Tampereen parhaat kasvisravintolat

Tampereen parhaat kasvisravintolat

julkaistu , päivitetty

Etsitkö hyvää ravintolaa Tampereelta? Esittelyssä erinomaiset Tampereen kasvisravintolat!

1. Kasvisravintola Gopal

Herkullisesta kasvisruokabuffetistaan tunnetulla Gopalilla on Tampereella kolme ravintolaa. Kaikissa Gopaleissa ruoka valmistetaan tuoreista aineksista paikan päällä ja ruoanvalmistuksessa käytetään paljon luomutuotteita. Lounasvaihtoehtoja ovat painon mukaan hinnoiteltava buffet ja keittolounas. Ravintoloita voi suositella myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville, sillä useimmat Gopaleissa tarjottavat ruoat ovat gluteenittomia ja maidottomia.

Osoite:

Kasvisravintola Gopal, Tammela
Ilmarinkatu 16, 33500 TAMPERE

Kasvisravintola Gopal, Rongankatu
Rongankatu 6, 33100 TAMPERE

Café Gopal
Kuninkaankatu 15, 33210 TAMPERE

Lue lisää: Kasvisravintola Gopal

2. Meze-ravintola Zeytuun

Zeytuun avasi Tampereen ensimmäisen Lähi-Idän ruokaan keskittyvän ravintolan Tuomiokirkonkadulle vuonna 2015. Nyt ravintoloita on kaksi ja kaikki niissä tarjottava ruoka on kasvisruokaa. Ravintoloiden parasta antia ovat mezeannokset ja salaatit, joita löytyy useita erilaisia. Kuninkaankadun ravintolan valikoimassa on myös leivonnaisia.

Osoite:

Meze-ravintola Zeytuun
Tuomiokirkonkatu 21
33100 Tampere

Meze-ravintola Zeytuun & Cafe
Kuninkaankatu 17
33210 Tampere

Lue lisää: Meze-ravintola Zeytuun

3. Cafe & Bakery Mimosa

Cafe & Bakery Mimosa on lounasta, aamiaista ja brunssia tarjoava kahvila, jonka tuotteista suurin osa on vegaanisia. Lounaaksi voi valita salaattibuffetin, keiton tai molemmat. Brunssi on kokonaan vegaaninen. Kahvilan erikoisuuksia ovat itse leivotut pullat, kakut, piiraat ja vihikset.

Osoite:

Cafe & Bakery Mimosa
Itsenäisyydenkatu 16
33500 Tampere

Lue lisää: Cafe & Bakery Mimosa

4. Papu ja Pata

Varsin lyhyen olemassaolon aikana Papu ja Pata on saavuttanut suuren suosion tamperelaisten keskuudessa. Tampereen Kalevassa sijaitseva lounasravintola tarjoaa asiakkailleen monipuolista ja maistuvaa kasvisruokaa.

Lounasbuffet on 100 prosenttisesti vegaaninen, ja sitä tarjoillaan arkisin kello 11-16. Koko lounasbuffet kustantaa kohtuulliset 11,9 euroa. Tilauksesta ravintola valmistaa myös vegaaniset kakut ja leivokset. Viikonloppuisin ravintola on suljettu.

Osoite:

Sammonkatu 15, (Käynti Kaupinkadun puolelta) 33540 Tampere

Lue lisää: Papu ja Pata

5. Muusa

Eivät Tampereen kasvisravintolat vielä tähän loppuneet. Olympia-korttelissa sijaitseva ravintola Muusa tarjoaa ruokaa vegaaneille, kasvisruokailijoille ja sekasyöjille. Ravintola kertoo vahvuudekseen juuri monipuolisuuden.

Menun alkuruuista ja pääruuista molemmista kategoriasta löytyy kolme täysin vegaanista annosta. Syödessäsi koko menun hinta kiipeää yli 40 euron. Vuonna 2021 ravintola valittiin Tampereen kolmanneksi parhaaksi kasvisruokapaikaksi.

Osoite: Satakunnankatu 10
33100 TAMPERE

Lue lisää: Muusa

Haluatko lisää vinkkejä Tampereelle? Tutustu muihin artikkeleihimme!

Teksti: Maria Alanko
Kuva: Visit Tampere

Katso myös