Lapin parhaat ravintolat – katso äänestystulos!

Lapin parhaat ravintolat – katso äänestystulos!

julkaistu , päivitetty

Herkuttele pohjoisessa! Tässä artikkelissa esittelemme Lapin parhaat ravintolat. Lista perustuu Toptaste.fi-sivuston lukijaäänestykseen, jossa huomioitiin maakuntarajoista huolimatta myös Rukan ravintolatarjonta osana Pohjois-Suomen matkailukohteita.

1. Hullu Poro, Levi

Kun kyseessä on Lapin parhaat ravintolat, on Hullu Poro pakko mainita. Legendaarinen Levi Centerin Hullu Poro on ehdottomasti kokemisen arvoinen! Hullu Poro Oy on toiminut jo vuodesta 1988 Kittilässä, Sirkan kylässä eli Levin Matkailukeskuksessa. Hullu Poro yhdistää noin 15 eri ravintolaa, joista löydät monenlaisia herkkuja sushista hampurilaisiin.

Rakkavaarantie 5, Levi

2. Riipisen Riistaravintola, Ruka

Riipisen riistaravintola on tarjoillut aitoa villiruokaa jo vuodesta 1989, kun Pekka ja Päivi Riipinen perustivat pienen riistakaupan Kuusamon keskustaan. Vuonna 1992 Riipisen Riista- ja lihakauppa siirrettiin Rukalle ja samaan tilaan avattiin pieni tunnelmallinen ja lämpöä huokuva Riipisen Riistakahvila.

Riipisen Riistaravintola sijaitsee Rukalla Kelorinteen juurella, vain 300 metriä Rukan kävelykylästä. Ravintola on valittu Suomen parhaaksi riistaravintolaksi ja se tunnetaan suussa sulavista riistaherkuista ja friteeratuista muikuistaan ympäri maailmaa. Ravintolan keittiömestarit valmistavat käsityönä villin luonnon antimia. Tarjolla päivittäin muun muassa poroa, hirveä ja karhua – muikkuja unohtamatta.
Rukatunturintie 6, Rukatunturi

3. Neljän Tuulen Tupa, Kaamanen

Neljän Tuulen Tupa on rakennettu vuonna 1953. Emäntä Agle Kallas ja isäntä Mika Rantanen ovat majatalon historian neljännet yrittäjät. Neljän Tuulen Tupa tarjoaa ravintolan lisäksi monipuoliset ja edulliset majoitusmahdollisuudet. Tarjolla on monenlaisia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon Lapin lumoavassa luonnossa. Hyvän palvelun lisäksi saat luovat puitteet viihtymiselle.

Kaamasentie 3831, Kaamanen

4. Rosso Rovaniemi, Rovaniemi

Rosso on koko perheen suosikkiravintola, jossa nautit rakastetuimmista klassikkoannoksista, upeista uutuuksista ja ennen kaikkea maankuuluista pizzoista. Rosson ruokalistalla on paljon vaihtoehtoja myös erityisruokavaliota noudattaville. Rosso sijaitsee aivan Rovaniemen keskustassa.

Maakuntakatu 30, Rovaniemi

5. Ravintola Aanaar, Inari

Vuoden 2020 ravintolana palkittu Ravintola Aanaar nostaa pohjoisen ainutlaatuisia yrttejä ja raaka-aineita taidokkaasti esille useassa annoksessaan, lähiruokaa luonnosta -filosofiaa kunnioittaen. Ravintola Aanaarista avautuu kuvankaunis näkymä Juutuanjoelle, jonka pinta helmeilee kesäiltaisin eri väreissä auringon paistaessa ylävirran puolelta joen pintaan. Pimeinä syksyn ja talven iltoina kotoisa takkatuli houkuttelee viettämään aikaa ihanassa takkabaarissa.

Saarikoskentie 2, Inari

6. Classic Pizza Levi, Levi

Classic Pizza tarjoilee perinteistä pizzaa keskellä Levin kauniita maisemia. Classic-ketju on ollut 20 vuotta osa suomalaisten arkea ja juhlaa. Ravintola syntyi vuonna 1996 perheyrityksenä Hangossa – ja nykyisin pizzanystäviä hellitään jo Levillä saakka. Listalta löytyy klassisia herkkuja, mutta myös huippukokkien suunnittelemia nimikkopizzoja.

Levintie 1590, Levi

7. Nili, Rovaniemi

Vierailu ravintola Nilissä on yhdistelmä makuja, tuoksuja ja tunnelmaa. Nilin keittiössä touhuaa iloinen ja ammattitaitoinen keittiöhenkilökunta, jonka työskentelyä voi seurata keittiön avonaisista luukuista. Keittiön kulmakiviä ovat puhtaat lappilaiset ja suomalaiset raaka-aineet, joista ruoka valmistetaan alusta alkaen itse. Maukkaita ja näyttäviä annoksia, joista myös nälkä lähtee. Listalla on aina tarjolla mm. puhtaista Lapin järvistä pyydettyjä kaloja, riistaa, marjoja ja sieniä.

Valtakatu 20, Rovaniemi

8. Ravintola Pallas, Pallas

Ravintola Pallas tarjoilee makuelämyksiä pohjoisesta. Listalta löytyy muun muassa siikaa, kylmäsavuporoa, rautua ja jälkiruoaksi esimerkiksi kuusenkerkkäkakkua. Pallaksen tunnelmallinen hirsiravintola on valmistunut vuonna 1948, kymmenen vuotta sen jälkeen, kun funkkishotelli Vatikurun varressa oli valmistunut.

Pallastunturintie 560, Pallas

9. Romekievari, Iso-Syöte

Rinneravintola Romekievari on legendaarinen ihmisten kohtaamispaikka Iso-Syötteen sydämessä, jonne ovat tervetulleita kaiken ikäiset laskijat sekä päivämatkailijat. Ravintolan yhteydessä toimii myös Saunabaari. Romekievarista löytyy myös kattava olut-, viini- ja alkoholivalikoima. Maista myös Romekievarin vohveleita.

Romekievarintie 1, Syöte

10. Gustav Kitchen & Bar, Rovaniemi

Trendikäs Gustav Kitchen & Bar tarjoilee perinteisiä makuja uudella twistillä. Voit valita muun muassa juureen leivotun knut-leivän kanssa esimerkiksi munakoisotahnaa, Gustavin hilloa tai kananmaksamoussea ja vadelmaa. Menu koostuu erilaisista kylmistä ja lämpimistä annoksista sekä lopuksi tietysti makeista herkuista. Miltä kuulostaisi isoäidin marjapiirakka portviinin kera?

Koskikatu 12, Rovaniemi

Lähde ja kuva: Toptaste.fi

Katso myös