Helsinkiläinen Glutique tarjoaa kahvilaherkkuja ilman gluteenia
Yhteistyössä Glutique cafe

Helsinkiläinen Glutique tarjoaa kahvilaherkkuja ilman gluteenia

julkaistu , päivitetty

Yhteistyössä Glutique cafe

Kahvila Glutique on tuonut Helsinkiin kauan kaivatun konseptin, jossa gluteenitonta ruokavaliota noudattava löytää maistuvat herkut suolaisina ja makeina versioina. Glutiquen houkuttelevat tarjoilut maistuvat myös normaalia ruokavaliota noudattavalle.

Esittelyssä kahvila Glutique

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vain kivenheitto Kampin kauppakeskuksesta

Glutique sijaitsee Helsingin Eerikinkadulla, vain pienen kävelymatkan päässä Kampin kauppakeskuksesta. Helsinki on kotoisa ja helposti haltuun otettava kaupunki niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin vieraille. Persoonalliset pikkuputiikit vievät muihin maailmoihin ja Eerikinkadulla on niitä ollut aina. Vanhimmat kauppiaat ovat pitäneet putiikkejaan jopa viisikymmentä vuotta.

Clutique cafe - kahvila

Alueen asukkaat ovat tulleet kauppiaille tutuiksi. Monet näissä kortteleissa kasvaneet ovat tulleet myöhemmin takaisin, sillä tunnelma on ainutlaatuinen ja sijainti kodeille, kaupoille ja ravintoloille erinomainen. Näin kävi myös jo kerran toisaalle muuttaneelle Mia Blumenthalille. Nuoruusvuosien jälkeen alue jäi hyvällä tavalla kaihertamaan ja kun pitkäaikainen unelma omasta kahvilasta alkoi toteutua, oli paikka itsestään selvä. Haave omasta kahvilasta oli kytenyt Blumenthalin mielessä jo kolmekymmentä vuotta ja sen valikoimaa ja ulkoasua oli suunniteltu huolella.

Gluteeniton valikoima ei kuulunut alkuperäisiin suunnitelmiin, mutta kun perheessä todettiin keliakia, se muodostui toiminnan kulmakiveksi. Nyt kaikki Glutiquessa tarjottava on turvallista syötävää keliaakikoille ja muille gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Glutiquen paahtopaistipatonki

Glutiquen valikoima sopii moneen ruokavalioon

Kahvilan toinen toistaan herkullisemmat tarjoilut valmistetaan lähes kokonaisuudessaan paikan päällä, vain muutamia patonkeja ja sämpylöitä lukuun ottamatta. Runsaat täytteet, näyttävä ulkoasu ja viimeisen asti hiottu maku on luksusta, sillä usein tavallisissa kahviloissa ei ole gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle juuri lainkaan vaihtoehtoja. Gluteenittomuuden lisäksi tuotteet ovat aina laktoosittomia. Muutama vaihtoehdoista löytyy aina myös täysin maidottomana ja kakkua löytyy myös vegaanisena.

Suosituimmat herkut ovat paahtopaistipatonki, mokkapalat sekä mansikka-juustokakku. Kahvilan valikoima huomioi sesongit ja siksi lista onkin vuodenaikojen mukaan vaihtuva. Täällä on ilo poiketa yksin tai ystäväjoukolla – kotoisasta ja tunnelmallisesta kahvilasta löydät mukaan myös kotiin viemiset ja tuliaiset.

>> Tutustu kahvilaan tästä

Glutique cafe

Eerikinkatu 12

00100 Helsinki

kahvila@glutique.fi

Yhteistyössä: Glutique cafe

Katso myös