Härmän Rati tarjoaa luomuruokaa järvenpääläisissä maalaismaisemissa
Järvenpään maaseudulla vanhassa pohjalaisrakennuksessa sijaitseva ravintola Härmän Rati tarjoilee täysverisen luomulounaan ainoana Suomessa.

Ekologisuus, eläinten hyvinvointi sekä raaka-aineiden maku. Tässä kolme syytä siihen, miksi ravintola Härmän Ratin koko ruokatarjonnasta 98 % on luomua.
– Lounaamme on sataprosenttisesti luomua (paistettua silakkaa, savusärki- ja lohisoppaa lukuunottamatta). Tilausruoassamme käytämme usein lohta ja silakkaa, joita ei ole mahdollista hankkia luomuna, ravintoloitsija Juha Ollila kertoo.
Kalasta huolimatta Härmän Rati on Suomen ainoa paikka, jossa luomun osuus ruokatarjonnasta on näin korkea. Makupaletti on suomalaisuutta kunnioittava.
– Tarjoilemme muun muassa vanhankansan ohjeen mukaisesti valmistettua pikkelöityä punajuurta, lanttua ja maustekurkkua, läskisoosia sekä erikoisempia hernepyreetä ja punajuurisiirappia. Meillä on myös oma panimo, josta saa kolmea erilaista luomuolutta.
Pohjalaisuus on vahvasti läsnä, sillä nimensä mukaisesti ravintolamiljöönä toimii vanha kansakoulu, joka on siirretty Tuusulanjärven laitamille Alahärmästä. Miljöössä sijaitsee myös luomukauppa, josta voi ostaa tuliaisiksi esimerkiksi luomukosmetiikkaa ja ravintolan omia ruokatuotteita.
Ratissa voi järjestää myös erilaisia tapahtumia. Ravintolasta saa tapahtumaan kaiken tarvittavan ja pohjalaisrakennuksen yläkerrassa voi yöpyä kuudessa kahden hengen hotellihuoneessa.
Teksti ja kuvat: Elina Viitanen, Toptaste
Sinua saattaisi kiinnostaa
