Turun Laivahostel S/S Bore valittiin vuoden 2020 parhaaksi hostelliksi

Turun Laivahostel S/S Bore valittiin vuoden 2020 parhaaksi hostelliksi

julkaistu , päivitetty

Vuoden paras hostelli on taas valittu! Vuoden 2020 voittajaksi valittiin Aurajoen rannalla sijaitseva Laivahostel S/S Bore.

Ainutlaatuinen hostellielämys

Voittajaksi valittu laivahostelli sijaitsee Aurajoen länsirannalla historiallisessa vuonna 1960 valmistuneessa höyrylaiva S/S Boressa. Valinnan teki Suomen Hostellijärjestön hallitus hostelliasiakkaille suunnatun äänestyksen perusteella. Valinnassa painotettiin hostellin ainutlaatuisuutta ja elämyksellisyyttä. Äänestyksessä annettiin ääniä yhteensä lähes 600.

Turun kaupunki aloitti hostellitoiminnan S/S Borella vuonna 2011. Entisen risteilyaluksen toiminta siirtyi matkailun palvelukeskuksesta Turun ammatti-instituutille vuoden 2018 alussa ja siitä on sittemmin rakennettu monialainen oppimisympäristö, jossa on päivittäin majoitustoiminnan lisäksi myös ravintola- ja kokoustoimintaa. Lisäksi eri alojen opiskelijat pääsevät laivassa edistämään opintojaan aidossa työympäristössä. Koululaivassa näkeekin niin puhtaanapito-, it-, rakennus-, sähkö-, kuin sosiaalialan opiskelijoita oppimassa.

–Laivahostel S/S Bore on täydellinen esimerkki siitä, miten uniikkeja hostellit parhaimmillaan ovat. Boressa yöpyminen on jo itsessään ainutlaatuinen kokemus. Kun laivan vivahteikkaaseen historiaan on vielä yhdistetty oppimisympäristö, on elämys taattu. Suomen Paras Hostelli 2020-palkinto sopii Borelle myös ajoitukseltaan täydellisesti, sillä Boressa vietetään tänä vuonna laivan 60. juhlavuotta, toteaa Hostellijärjestön pääsihteeri Sanni Viirto.

–Meille tämä on hieno tunnustus siitä, miten olemme lähteneet kehittämään uudenlaista oppimisympäristöä. Asiakkaat ovat ottaneet hyvin sen, että hostellin lisäksi olemme oppilaitos ja se on tuonut lisäväriä hostellin elämään, sanoo Turun ammatti-instituutin tiimivastaava Petri Hörkkö.

Elämyksellinen miljöö ihastuttaa

Boren valintaa Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2020 perusteltiin yleisöäänestyksessä mm. seuraavasti:

  • Kokemuksen erityisyydestä ei voi väitellä! Laivan historia on kiinnostava ja tuotu hyvin esille. Vanhan ajan tunnelma on säilytetty. Kuin olisi aidolla matkalla höyrylaiva-aikana!
  • Laivahostelli oli elämys. Hieno miljöö, ystävällinen palvelu ja ihana tunnelma.
  • Kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuinen ja omaleimainen. Mahtava aamupala, hyvät palvelut. Hienoa, että oppilaitosvoimin osataan pyörittää näin hienoa bisnestä!

Laivahostel S/S Bore huokuu 60-luvun risteilytunnelmaa. Laivahostellissa on 120 hyttiä ja 250 vuodepaikkaa. Hytit ovat 1-4 hengelle ja useimmissa niistä on oma suihku ja wc. Aamiaistarjoilua lukuun ottamatta S/S Boren ravintolat toimivat tilausravintoloina. Kesäisin Boren aurinkokannella on kahvila avoinna päivittäin. Laivalla on kokoustiloja isojen ja pienten tilaisuuksien järjestämiseen. Hostellivieraat voivat viettää aikaa yhteisessä oleskelutila Taxfreessä. Laivahostelli järjestää myös kaikille avoimia matkailuiltoja, kesäisin on bingoiltoja ja elävää musiikkia. Bore-laiva kuuluu Forum Marinumin museolaivastoon ja museon tuottama näyttely laivan historiasta on nähtävillä laivan komentosillalla ja ylimmillä kansilla.

Hostellijärjestö palkitsee vuosittain ansiokkaasti toimivan hostellin. Tunnustus on jaettu vuodesta 2004 alkaen ja se kulki vuoteen 2018 asti Vuoden hostelli -nimellä. Viime vuonna tittelin sai Tapion Tupa Kalajoelta.

>>Turussa voi myös budjettimatkailla, lue lisää täältä!

Lähde: Turun ammatti-instituutti
Kuva: Visit Turku/ Olli Sulin

Katso myös