Santa’s Hotels laajenee Kilpisjärvelle

Santa’s Hotels laajenee Kilpisjärvelle

julkaistu , päivitetty

Santa’s Hotels laajentaa toimintaansa. Uusi puurakenteinen design-hotelli Santa’s Hotel Rakka avataan Kilpisjärven mahtavan Saanatunturin maisemiin helmikuussa 2023.

Lappilainen perheomisteinen Santa’s Hotels -hotelliketju laajentaa majoitusvalikoimaansa Kilpisjärvellä. Uusi avattava Santa’s Hotel Rakka on saanut suunnitelussaan inspiraation ympäröivästä Käsivarren Lapin erämaasta. Puurakenteinen hotelli on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön arktisissa olosuhteissa.

”Santa’s Hotel Rakka vastaa tarpeeseen laadukkaasta ja erottautuvasta majoitusvaihtoehdosta Kilpisjärvellä. Puurakenteinen design-hotelli täydentää erinomaisesti nykyistä Kilpisjärven kohdettamme, Santa’s Chalets Rakan 22 lomahuoneistoa. Korkeatasoisilla lomahuoneistoillamme on riittänyt ympärivuotista kysyntää niin kotimaisten kuin kansainvälisten matkailijoidenkin keskuudessa”, taustoittaa Santa’s Hotels -ketjun kehitysjohtaja Susanne Hulbekkmo uuden hotellin rakentamista.

Uusi design-hotelli tarjoaa vieraille 42 hotellihuonetta sekä 200-paikkaisen ravintolan. Huoneiden laadukas, pohjoismainen design ja huoneiden ikkunoista avautuvat Saana-tunturin ja Käsivarren erämaan jylhän lumoavat maisemat luovat keskenään näyttävän kontrastin. Rakennettavan Santa’s Hotel Rakan ravintolan erikoisuus on maan sisään rakennettu viini- ja säilökellari. Uudet rakennukset sijoittuvat olemassa olevien huoneistojen ja Saana-tunturin väliin.

”On aika katsoa eteenpäin pandemian jälkeiseen aikaan. Pohjois-Suomen ELY-Keskuksen myönteinen rahoituspäätös loi turvaa vajaan 8 miljoonan euron hotelli-investoinnille näinkin haastavana aikana. Sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. vastaa sisustussuunnittelusta ja Honkatalot yhdessä MR Constructions Oy:n kanssa arkkitehtuurista ja rakentamisesta. Hankkeessa hyödynnämme viimeisintä rakennustekniikkaa ja parasta suomalaista puurakentamisen osaamista korostaen ympäristöystävällisyyttä ja energiatehokkuutta”, Santa’s Hotels ketjun toimitusjohtaja Maarit Aho toteaa.

Hotelliketju toimii nykyisin kuudella eri paikkakunnalla: Rovaniemellä, Saariselällä, Luostolla, Kilpisjärvellä, Levillä ja Kalajoella sekä työllistää ympärivuotisesti 90 henkilöä ja sesonkeina yhteensä n. 260 henkilöä. Uuden hotellin ja ravintolan henkilökunnan rekrytoinnit on määrä aloittaa tulevana syksynä.

>>Saanan kauniin luonnon lisäksi kannattaa tutustua Lapin upeisiin kansallispuistoihin, lue lisää täältä!

Lähde ja kuva: Santa’s Hotels

Katso myös