Suomen parhaat kasvisravintolat – 2022 äänestystulokset

Suomen parhaat kasvisravintolat – 2022 äänestystulokset

julkaistu , päivitetty

Suomen paras kasvisravintola – 2022 äänestys

Tässä ovat Suomen parhaat kasvisravintolat! Lista on koottu Toptaste-sivuston lukijaäänestyksen perusteella.

1. Silvoplee

Silvoplee tarjoaa herkullista, tuoretta ja terveellistä vegaanista ja suurimmaksi osaksi myös gluteenitonta kasvis- ja raakaruokaa.

Raakaruokaa ei ole kuumennettu yli +40 C°. Tällöin entsyymit, vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet säilyvät elimistön kannalta parhaassa mahdollisessa muodossa. Ravintolan raaka-aineet ovat pääsääntöisesti luomua saatavuudesta riippuen.

Toinen linja 3
00530 Helsinki

2. Levant

Levant tarjoaa autenttisia, raikkaita ja monipuolisia Lähi-Idän makuja ystävällisellä palvelulla. Street Food -henkiset falafel-rullat ja useista pienistä annoksista koostuvat meze-annokset ovat menussa pääosassa. Makuelämyksiä täydentää kohtuullinen hintataso ja viihtyisä ilmapiiri.

Katso kaikki Levant -ravintolat

3. Yes Yes Yes

Vilkas ravintola ja baari, joka sijaitsee Punavuoressa entisen McDonald’sin tiloissa ja tarjoilee kasvisruokaa. “Kyllä kyllä ​​kyllä!” sanoivat ravintolan perustajat, kun tämä entisen McDonald’sin klassinen nurkka oli saatavilla liiketilaksi. Yes Yes Yes on vakiinnuttanut paikkansa helsinkiläisten kasvisruoan ystävien keskuudessa.

Iso Roobertinkatu 1
00120 Helsinki

4. Gopal

Kasvisravintola Gopal on toiminut Tampereen Tammelassa vuodesta 1997 lähtien. Ravintola tarjoilee monipuolista, intialaisittain maustettua kasvisruokaa, joka valmistetaan alusta asti itse tuoreista raaka-aineista. Päivittäin leivotaan myös tuoreita sämpylöitä.

Ravintola suosii luomutuotteiden käyttöä. Raaka-aineista luomua ovat viljat, pavut, idut, hapankaali, teet, raakaruokosokeri ja auringonkukansiemenet sekä vihannekset tarjonnan mukaan.

Ilmarinkatu 16
33500 Tampere

5. Kuori

Ravintola Kuori tarjoaa tuoretta, innovatiivista kasvisruokaa tunnelmallisessa miljöössä. 60-luvun kivijalkaan on luotu vehreä keidas, jossa on sopivassa suhteessa rosoa ja silmiä hivelevää kauneutta.

Ravintolassa on rento tunnelma, mutta ruokaan suhtaudutaan asiaankuuluvalla hartaudella.

Hämeenkatu 8
20500 Turku

6. Roots Kitchen

Kasvisruokaa turkulaisille ja turkulaismielisille jo vuodesta 2014 Turun kauppahallissa. Päivittäiset lounaat valmistetaan itse keittiössä. Roots Kitchenissä ei ole kiertäviä ruokalistoja, vaan ne suunnitellaan aina kauden raaka-aineiden ympärille. Ravintola kiinnittää erityistä huomiota annosten proteiinisisältöihin. Lisäksi suolaisuuden, makeuden ja happaman tasapaino pitää olla kunnossa, ja annoksissa on aina vähän jotain rapeaa, jotain mehevää ja jotain raikasta.

Turun Kauppahalli
Eerikinkatu 16
20100 Turku

7. Anne’s Vege

Espoolainen Anne’s Vege syntyi rakkaudesta kasvisruokaan ja siitä ideasta, että kasvisten lisääminen lautaselle on kiistatta terveysteko. Anne’s Vegen fuusiokeittiössä on herkullisia kasvisruokia mm Thaimaasta, Intiasta, Lähi-Idästä, Koreasta, Vietnamista ja Italiasta. Suomalaista kotiruokaa on myös listoilla.

Keittiössä ei käytetä mitään lisäaineita, gluteenia tai valkoista sokeria. Kaikki ruoka on vegaanista.

Kauppakeskus Ainoa, 2. kerros
Tapionaukio 4
02100 Espoo

8. Katriinan Kasvisravintola

Maija Silvennoinen aloitti Katriinan Kasvisravintolan tarinan Jyväskylässä jo vuonna 2004. Jo alusta alkaen oli selkeää, että tarjoiltava ruoka olisi vegaanista, puhtaista raaka-aineista ja käsityönä alusta alkaen valmistettua. Eli rakkaudella valmistettua, ilman lisäaineita.

Vuonna 2021 vappuna avattiin uusi ravintola entisen naapuriin. Katriina Bistro, jonka ideologiaan kuuluu myöskin konstailematon ruoka, joka valmistetaan alusta alkaen kauden raaka-aineista ja tietenkin ilman lisäaineita. Bistrossa leivotaan päivittäin hapanjuureen huumaavat artesaanileivät.

Kauppakatu 11
40100 Jyväskylä

9. Hügge

Kun kyseessä on Suomen parhaat kasvisravintolat, on Hügge hyvä mainita. Vierailu Hüggessa on kuin matka toiseen maailmaan – sellaiseen, jossa aika pysähtyy ja voi vain keskittyä olennaiseen. Eli huikeisiin kasvisruokaelämyksiin ja hyvään seuraan.

Tinkimättömän laadukkaiden ja puhtaiden raaka-aineiden ympärille rakentuva makumaailma on koostettu hurmaavalla periaatteella “kasvisruokaa kaikille”. Hüggen huipputason kokkien omistautuminen maistuu ruoissa, jotka ovat maultaan niin vivahteikkaita ja elämyksellisiä, että helposti unohtaa syövänsä vain kasvisruokaa.

Tarkoin räätälöity juomamenu ja erinomaiset drinkit säestävät koko seurueen kesken jaettavaa maistelumenua tai upeita annoksia. Hüggen inspiroiva miljöö on jo itsessään visuaalinen kokemus ja pöytään saapuvat annokset niin kauniita, että niitä on melkein mahdoton olla kuvaamatta Instagramiin.

Linnankatu 3
20100 Turku

10. Veg Point

Porin ainoaan kasvis-ja vegaaniravintola Veg Point tarjoilee monipuolista kasvisruokaa. Ylpeyden aiheita ovat ainutlaatuinen asiakaspalvelu, tuoreet raaka-aineet sekä tietenkin maistuva ruoka. Ruokalistan annokset on selkeästi merkitty ‘vegaaninen’, ‘gluteeniton’ sekä ‘laktoositon’, jotta asiakkaan olisi helpompi tunnistaa itselleen sopivat vaihtoehdot ja maut.

Antinkatu 23
28100 Pori

Lähde ja kuva: www.toptaste.fi

Katso myös