Helsinkiläinen Chapter valittiin vuoden ravintolaksi

Suomen Gastronomien Seura vaikuttui Chapterin peltoyhteistyöstä ja viinilistasta.

Syö ja juo

Julkaistu , päivitetty
Helsinkiläinen Chapter valittiin vuoden ravintolaksi

Vuonna 2017 perustettu helsinkiläisravintola Chapter on kiilannut nopeasti Suomen huippuravintoloiden kärkeen. Vuoden ravintolaksi 2019 valittua Chapteria pyörittää nuori omistajapariskunta Romany ja Juho Ekegren, joille moderni ruoka on intohimo.

– Tunnelmallisessa illallisravintolassa meillä on kolme eripituista menuvaihtoehtoa. Tarjolla on esimerkiksi jälkiruoka, jossa makuparina on punajuurta ja islantilaista merilevää. Modernissa cocktailbaarissa voi tilata annoksia baarimenusta, jota koskevat täsmälleen samat laatuvaatimukset, mutta ruoka on simppelimpää, ravintoloitsija Juho Ekegren selvittää.

Erilaisia proteiineja käytetään laajasti, mutta kasvikset ovat Chapterin annoksissa pääroolissa. Raaka-aineet pyritään käyttämään kokonaan aina juurisellerin varresta ja naateista perunankuoreen, sillä ruokahävikin minimoiminen ja ekologisuus ovat Chapterille tärkeitä teemoja. – Suurin osa käyttämistämme kasviksista ja juureksista tulee Vantaan biodynaamisesta pellosta, jonka pelto-osuuskunnassa olemme osakkaana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Peltoyhteistyön lisäksi Chapter sai kiitosta laadukkaasta viinilistasta. Palkittuja makupareja pääsee maistelemaan myös fine dining- ja baarimenua yhdistelevällä lounaalla, jossa voi nautiskella kolmen ruokalajin menun tai haukata nopeasti pelkän pääruuan. Kevätauringon sulatettua lumet, voi Chapterin herkuista nautiskella myös sisäpihan vehreässä viinipuutarhassa, joka on Helsingissä ainutlaatuinen.

Lue lisää: Chapter

Lähde ja kuva: Chapter

Päivitetty 5.8.2022: Ravintola lopettanut toimintansa

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.