Kolme matkavinkkiä Nokialle

Teollisuuskaupunkina tunnettu Nokia tarjoaa kotimaanmatkailijalle monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Matkailija voi Nokialla tutustua esimerkiksi kiinnostaviin historiallisiin kohteisiin, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Tutustu siis ainakin näihin kohteisiin!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Kolme matkavinkkiä Nokialle
  • 1. Hinttalan kotiseututalo

    Talonpoikaiskulttuuria 1800-luvulla esittelevä kotiseutumuseo sijaitsee Nokian keskustan läheisyydessä. Pihapiiriin voi tutustua omatoimisesti tai oppaan avustuksella.

    Kesäisin alueella järjestetään paljon tapahtumia, kuten konsertteja, työpajoja, taidenäyttelyitä, avoimia opastuksia ja lasten kulttuuritapahtumia.  Vierailijoita palvelee alueella myös viehättävä kesäkahvila Café Hinttala. 

    Osoite:
    Nokianvaltatie 5 
    37100 Nokia 

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Hinttalan kotiseututalo 

  • 2. Nokian kirkko 

    Nokian kirkko on rakennettu 1837 ja sen pääsuunnittelijana on ollut kuuluisa arkkitehti Carl Ludvig Engel. Kirkko edustaa uusklassista tyyliä ja sen inspiraationa on toiminut Rooman Pantheon-temppeli. Kauniissa kirkossa on harmaa kalkkikivilattia ja sininen kattokupoli, joiden tarkoitus on kuvata maata ja taistelevaa seurakuntaa sekä taivasta ja siellä iloitsevaa seurakuntaa.   

    Kirkon kellaritiloissa voi tutustua mielenkiintoiseen kirkkomuseoon, joka kertoo Pirkkalan pitäjästä, Nokian seurakunnan vaiheista ja sen roolista ihmisten elämissä.  

    Osoite:
    Pirkkalaistie 22 B 
    37100 Nokia 

    Lue lisää: Nokian kirkko 

  • null

    3.  Tehdassaari 

    Teollisuuskaupunkina tunnetulla Nokialla voi tutustua Tehdassaareen, jonne perustettiin 150 vuotta sitten puuhiomo. Tehdassaaren ympäristössä voi tutustua suomalaisen teollisuushistorian alkuvuosiin. Tehdassaarella on saaresta kertovia opastauluja, joiden avulla alueeseen voi tutustua omatoimisesti.  

    Tehdassaarella toimii myös luova kulttuuri- ja hyvinvointikeskus nimeltä Tehdas 108, joka perustettiin osuuskuntana saarella vuonna 2012. Keskuksen toiminta on jaettu kuuteen osa-alueeseen: musiikkiin, ruokaan, taiteeseen, hyvinvointiin, designiin ja teatteriin. Tehdas 108:ssa järjestetään paljon erilaista toimintaa, kuten työpajoja ja tapahtumia.  

    Osoite:
    Souranderintie 2 
    Tehdassaari 
    37100 Nokia 

    Lue lisää:
    Tehdassaari 
    Tehdas 108 

  • Nokian naapurissa sijaitsee muun muassa suomalaisten iki-ihana suosikkikohde, Tampere. Lue juttumme Viisi syytä, miksi Tampere on Suomen paras lomakaupunki ja Tampereen ilmaiset huvitukset – nämä kolme asiaa voit tehdä Tampereella täysin ilman rahaa!

    Kuvat: Nokian kaupunki

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.