Matkailutoimittajien killan palkinnot: Järvisydän on vuoden kotimainen matkakohde

Matkailutoimittajien Kilta ry valitsee vuosittain vuoden matkailuhenkilön ja vuoden kotimaanmatkakohteen. Matkailutoimittajien killan  palkinnot jaettiin Matkamessuilla Helsingissä 16.1.2020 – tässä tulevat voittajat!

Matkusta

Julkaistu , päivitetty
Matkailutoimittajien killan palkinnot: Järvisydän on vuoden kotimainen matkakohde

Vuoden kotimaan matkakohde: Järvisydän Rantasalmella

Rantasalmen Porosalmella sijaitseva matkailu-, majoitus- ja elämysyritys kuuluu Suomen vanhimpiin, sillä toiminta alkoi jo vuonna 1658. Ruotsin kuningas ja Venäjän tsaari olivat päättäneet, että yksi Suomen halki kulkevista viittateistä kulkee Rantasalmen kautta. Vähän aikaisemmin Heiskasen suvun päämies oli saanut 600 hehtaaria maata Porosalmelta kiitoksena hyvästä sotilaspalveluksesta Ruotsi-Suomen armeijassa. Lahjoituksen vastineeksi tuli velvoite rakentaa kestikievari viittatien varrelle ja ylläpitää sitä. Siitä kaikki lähti, tänään kestikievari tunnetaan nimellä Hotel & Spa Resort Järvisydän. Yritys on koko ajan kulkenut Heiskasten suvussa. Nykyinen toimitusjohtaja Markus Heiskanen on jo 11. sukupolvi yrityksen johdossa. Hänellä on aikuisia lapsia eli pian on tulossa 12. sukupolvi johtoon.

Tänä päivänä Järvisydän on varsinainen elämysmaailma, joka tarjoaa hotelli-, ravintola-, kylpylä- ja muita aktiviteettipalveluita ympäri vuoden. Kun uusin laajennus valmistuu, yrityksessä on 450 majoituspaikkaa. Ympärivuotisia työntekijöitä on 70 ja kokonaisliikevaihto runsas kymmenen miljoonaa euroa. Asiakkaista 40 prosenttia tulee ulkomailta. Suurin kansallisuus on australialaiset, joita tulee tasaisesti noin 60 hengen ryhminä. He arvostavat Suomessa viileyttä, turvallisuutta ja puhtautta. Sitten tulevat saksalaiset, venäläiset ja hongkongilaiset.

Järvisydämen erikoisuus on kokonaan kallioon louhittu kylpylä, jonka vesi lämmitetään Saimaan järvienergialla ja maalämmöllä. Järvisydämellä on myös oma aurinkovoimala. Vuonna 2019 Järvisydän valittiin Etelä-Savon parhaaksi yritykseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Linnansalmen kansallispuisto sijaitsee Järvisydämen vieressä. Vieraille järjestetään muun muassa saimaannorpan bongausmatkoja. Hotellin yhteyteen tulee maisemasviittejä, joista voi ihailla tähtitaivasta ja revontulia, kesällä yötöntä yötä. Vuoden 2020 varaustilanne on ennätyksellinen.

Vuoden matkailuhenkilö: Jessica Virtanen

Kun maailman vanhin matkanjärjestäjä, brittikonserni Thomas Cook ajautui konkurssiin syyskuun 23. päivänä, sillä oli maailmanlaajuisesti 600 000 matkustajaa eri kohteissa, heistä 3 000 Suomessa operoivan Tjäreborgin matkalla. Kaikki toiminnot keskeytettiin, maksetut matkat peruttiin, eivätkä lentokoneet nousseet ilmaan. Britanniassa käynnistyi rauhanajan toistaiseksi suurin operaatio, matkustajien tuominen kotiin. Näin toimittiin myös Suomessa. Konkurssiuutisten levittyä tv-uutisissa nähtiin Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen selittämässä rauhallisesti, mistä on kysymys, miten yhtiö aikoo toimia lähipäivinä, vai lopettaisikoSuomen kolmanneksi suurin matkanjärjestäjä toimintansa. Hän antoi konkurssille kasvot.

Jo seuraavana päivänä Tjäreborgin lennot jatkuivat, vain muutama lento jouduttiin perumaan. Jessica Virtasen toiminta median puristuksessa oli esimerkillistä, sellaista ei ole aiemmin koettu vastaavissa tilanteissa. 24. syyskuuta hän kertoi, että ”matka jatkuu”.

Thomas Cookin pohjoismaiset osat, Ruotsissa ja Norjassa toimiva Ving, Tanskan Spies ja Suomen Tjäreborg sekä lentoyhtiö Sunclass Airlines jatkavat. Norjalainen sijoittaja, hotellibisneksestä tuttu miljardööri Petter Stordalen osti mainitut yhtiöt yhdessä tunnettujen sijoittajien kanssa. Helsingin Kampissa juhlittiin, odotettu vieras oli rock-tähden lailla paikalle saapunut Stordalen.

Jessica Virtanen on aloittanut matkailualalla tyypillisesti kohdeoppaana lokakuussa 1996, Tjäreborgille hän tuli elokuussa 2003. Matkailutoimittajien Kilta palkitsee tuotepäällikkö Jessica Virtasen Vuoden matkailuhenkilönä 2019. Matkailutoimittajien killan  palkinnot jaetaan taas ensi vuonna, pysy kuulolla!

>>Tässä Suomen paras hotelli, lue lisää tästä!

Lähde: Matkailutoimittajien Kilta ry

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.