Suomen parhaat sushiravintolat

Suomen parhaat sushiravintolat

julkaistu , päivitetty

Suomen parhaista sushiravintoloista kaksi löytyy Helsingistä ja kolmas Tampereelta. Toptasten äänestyksessä voittajaksi valikoitui pitkän linjan sushipaikka Töölöstä. Tässä Suomen parhaat sushiravintolat-äänestyksen voittajakymmenikkö!

1. Tokyo 55, Helsinki

Suomen parhaat sushiravintolat-äänestyksen voittaja on Tokyo55. Ravintola tarjoaa sushin lisäksi myös muita japanilaisen keittiön klassikoita sekä kausittain vaihtuvat Taste of Tokyo menut. Perinteisen sushin lisäksi listalta löytyy uudenlaisia innovatiivisia makisusheja. Tämän lisäksi listalla on sashimia, tempuraa ja itsevalmistettuja dumplingseja sekä buneja.

Tiistaista lauantaihin Rosa Izakayan baarimestarit valmistavat moderneja cocktaileja myös Tokyon puolelle.

  • Runeberginkatu 55, 00260, Helsinki

2. Sushibar + wine, Helsinki

Sushibar+Wine -konseptin idea syntyi oivalluksesta. Sushi ja skandinaavinen estetiikka ovat kotoisin eri puolilta maailmaa, mutta silti ne ovat kuin luotuja toisilleen. Avioliiton sinetöi kolmas elementti: itsenäisten tuottajien valmistamat orgaaniset viinit.

Ravintola on ensimmäinen suomalainen sushiravintola, jolle on myönnetty kansainvälisesti arvostetut merenelävien vastuullisuudesta kertovat ASC- ja MSC- sertifikaatit sekä pitkäaikaisesta vastuullisuustyöstä kertova Ekokompassi -sertifikaatti. Lisäksi ravintola on ensimmäinen hiilineutraali sushiravintola Suomessa ja Norjassa.

  • Fredrikinkatu 42, 00100 Helsinki (+ Kallio, Korjaamo, Citycenter ja Uudenmaankatu)

3. Maka Sushi, Tampere

Maka Sushi tarjoaa aitoa käsityönä tehtyä sushia​. Ravintolat sijaitsevat Tampereella ja Kauniaisissa. Ravintolan menulta löytyy erilaisia nigireja ja makeja yksittäisinä sekä lajitelmina.

  • Näsilinnankatu 30, 33200 Tampere

4. Itsudemo, Helsinki

Itsudemo on monipuolinen sushiravintola, joka tarjoaa Suomen suurimman sushibeffetin. Perinteisten sushien lisäksi löytyy vegaanivaihtoehtoja ja erikoissusheja. Ravintola tarjoilee päivittäin myös lämpimän buffetin.

  • Salomonkatu 3, 00100, Helsinki

5. Daruma, Helsinki

Daruma on Töölössä sijaitseva sushiravintola. Ravintola tarjoaa herkullista sushia, salaatteja, poké-kulhoja, onigiriä ja ihastuttavaa ramen-nuudelikeittoa. Raaka-aineina ruoissa käytetään tuoreita ja parhaita ainesosia ruoan laadun varmistamiseksi.

  • Museokatu 11, 00101 Helsinki

6. Luckiefun´s, Turku

Luckiefun’s tarjoaa laajan sushibuffetin, josta löytyy perusnigirien ja -makien lisäksi myös hieman erikoisempia herkkupaloja, unohtamatta monipuolista kasvissushivalikoimaa. Lisäksi buffetin valikoimaan kuuluu lämmintä ruokaa aasialaisesta keittiöstä.

  • Skanssinkatu 10, 20730 Turku

7. Hanko Sushi, Jyväskylä

Hanko Sushin tarina alkoi eteläisen Suomen merellisestä Hangosta, jonne ensimmäinen Hanko Sushi avattiin vuonna 2009.

Nimi kertoo myös toiminnan tärkeimmän periaatteen; “Han ko” on japania ja tarkoittaa sinettiä, henkilökohtaista laatuleimaa. Ravintola käyttääkin vain parhaita raaka-aineita ja vastuullisesti pyydettyjä mereneläviä.

  • Kauppakatu 20, 40100 Jyväskylä

8. Konnichiwa, Helsinki

Konnichiwa tarkoittaa japaniksi päivää, ja ravintola haluaakin, että jokainen asiakas tuntee itsensä tervetulleeksi ja erityiseksi. Ravintola tarjoaa monipuolisen ja herkullisen sushibuffetin.

Valikoimiin kuuluu niin klassiset sushit kuten makit, gunkanit ja nigirit merenelävä- ja kasvistäytteillä, kuin myös herkulliset makuyhdistelmät. Sushibuffetin lisäksi on myös tuoretta ja herkullista sashimia, Miso-keittoa, sekä laaja valikoima lämpimiä aasialaisia ruokia.

  • Pohjoinen Rautatiekatu 21, 00100, Helsinki

9. Wagocoro, Helsinki

Sushiravintola Wagocoro sijaitsee Helsingin Töölössä. Ravintola tarjoaa erilaisia lajitelmia makeista ja nigireista.

  • Runeberginkatu 63 A 21, 00260 Helsinki

10. Haiku, Helsinki

Haiku tarjoilee sushibuffettia joka päivä sekä ravintolasta saa myös sushisettejä.

Haiku on panostanut Amos Rexin naapurina taiteelliseen näkyvyyteen yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden kanssa yhteistyössä. Haiku X Art näyttelyt nostavat esiin osaamista taiteen ja designin kautta tuoden asiakkaille ainutlaatuisen kokemuksen ravintolassa jossa yhdistyy japanilainen ruoka, kulttuuri ja taide.

  • Mannerheimintie 22-24, 00100 Helsinki

Myös näitä sushiravintoloita äänestettiin:

Helsinki: Luckiefun´s (Fredrikinkatu), Hanko Sushi (Forum), Umeshu, Koto, Kokoro Sushi, Roji, Latitude 25 ja Sushi Like.

Vantaa: Luckiefun´s Tikkurila sekä Myyrmanni ja Hao King & Sushi.

Espoo: Lucy’s Sushi, LN-Sushi Art, Jufu ja Fuku Supreme.

Kauniainen: Maka Sushi.

Järvenpää: Kin Sushi ja Fuku.

Hyvinkää: Wok King.

Kotka: Konnichiwa.

Lahti: Itsudemo ja Luckiefun´s.

Turku: Itsudemo, Kawaii ja Karu Izakaya.

Raisio: Hanko Sushi Mylly.

Pori: Sakura Sushi & China Wok ja Kuma Sushi.

Lempäälä: Luckiefun´s.

Tampere:  Itsudemo Luminary ja Hanko Sushi.

Jyväskylä: Itsudemo.

Seinäjoki: Luckiefun´s ja Shi Quan Shi Mei.

Vaasa: K.achi.

Kuopio: Hanko Sushi ja Ozaki Sushi.

Joensuu: Itsudemo.

 Oulu: Itsudemo ja Hanko Sushi.

Ruka: Hanko Sushi.

Rovaniemi: Ravintola Himo.

Lähde ja kuva: Toptaste

Katso myös