Lähiruokaa Tunturi-Lapissa! Torassieppi tarjoilee suomalaista ruokaa modernilla twistiillä

Torassieppi sijaitsee Tunturi-Lapissa Torasjärven rannalla Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kainalossa.

Syö ja juo

Julkaistu , päivitetty
Lähiruokaa Tunturi-Lapissa! Torassieppi tarjoilee suomalaista ruokaa modernilla twistiillä

Keittiömestari Lasse Hyvärisen luotsaamassa Torassiepin 40-paikkaisessa ravintolassa tarjoillaan maukasta, terveellistä ja perinteistä suomalaista luomu- ja lähiruokaa, jonka peruselementit ovat poronliha, lähijärvien kalat, marjat ja sienet.

– Keittiöfilosofiana on tarjota ruokailijoille terveellistä ja perinteistä suomalaista luomu- ja lähiruokaa. Tärkeintä on, että asiakas syö lautasen tyhjäksi ja lähtee hymyssä suin pois.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarjolla myös kasvis- ja vegaaniruokaa

Torassieppi ei omaa á la carte-listaa, vaan viikottain kiertävän ruokalistan, joka edustaa Hyvärisen mukaan perinteistä suomalaista ruokakulttuuria modernilla twistillä.

– Olemme panostaneet eritoten kasvis- ja vegaaniruokaan, mutta suosituin annoksemme on savustettu hirven entrecôte, maalaisperunalla, juurespaistoksella ja punaviinikastikkeella. Miedossa leppäsavussa 16 tuntia savustetussa hirvessä maistuvat maanläheiset maut ja ripaus modernia makumaailmaa. Meiltä saa niin kaalikääryleitä kuin paahdettua Inarinjärven siikaa, poron- ja hirven jauhelihasta tehtyä lihamureketta tai paistettua rautua.

Kaikki lihat tulevat läheltä ja naturellina, jotta voimme antaa niille oman makumaailmamme vivahteen. Teemme keittiössä kaiken itse kastikkeita myöten ja keräämme lähimetsistä koivun mahlaa, jäkälää, kuusen- ja katajankerkkiä, joista valmistamme jäätelöä. Näin voimme omilla valinnoillamme tarjota asiakkaille unohtumattomia makuelämyksiä Tunturi-Lapin sydämessä.

Teksti ja kuvat: Mia Heiskanen/Toptaste Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.