Michelin-ravintolat Suomessa – oletko jo testannut nämä?

Michelin-ravintolat Suomessa – oletko jo testannut nämä?

julkaistu , päivitetty

Michelin-tähti on tunnettu merkki hyvästä ruuasta. Nautiskelijoiden tunnustama tähtisuositus löytyy tällä hetkellä Suomessa seitsemältä ravintolalta. Tässä artikkelissa esittelemme kaikki Michelin-ravintolat Suomessa!

Finnjävel Salonki

Suomen uusin Michelin-ravintola vuosimallia 2021. Finnjävel Salonki on suomalaisen ruokakulttuurin lippulaiva, joka on palkittu arvostetun Michelin-tähden lisäksi myös ravintolan vastaanotosta ja palvelusta erillisellä Michelin Welcome and Service Awardilla. Fine diningiin keskittyvän Finnjävel Salongin lisäksi löytyy myös astetta matalamman kynnyksen Finnjävel Sali.

  • Helsingin Taidehalli, Ainonkatu 3, 00100 Helsinki

Inari

Lappilaista lumoa nimellään luova ravintola Inari sai Michelin-statuksensa vuonna 2020. Intiimi, vain seitsemän pöydän ravintola yhdistää pieteetillä parhaat paikalliset raaka-aineet hienoimpiin aasialaisiin makuihin. Kyseessä ei siten ole nimestään huolimatta mikään perinteinen lappiravintola, vaan sulavasti idän ja pohjoisen vivahteen kielelle tuova ravintolakokemus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
  •  Albertinkatu 19, 00120 Helsinki

Grön

Vihreä ravintolakeidas, joka on tarjoillut gastronomisia makuelämyksiä Michelin-tähden arvoisesti vuodesta 2018 alkaen. Vihreys on Grönissä oleellisesti läsnä, vaihtoehtona on esimerkiksi täysin vegaaninen menu. Michelin-tähden lisäksi Grön on saanut myös Michelinin vihreän tähden tunnustuksena kaikin puolin kestävästä ravintolatoiminnasta.

  •  Albertinkatu 36, 00180 Helsinki

Ora

Yksinkertainen on kaunista. Vain kolmen pöydän Ora on todentanut tätä Michelin-tähden arvoisesti vuodesta 2018 alkaen. Eettisyys, puhtaus ja paikallisuus korostuvat raaka-aineissa. Tiheästi päivittyvä menu esittelee monin tavoin originaaleja luomuksia suomalaisella tyylillä. Myös Ora on palkittu Michelin-tähdellä ja kestävyyttä painottavalla Michelinin vihreällä tähdellä.

  •  Huvilakatu 28, 00150 Helsinki

Olo

Moderneja makuelämyksiä ja hyvää oloa, Michelin-tähti vuodesta 2011 alkaen. Olo on nimensä mukaisesti erittäin mukava huippuravintola merellisessä miljöössä Kauppatorin kupeessa. Menu on skandinaavinen rakentuen tuttujen pohjoismaisten raaka-aineiden ympärille, modernilla kansainvälisellä twistillä piristettynä.

  • Pohjoisesplanadi 5, 00170 Helsinki

Demo

Demo on erinomainen osoitus suomalaisen ravintolakulttuurin nykytilasta. Ravintola sai Michelin-tähden vuonna 2007 ja yhdistelee antimissaan hienosti kotimaisia ja eurooppalaisia raaka-aineita. Mukava ravintola, jossa 5-7 -ruokalajin yllätysmenut vievät makumatkalle ympäri maailmaa. Erityismaininnan arvoinen on myös Demon viinikellari – tarjolla on yli 400 eri vaihtoehtoa.

  • Uudenmaankatu 9-11, 00120 Helsinki

Palace

Yksi suomalaisen ravintolakulttuurin ikoneista, vuonna 1952 perustettu Palace on saanut Michelin-tähtensä ensi kertaa jo vuonna 1987, ensimmäisenä ravintolana Suomessa. Pitkästä historiasta huolimatta Michelin-opas luokittelee Palacen keittiön tarjooman moderniksi. Kaiken kaikkiaan hienostuneen yllätyksellinen ravintolaelämys.

  •  Eteläranta 10, 00130 Helsinki

Lähde: Michelin Nordic ja ravintolat
Teksti: Antti Hurskainen
Kuva: Ravintola Demo

Katso myös