Pikkurahalla Turussa – parhaat ideat budjettimatkalle

Kaunis Turun kaupunki on ehdoton lomakohde kesällä ja hienon Turku-kokemuksen voi helposti saada myös lähes ilmaiseksi. Nappaa tästä vinkit pikkurahalla Turussa pärjäämiseen!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Pikkurahalla Turussa – parhaat ideat budjettimatkalle

Ota jäätelö mukaan ja tee kävelyretki Aurajokea pitkin

Pikkurahalla Turussa pärjää mainiosti! Tutustu moniin upeisiin nähtävyyksiin Turussa ulkoapäin. Kävele Aurajoen rantaa pitkin ja näe Turun linna, Turun tuomiokirkko ja muut upeat rakennukset. Aurajoen rannalla on kaiken lisäksi lukemattomia veistoksia ja muistomerkkejä, joihin voi tutustua kävelyretken ohessa.

Samalla lenkillä voit tehdä pienen koukkauksen ja käydä vilkaisemassa Kakolanmäkeä, jossa Suomen pahamaineisimmat vangit aikoinaan istuivat tuomioitaan.

Kiertele Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa

Turun Ruissalossa sijaitsee Turun yliopiston ylläpitämä kasvitieteellinen puutarha. Kasvihuoneisiin on pääsymaksu, mutta ulkopuutarhaan voi tutustua vapaasti. Ulkopuutarha on noin 23 hehtaarin kokoinen ja siellä voi kesällä ihastella esimerkiksi erilaisia lummelajikkeita ja ruusutarhan loistetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rentoudu rannalla ja pulahda virkistävään veteen

Lämpimän kesäpäivän päätteeksi voit rauhoittua rannalla ja tehdä herättelevän uintireissun. Turkulaisten suosimia uimarantoja ovat esimerkiksi Ispoisten uimaranta ja Saaronniemen hiekkaranta Ruissalossa, joihin molempiin pääsee keskustasta kätevästi myös busseilla.

Teksti: Ira Matilainen
Kuva: Visit Turku

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.