Näissä viihtyy vaikka koko päivän! Ihanimmat piknikpaikat Kotkassa

Näissä viihtyy vaikka koko päivän! Ihanimmat piknikpaikat Kotkassa

julkaistu , päivitetty

Piknik – mikä ihana tapa viettää aurinkoinen kesäpäivä! Herttainen Kotka on tunnettu kauniista vanhoista rakennuksista, palkituista puistoista ja ihanista merimaisemista, ja se onkin täydellinen paikka kesäpiknikille! Tässä artikkelissa esittelemme ihanimmat piknikpaikat Kotkassa.

 • Kumparepuisto

  Kun kyseessä on ihanimmat piknikpaikat Kotkassa, on Kumparepuisto pakko mainita. Kuten puiston nimikin kertoo, Kumparepuiston nimi tulee kolmesta puiston kumpareesta, jotka nousevat 30–45 metrin korkeudelle merenpinnasta. Puisto on noin kuuden hehtaarin laajuinen virkistysalue, jonka erikoisuus on se, että se on rakennettu vanhan kaatopaikan päälle.

  Kumparepuisto tarjoaa puitteet kevyen mutta myös ruokaisamman piknikin järjestämiseen, sillä alueelta löytyy grillipaikkoja. Puiston viihtyvyyttä lisäävät myös kauniit alppiruusut, lasten leikkipaikka ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet – täällähän viihtyy koko päivän!

  Lue lisää: Kumparepuisto

 • Jokipuisto

  Läpi Kotkan kulkee laaja kaupunkipuiston alue, jonka yhtenä osana on kaunis Jokipuisto. Puisto on melko uusi hanke, ja se palkittiinkin Vuoden Ympäristörakenne -kilpailussa vuonna 2015.

  Puisto kulkee noin 2,5 kilometriä pitkin kaunista Kymijoen jokirantaa, josta osa on jätetty luonnontilaan.

  Graniittimuurit, kivikäytävät, näyttävät lummelammet ja kauniit kukkapenkit luovat upean kokonaisuuden, jossa ei voi olla viihtymättä. Lumoavan kaunis ympäristö onkin täydellinen spotti kesäpiknikille!

  Lue lisää: Jokipuisto

 • Katariinan Meripuisto

  Upea, meren rannalla sijaitseva Katariinan Meripuisto on laaja puistokokonaisuus, joka rakennettiin entisen nestesataman tilalle. Puisto sijaitsee Kotkansaaren eteläisimmässä kärjessä.

  Katariinan Meripuistoon kannattaa todellakin lähteä piknikille, sillä puistosta löytyy täydellisen kesäpäivän metsästäjälle vaikka mitä mielenkiintoista, kuten grilleillä varustetut piknikpaikat, uimaranta, tunnelmallinen tervaleppälehto, kiinnostava mietiskelylabyrintti, majakoiden pienoismalleja, liikuntamahdollisuuksia sekä Fort Katariina -linnoitus, jota kunnostetaan parhaillaan.

  Lue lisää: Katariinan Meripuisto

 • Isopuisto

  Isopuisto on yksi Kotkan tunnetuimmista puistoista. Noin kahdeksan hehtaarin laajuinen Isopuisto on perustettu 1800-luvulla rakennetun ortodoksisen kirkon ympärille. Puistoa leimaavat komeat vanhat puut, joiden alla kelpaa loikoilla aurinkoista päivää viettäen. Puistosta löytyy ihailtavaa myös kukkaloiston ystäville, sillä siellä sijaitsee myös yli tuhannen neliömetrin istutusalue, jossa kukkii keväästä syksyyn.

  Lue lisää: Isopuisto

 • Sibeliuksenpuisto

  Kotkan keskustassa sijaitseva ylellinen Sibeliuksenpuisto on ihana paikka piknikille sijaintinsa ja helppoutensa takia. Kaunis ja symmetrinen muotopuutarha tunnetaan paikallisten vihreänä olohuoneena. Puiston suunnitteli Paul Olssonin 1930-luvulla ja sen keskiössä on vuonna 1955 rakennettu komea suihkulähde.

  Sibeliuksenpuistoa hoidetaan erityisen huolellisesti ja se sopiikin erinomaisesti sinulle, joka arvostat tarkkaan mietittyjä linjoja ja hienostunutta puutarhurintyötä.

  Lue lisää: Sibeliuksenmuisto

 • + Haminan Kesäpuisto

  Mikäli mielit reissata vähän kauemmas, kannattaa poiketa piknikillä myös Kotkan naapurissa Haminassa!

  Historiallinen ja kaunis Haminan Kesäpuisto on perustettu jo 1800-luvulla ja siihen liittyy paljon kiinnostavaa historiaa. Vehreässä puistossa kannattaa piknikherkuttelun ohessa tutustua ainakin suloiseen Ankkalampeen sekä kiinnostaviin patsaisiin ja muistomerkkeihin.

  Lue lisää: Kesäpuisto

Katso myös