Kultá Kitchen & Bar: Lapin makuja keskellä Helsinkiä

Kultá Kitchen & Bar on tuonut Lapin mystiset maut keskelle Bulevardia.

Syö ja juo

Julkaistu , päivitetty
Kultá Kitchen & Bar: Lapin makuja keskellä Helsinkiä

Kuulostaisipa ihanalta nautiskella matsutake-sieniä, riekon rintaa ja kuusenkerkkää kyytipoikana Vatinkurun lähdeveteen valmistettua olutta. Lappilaisia makuja on mahdollista kokea aivan Helsingin sydämessä Lapland Hotels Bulevardin yhteydessä toimivassa Kultá Kitchen & Barissa. Lappilaisten ruokalajien takana on rovaniemeläinen keittiömestari Tero Mäntykangas.

– Kaikki perustuu aitoon, puhtaaseen Lappiin: pohjoisiin raaka-aineisiin ja luotettaviin, pitkäaikaisiin tavarantoimittajiin. Meitä on hyvä porukka kasassa.

Erämaan tunnelmaa Helsingin ytimessä

Ravintolassa rauhallista ja seesteistä tunnelmaa luovat värit, valaistus ja musiikki. Kultá on tuulahdus modernia Pohjoista. Ruokalistalta löytyy muun muassa Enontekiön riekkoa, kuningasrapua suoraan Norjan Pykeijalta sekä tietenkin poroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Unohtamatta Esa Hutun hillaleipää, joka on monen asiakkaamme mielestä maailman parasta leipää.

Kullássa ruoka ja juoma kuuluvat saumattomasti yhteen. Neljätoistametriseltä kultaiselta baaritiskiltä voi tilata vaikkapa jäkälin koristellun kuusenkerkkä-tervadrinkin. Kokonaisuus on tehnyt vaikutuksen niin suomalaisiin kuin ulkomaalaisiinkin ja pöytävarauksia tulee paljon myös hotellin ulkopuolelta. En tiedä montakaan hotellin ravintolaa, jossa olisi vastaavat määrät, Mäntykangas kertoo.

Kokeellinen yllätysmenu ja aamupala

Jännitystä kaipaava voi testata keittiömestarin suunnittelemaa yllätysmenuta, joka koostuu sesongin raaka-aineista.

– Yllätysmenussa on eksoottisia raaka-aineita mahdollisimman monipuolisesti yhdisteltynä. Menu vaihtuu kahden kuukauden välein, kun taas Kullán á la carte -lista päivittyy kolmen kuukauden välein.

Kullássa tarjotaan myös runsasta aamupalaa ja aamunsa voi aloittaa vaikkapa poron verestä tehdyllä mustamakkaralla ja kuusenkerkkäsmoothiella. Lounas jatkaa tuttua Kullán linjaa: tarjolla on kolmen ruokalajin lounas, jossa valittavana on kasvis- ja lihavaihtoehdot. Lautaselta voi löytyä vaikkapa poronlihapullia tai kaskinaurista.

– Kultá Kitchen & Bar on elämys, jota ei voi kokea missään muualla. Olemme ylpeitä omasta tekemisestämme, mutta meillä on myös halu olla jatkuvasti parempia, keittiömestari Tero Mäntykangas summaa.

Teksti ja kuva: Toptaste

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.