Nauti herkullista kotiruokaa Helsingin merellisessä Jätkäsaaressa – ravintola Skøgul ilahduttaa niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin asiakkaita
Yhteistyössä Ravintola Skøgul

Nauti herkullista kotiruokaa Helsingin merellisessä Jätkäsaaressa – ravintola Skøgul ilahduttaa niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin asiakkaita

julkaistu , päivitetty

Yhteistyössä: Ravintola Skøgul

Ravintolan nimi on peräisin skandinaavisesta mytologiasta. Tarujen Vallhallassa Skøgul -nimisen valkyyrian tehtävänä oli täyttää jumalten juomasarvet. Nimi liittyy ravintolan omistajaan, joka on Aalto-yliopiston opiskelijoista koostuva Teknologföreningen. Heidän osakuntatalonsa Urdsgjallar on saanut nimensä jumalten juomasarven mukaan.

Annos

Kotimaiset raaka-aineet ja laaja viinivalikoima keskiössä

Muutaman kuukauden välein vaihtuva ruokalista noudattelee sesonkeja ja huomioi herkästi kausittaiset raaka-aineet. Syksyn ja talven menu sisältää pitkään haudutettavia liharuokia, sesongin kalaa ja kauden vihanneksia. Hirvi tulee Inkoosta ja mehevät lihapadat tarjoillaan pöytään höyryävästä padasta. Kevät tuo listalle korvasienet ja parsat. Kesällä herkutellaan kauden marjoilla ja kaloilla. Raaka-aineiksi valikoituu lähituottajien tuotteita ja kotimaisuusaste on niin korkea kuin mahdollista. Näin tuetaan kotimaisia yrittäjiä ja voidaan varmistua raaka-aineiden tuoreudesta ja turvallisuudesta.

Kaikki ruoat ovat valmiiksi gluteenittomia ja laktoosittomia. Myös vegaanille löytyy aina oma annoksensa. Skøgul huomioi ruoan lisäksi myös ulkomaiset vieraat laajalla kielitaidollaan. Ravintola on mainio paikka tarjota vieraille maittavaa ja hienostuneesti tarjottua suomalaista kotiruokaa, jota on vaikea löytää Helsingistä.

Arkisin ravintolan valtaa kotiruoasta nauttivat lähialueen työntekijät. Tarjolla on salaattibuffet ja päivittäin vaihtuva lautasannos lounaslistalta. Skøgul on tunnettu lämpimästä tunnelmastaan, jonka takaa jokaisen työntekijän oma persoonallisuus, joka saa näkyvä palvelussa. Ravintolan suosituimpiin annoksiin näin kevättalvella kuuluu Marskin kuha, joka tarjoillaan voissa haudutetun piparjuuren kanssa. Kiitosta on tullut myös hyvästä ruoasta, erinomaista viiniasiantuntemusta unohtamatta. Ravintolan sommelier on valinnut tarjolle kattavasti eurooppalaisia viinejä ja luomuviinit on huomioitu myös juomatarjonnassa. Tarjolla on runsaasti myös alkoholittomia juomavaihtoehtoja.

Ravintoloitsijat.: isäntäpari Patrick ja Marja Karlsson

Yhteistyötä Viirus-teatterin kanssa

Skøgul on aloittanut yhteistyön naapurissa sijaitsevan Viirus-teatterin kanssa. Viirus-teatterin ohjelmistossa on 14.2. alkaen moderni versio William Shakespearen Hamletista. Helmikuun 2020 aikana Skogulissa tarjoillaan keittiömestari Patrick Karlssonin (kuvassa yhdessä Marja Karlssonin kanssa) suunnittelema neljän ruokalajin Hamlet-teemamenu, jonka hinta on 45 euroa.

TableOnLinen kautta voit tehdä pöytävarauksen vielä edullisemmin 35 euron hintaan ja ennakkoon maksettuna vieläkin edullisemmin, jolloin hinnaksi jää 33 euroa.

Ravintola Skøgul tarjoaa tunnelmalliset puitteet myös yksityisjuhliin

Voit järjestää tunnelmallisessa ravintolassa myös perhejuhlat ja yritysten tilaisuudet. Ravintolan sali on moderni ja sisältää runsaasti istumapaikkoja. Tunnelma on lämminhenkinen ja kotoisa. Siksi se sopii erinomaisesti myös intiimien juhlien järjestämiseen, kuten häihin, muistotilaisuuksiin, polttareihin ja muihin juhliin, jossa vieraat voivat juhlia samassa tilassa.

Katso myös: Suomen erikoisimmat ravintolat! Nämä 15 herkuttelukohdetta kannattaa kokea

Ravintola Skøgul on avoinna seuraavasti:

Ma-Pe 10.30-14
Ti-Pe 10.30-14 ja 17-22
La 17-22
Su Suljettu

Keittiö on avoinna klo 22 asti

Yhteystiedot:

Ravintola Skøgul
Ravintoloitsijat Patrick ja Marja Karlsson

Välimerenkatu 14 A
00220, Helsinki

+358 50 346 0206

info@skogul.fi

Yhteistyössä: Ravintola Skøgul

Katso myös