Ravintola Loiste: hyvää ruokaa Helsingin kattojen yllä
Ravintola Loiste Helsingissä on kaiken ytimessä, mutta omassa rauhassaan.

Kun sydämesi sykkii ruoan tekemiselle, se näkyy jokaisessa annoksessa, toteaa ravintola Loisteen keittiöpäällikkö Mikko Terho. Loisteen keittiössä näkyvät Terhon mukaan ruoan tekemiseen liittyvän intohimon lisäksi myös talon pitkät perinteet.
– Listaltamme löytyy edelleen asiakkaiden suosikkiannoksia, klassikkoja, joiden reseptiikka on 60-, 70- ja 80-luvuilta. Toki niihin lisätään vähän nykyajan twistiä.
Terho tietää Loisteen vahvuudeksi myös ravintolan sijainnin. Helsingin keskustassa Sokos Hotel Vaakunan ylimmässä kerroksessa sijaitseva Loiste on kaiken ytimessä ja helposti.
– Meidän valtavan kokoiselta terassilta näkyy Mannerheimintielle ja Helsingin päärautatieasemalle. Eihän sen keskeisempää paikkaa ole. Eikä kovin monessa paikassa Helsingin keskustassa ole terassia näin korkealla.
Vaikka Loiste sijaitsee keskeisellä paikalla, ravintolan rauhallisuus saa Terhon mukaan asiakkailta jatkuvasti kiitosta.
– Meille tullaan nauttimaan ruoan ja maisemien lisäksi myös leppoisasta tunnelmasta.
Kesävieraille keittiöpäälliköllä on muutama vinkki listalta.
– Katkarapulautanen on loistava valinta samppanjan tai kuohuviinin kanssa terassilla tai miksei sisälläkin nauttivaksi. Katkarapujen lisäksi annoksessa on sitruuna-aiolia. Erinomainen valinta on myös Kyrön tisleessä marinoitu härän marmorifilee piparjuurikermakastikkeella.
Teksti Tiina Örn/Toptaste
Kuva: Ravintola Loiste/Sokos Hotels
Lisää ruokajuttuja Helsingistä – lue seuraavaksi esimerkiksi artikkelit Helsingin Instagram-ystävällisimmät terassit ja Helsingin parhaat kahvilat vaunujen kanssa liikkuville.
Lue lisää: Ravintola Loiste
Sinua saattaisi kiinnostaa
