Turun parhaat brunssipaikat

Turun parhaat brunssipaikat

julkaistu , päivitetty

Ruokamatkailun näkökulmasta Turku on yksi Suomen ykköskohteita. Tarjolla on niin fine diningia, bistroruokaa, kahviloita kuin järjestettyjä ravintolakierroksiakin. Lomaviikonloppu käynnistyy parhaiten kiireettömällä brunssilla, joten kysyimme turkulaisilta itseltään, mitkä ovat Turun parhaat brunssipaikat.

 • Anniskelukahvila Tiirikkala

  Kaikki eivät ole runsaiden noutopöytien ystäviä, joten onkin hyvä, että myös brunsseilla alkaa olla tarjolla valmiita lautasannoksia.

  Vähätorin laidalla sijaitseva Tiirikkala tarjoaa sunnuntaisin brunssilautasta, johon on koottu herkullisia makuja ja laadukkaita raaka-aineita lähituottajien valikoimista. Lautasvaihtoehtoja on neljä: liha, kala, kasvis ja vegaani, joita kaikkia saa täydentää runsaan leipä- ja levitepöydän antimilla. Ravintolan miljöö on silmiähivelevän kaunis.

  Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  Sunnuntaibrunssi tarjoillaan kello 12-15 välisenä aikana ja hintaa herkutteluhetkellä on 22 euroa henkilöltä.

  Lue lisää: Tiirikkala

 • Logomo Kitchen

  Turun Logomossa toimivan Logomo Kitchenin lauantaibrunssilla on tarjolla niin perinteisiä aamiaisherkkuja – croissantteja, karjalanpiirakoita, munia & pekonia – kuin monipuolisia lämpimiä ruokia ja salaatteja.

  Ravintolasali on avara ja valoisa ja sinne mahtuu hyvin myös lastenrattaiden kanssa. Brunssin voi varata ja maksaa etukäteen netin kautta. Aikuisilta brunssi maksaa 24 euroa ja lapsilta 10 euroa.

  Logomo pitää taukoa brunsseista kesäisin, mutta syksyn tullen pääsee jälleen herkuttelemaan.

  Lue lisää: Logomo Kitchen

 • Grädda

  Kun kyseessä on Turun parhaat brunssipaikat, niin tämä paikka on pakko mainita! Tunnelmallisessa vuonna 1832 rakennetussa puutalossa Aurajoen rannalla on tarjolla kattava sunnuntaibrunssi.

  Klo 12-15 aikavälillä tarjoiltava brunssi sisältää tuoreista raaka-aineista valmistettuja salaatteja ja lämpimiä herkkuja. Brunssi on hieman hintavampi (35 €) verrattuna edellisiin, mutta tunnelma ja ruoan laatu takaavat rauhallisen ja maukkaan sunnuntain.

  Lue lisää: Grädda

 • Fontana

  Kaupungin keskustassa sijaitseva Fontana tarjoilee viikoloppubrunssin lautasannoksina.

  Brunssilautanen sisältää maittavan annoksen briejuustosta hapanjuurisämpylään ja savulohimousseen. Tämän lisäksi asiakas pääsee valitsemaan yhden lisä ruokalajin esimerkiksi munakokkelin muodossa.

  Brunssilautasella on hintaa 18 euroa ja lisämaksusta voit nauttia muun muassa mimosaa tai kuohuviiniä. Brunssia tarjoillaan lauantaisin kello 10-14 ja sunnuntaisin kello 12-14 välisinä aikoina.

  Lue lisää: Fontana

 • Café Pegasus

  Itäisellä Rantakadulla toimiva Café Pegasus tarjoaa brunssia myös koko viikonlopun. Café Pegasus toimii samassa rakennuksessa historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus Ars Novan kanssa. Mikä olisikaan mielenkiintoisempaa, kuin museovierailun ja brunssin yhdistäminen.

  Lauantaisin pääset nauttimaan uudistetusta jazz-teemaisesta brunssista, jolloin tarjolla on runsas herkuista notkuva buffet-pöytä. Sunnuntaibrunssilla on mahdollisuus päästä herkuttelemaan juustokakkubuffetin antimista.

  Lue lisää: Café Pegasus

  Teksti: Arna Grym, Rasmus Nikander
  Kuva: Visit Turku

Katso myös