Metsäravintola Nielu on Suomen paras ruokamatkailutuote 2021

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun voittaja on Nuuksiossa toimiva Metsäravintola Nielu. Suomen ensimmäinen metsäravintola tarjoilee huipputason pitkän illallisen metsän antimista. Jopa maailman mittakaavassa poikkeuksellinen ravintola metsässä haluaa samalla herättää ajatuksia luontosuhteesta. Jokaisesta tarjoillusta annoksesta menee osuus suomalaisen ikimetsän suojeluun.

Syö ja juo

Julkaistu , päivitetty
Metsäravintola Nielu on Suomen paras ruokamatkailutuote 2021

Voittajassa yhdistyvät ruokamatkailun elämyksellisyys ja uudenlainen ajattelu

Hungry for Finland -kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä kärkituotteita sekä vahvistaa aitoa yhteistyötä.

Palkinnot luovuttivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Visit Finlandin Senior Director Kristiina Hietasaari Helsingin kaupungintalolla järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa. Suomen paras ruokamatkailutuote -palkinnon voitti Metsäravintola Nielu (Bites&Bubbles Oy), joka arviointiraadin mukaan on upea ja tyylikkäästi erilainen ravintola, jossa todellinen fine dining tuodaan keskelle suomalaista metsää.

Ruokamatkailutuote on helposti saavutettavissa, ja vastuullisuus sekä ekologiset ulottuvuudet on huomioitu ravintolan konseptissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Illallinen metsässä Nuuksion kansallismaisemassa on ylistys ruokamatkailua ja -kulttuuria kohtaan. Metsänsuojelu ja yhteiskuljetukset ravintolaan tukevat hienosti ympäristönäkökulmaa. Asiakas kokee tekevänsä samalla hyvää ostaessaan tuotteen. Kotimaisten raaka-aineiden, kuten villiyrttien, käyttö on onnistunutta. Metsäravintola Nielussa erottuvat elämyksellisyys ja uudenlainen ajattelu, summaa raati.

Metsäravintola Nielu

Vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuva ruokamatkailu sai kiitosta

Hungry for Finland -kilpailulla on tarkoitus rohkaista ruoka- sekä matkailuverkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailua. Tänä vuonna erityistavoitteena oli lisäksi saada mukaan uusia tuotteita, joilla korona-ajasta noustaan. Kilpailuun pystyi siis osallistumaan uudellakin kehitteillä olevalla ratkaisulla.

Kilpailuun osallistui 77 ruokamatkailutuotetta Suomesta, joista 33 oli kehittämisvaiheessa. Pääpalkinnon lisäksi kilpailussa valittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa ja jaettiin viisi kunniamainintaa eri ruokamatkailutuotteille.

Merkittävä ruokamatkailuteko -tunnustuksen saivat Kyrö Distilleryn illallispaketti, Ravintola Nokan Menu Nokka ja Taste of Slow Häme -tuote, jonka  taustalla on Taste of Häme -verkosto (Hahkialan Kartano, Pekkolan tila, Iloranta ja Tiirinkoski).

Kunniamaininnat saivat Gastrojuna/Gastrotrain (GreenEscape Oy), Lapland Hotelsin hotelliaamiainen, Päivä muikunkalastajan mukana (Activity Maker ja Ovaskala) ja Wine in the Woods (Finland Naturally Experiences).

Finaalissa niin ikään mukana ollut Pohjois-Savon tuotetarjonta sai kokonaisuutena yhden kunniamaininnan. Kokonaisuuteen kuuluvat SATOA Kuopio Food Festival- ja SATOA Goes WILD -ruokafestivaalit sekä European Region of Gastronomy -juhlavuosikokonaisuus, jonka on toteuttanut Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria.

Lähde: Hungry for Finland

Kuvat: Metsäravintola Nielu / Santeri Stenvall

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.