Unohtumattomia elämyksiä A.I. Virtasen kotona

Unohtumattomia elämyksiä A.I. Virtasen kotona

julkaistu , päivitetty

Sipoon Söderkullassa sijaitseva Joensuun Tila on uniikki elämyskohde. Jatkossa matkailijat pääsevät nauttimaan paikan monipuolisista mahdollisuuksista läpi vuoden. Tutustu, millaisesta paikasta on kyse!

Vierailu Joensuun Tilalla on matka ikimuistoisten tarinoiden maailmaan. Näyttämönä toimii vehreä maaseutu, keskeisessä roolissa vierailulla toimii Artturi Ilmari Virtanen. A.I.:nä tunnettu arvostettu Nobel-keksijä. Joensuun Tilan tarinan alkuunpanija.

Joensuun Tilan päärakennus on yksi maamme vanhimmista mansardikattoisista kartanoista. Nykyisin se toimii rauhoittumiseen kutsuvana historiaa henkivänä hotellina. Pienessä hotellissa on majoituskäytössä seitsemän kaunista huonetta.

Joensuun Tilan aamupala

Vierailu Joensuun Tilalla kannattaa jo pelkän aamupalan takia. Maittava Valio-aamiainen on myös konkreettinen osa tilan mielenkiintoista tarinaa.

– A.I. teki aikoinaan pitkän työuran Valiolla. Meille on tärkeää tuoda tämä konkreettisesti omilla aisteilla maisteltavaksi. Tavoitteena on luoda aamiaisesta kiireetön hetki, joka tuo alueella olijat yhteen ennen kuin kukin jatkaa päivän omien askareiden parissa, raottaa Joensuun Tilan Lotta Kuosmanen filosofiaa toiminnan takana.

A.I.:n kiehtova tarina tulee vierailulla tutuksi myös muilla tavoin. Lilja, Olavi, Kaarlo ja muut Artturin sukulaiset heräävät henkiin hotellin persoonallisesti nimetyissä huoneissa. Samalla koulun kemian tunneilta tuttu hahmo muuttuu konkreettisesti todeksi.

Joensuun Tilan uutta tarinaa kertoo puolestaan syyskuun alussa avattava PannuCafe. Aikaisempina vuosina kahvila on toiminut vain kesäkaudella. Nyt se palvelee vierailijoita ympäri vuoden uusien yrittäjien voimin.

– Lapsena join mummoni kuistilla pannukahvia, ja muistan hänet aina lämmöllä kahvia juodessani. Olen nauttinut läpi elämäni hyvästä kahvista ja sen haluaisin muidenkin kokevan täällä käydessään, tiivistää PannuCafen yrittäjä Kirsi Sysimies paikan henkeä. 

Joensuun Tilan satama

PannuCafen avajaiset osuvat yhteen Joensuun Tilan Valon juhlan kanssa. Yhteinen tapahtuma on ensisoittoa tuleville tapahtumille ja aktiviteeteille.

Monipuolista ohjemaa ja valmiita juhlapaketteja eri teemoista on jatkossa tiedossa kuukausittain. Syksy käynnistyy syyskuun Valo- ja rapujuhlien ja lokakuun Octoberfestin myötä. Talven kynnyksellä tiedossa on Halloweeniä sekä pikkujouluja. Tammikuussa avattava A.I. Virtasen näyttely tuo laajemmin tutuksi suomalaista tieteen keskushahmoa vaihtuvine teemoineen. 

Talvella kävijöitä ilahduttavat myös sään salliessa pulkkamäki, napakelkka ja luistelujää. Metsänautin järjestämät opastetut matalan kynnyksen retket tutustuttavat puolestaan monipuoliseen lähiympäristöön.

– Tervetuloa kaikki pistäytymään meillä ja hakemaan piristystä pimenevään päivään. Moottorikelkalla kahville, soppaa pilkillä tai vaikka kuumaa kaakaota pulkkamäen yhteydessä, tätä kaikkea löytyy meiltä tulevana talvena, toivottavat Kirsi ja Lotta kuin yhdestä suusta.

Joensuun Tila avoinna ympäri vuoden.

  • Osoite: Joensuun Raitti 58, 01150 Söderkulla – helposti saavutettavissa HSL:n avulla
  • Hotelli: 6 kahden hengen huonetta ja 1 kolmen hengen huone – varaa huone
  • Valio-aamiainen tarjoillaan päärakennuksessa päivittäin kello 6.30 – 10.00
  • Lounas päivittäin PannuCafessa, kahvila avoinna päivittäin 10 – 18
  • Valmiit juhlapaketit ja monipuoliset ohjelmapalvelut

>> Tervetuloa Joensuun Tilalle – tutustu alueen mahdollisuuksiin tarkemmin 

Kuvat: Joensuun Tila Oy
Yhteistyössä: Joensuun Tila Oy

Katso myös

Mökki talvikuntoon! Näin vältät yleisimmät talven aikana sattuvat vahingot
Majoitu
artikkeli

Mökki talvikuntoon! Näin vältät yleisimmät talven aikana sattuvat vahingot

Mökki on tärkeää laittaa syksyllä talviteloille. Yleisimpiä syksyllä ja talvella sattuvia vahinkoja mökeillä ovat murrot, jyrsijöiden aiheuttamat tuhot sekä vesivuodot, joita syntyy tyhjentämättä jääneistä putkista.
Matkailutoimittajien killan palkinnot: Järvisydän on vuoden kotimainen  matkakohde
Matkusta
artikkeli

Matkailutoimittajien killan palkinnot: Järvisydän on vuoden kotimainen matkakohde

Matkailutoimittajien Kilta ry valitsee vuosittain vuoden matkailuhenkilön ja vuoden kotimaanmatkakohteen. Palkinnot jaettiin Matkamessuilla Helsingissä 16.1.2020 – tässä tulevat voittajat!
Koronavuoden hopeareunus on innostus kotimaanmatkailua kohtaan ja se näkyy myös joulun elämyslahjoissa
Matkusta
uutiset

Koronavuoden hopeareunus on innostus kotimaanmatkailua kohtaan ja se näkyy myös joulun elämyslahjoissa

Joulun elämykset löytyvät nyt läheltä. Valinnoissa painottuvat turvallisuushakuisuus, kotimaa ja oma lähiseutu.
Tiesitkö, että Suomesta löytyy näin paljon pieniä elämystarjoajia? 500 ideaa lomatekemiseksi
Matkusta
uutiset

Tiesitkö, että Suomesta löytyy näin paljon pieniä elämystarjoajia? 500 ideaa lomatekemiseksi

Kotimainen elämyssivusto Doerz on koonnut 500 paikallista lomaideaa selattavaksi ja varattavaksi yhdelle sivulle.