Vessel Bistro & Burger: helposti lähestyttävää fine diningia ja maukkaita burgereita Helsingin Jätkäsaaressa

Vessel Bistro & Burger: helposti lähestyttävää fine diningia ja maukkaita burgereita Helsingin Jätkäsaaressa

julkaistu , päivitetty

Vessel Bistro & Burger on kahden ravintolan kokonaisuus Helsingin Jätkäsaaressa. Vessel Bistro tuo lautaselle maukasta ja helposti lähestyttävää fine diningia kohtuulliseen hintaan. Burger-ravintola tarjoaa puolestaan maukkaita elämyksiä rennolla otteella.

Bistron erikoisuutena yllätysmenu

Bistron menu vaihtuu sesonkien mukaan. Jokaisen illan tähti on ”yllätysmenu”, jonka valitsee suurin osa asiakkaista. Viiden ruokalajin yllätysmenun sisältö vaihtelee jopa päivittäin.

– Menu on sananmukaisesti yllätys, sillä kokonaisuuden suunnitteluun ja rakentamiseen keittiömme pistää kaiken osaamisensa ja kekseliäisyytensä. Se on saanut valtavan suosion, jopa 90 prosenttia vieraistamme valitsee sen, ravintolapäällikkö Maria Brummer kertoo.

Yllätysmenu on osoitus ravintolan vastuullisuudesta ja hiilijalanjälkeä keventävästä ajattelusta. Hävikkiä ei synny käytännössä lainkaan, kun raaka-aineet käytetään mahdollisimman tarkkaan hyödyksi.

– Lisäksi voimme tuoda asiakkaillemme jokainen päivä maistettaviksi erikoisia herkkuja, joita emme voi tarjota iltamenussamme joko raaka-aineiden hankalan saatavuuden tai kausiluonteisuuden vuoksi, Brummer perustelee.

Vessel Bistron keittiö on osa sisustusta ja ruoanvalmistus tapahtuu asiakkaiden silmien alla. Keittiöväki käy jatkuvaa vuoropuhelua sekä salin henkilökunnan että asiakkaiden kanssa. Palautteen antaminen on luontaista ja helppoa.

Vessel Burgerin ylpeys on puuhiiligrilli

Vessel Burger on löytänyt oman asiakaskuntansa lähiseudun asukkaista. Rennon burgeriravintolan ylpeys on puuhiiligrilli, joka antaa tulisten hiilien maun pihveihin. Ruokaisia annoksia voi tilata myös kotiin.

– Henkilökuntamme työskentelee molemmissa ravintoloissa eri päivinä. Näin saamme hyvän tuntuman koko asiakaskuntaamme ja tulemme tutuiksi lähiseudun ihmisille, Brummer sanoo.

Vessel Bistro & Burger toimivat rinnakkain, mutta erillään toisistaan. Itse rakennus henkii ympäristöajattelua. Ravintolat toimivat palkintoja keränneen Vihreistä vihrein -mallitalon alakerrassa katutasossa. Ekologisesti kestävät ratkaisut ja raaka-aineet ovat olennainen osa koko Vesselin toiminta-ajatusta. 

Jätkäsaaressa tarjoillaan myös brunssia

Joka toinen sunnuntai tarjottavat brunssit ovat Vesselin oma erikoisuutensa, sillä niiden teemat vaihtuvat. Jokainen kerta on samalla uusi maku- ja ruokailuelämys.

Vessel Burger & Bistro
Länsisatamankatu 36
00220 Helsinki
p. 044 763 6857
info@ravintolavessel.fi
www.ravintolavessel.fi

Teksti: Toptaste
Kuva: Heikki Kähkönen

Katso myös