassa ja markkinoinnissa.

− Villasukkapääkaupunki-brändi halutaan ulottaa kaikkeen kaupungin toimintaan, asukkaiden arkeen ja juhlaan, uusia uria hakevaan yritystoimintaan ja aktiivisten yhdistystemme punaiseksi langaksi, Aho kuvailee.

− Villasukat ovat käsin kudottuina suurta luksusta, lämmin rakkaudenosoitus ja samalla osa asukkaidemme arkea. Suomen Villasukkapääkaupungiksi julistautuminen kertoo orivesiläisestä leppoisasta elämänasenteesta. Olemme ylpeitä paikkakunnastamme ja sen ainutlaatuisuudesta, Aho hehkuttaa.

Oriveden kaupunki on saanut Kantri ry:ltä Leader-rahoitusta Orivesi – Suomen Villasukkapääkaupunki -hankkeeseen.

Lähde: Oriveden kaupunki

Kuva: Jani Taipale

Katso myös