Viisi syytä, miksi Tampere on Suomen paras lomakaupunki

Suomalaisten rakastama Tampere on legendaarinen kotimaan matkakohde. Mikäli pohdit eri lomakohteiden välillä, älä emmi enää! Kokosimme viisi syytä, miksi Tampere on Suomen paras lomakaupunki.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Viisi syytä, miksi Tampere on Suomen paras lomakaupunki
  • 1. Tampereella jokainen voi olla oma itsensä

    Tampereen kaupunki on koti monenlaisille ihmisille. Olitpa sitten rokkari tai hipsteri – eisevväliä! Ja turkulaisetkin ovat nykyään tervetulleita. Tamperelainen rento asenne on vertaansa vailla!

  • 2. Tampereella ei ole koskaan tylsää!

    Kaupungissa on aina jotain nähtävää ja koettavaa. Kulttuurikaupunkina Tampere on lyömätön paikka ja siellä riittää museoita, tapahtumia ja teattereita koettavaksi. Lisäksi tamperelaiset ovat tunnetusti Suomen hauskimpia ihmisiä, joten tylsistymisen vaaraa ei tässä kaupungissa ole.

  • 3. Tampereella ei jää nälkäiseksi

    Tampereella on toinen toistaan mainiompia ravintoloita ja kahviloistakin saa aina hyvät kahveet. Lisäksi Tampereella on tietysti omat kiinnostavat ruokaperinteensä, kuten mustamakkara (eli entinen kuuma sian verimakkara) ja kanansiivet.

  • 4. Mahtavat uimarannat

    Aitoja tamperelaisia voi tavata uimasta esimerkiksi Kaupinojalta, Pyynikin uimarannalta, Pyhäjärven rannalta, Rauhaniemen uimarannalta tai Näsijärven rannasta.

  • 5. Saunojan paratiisi

    Tampere on julistautunut maailman saunapääkaupungiksi ja kätkee sisäänsä lukemattoman määrän yleisiä saunoja, joita on kehitteille myös lisää. Elinvoimainen Tampereen saunakulttuuri on ainutlaatuinen yhdistelmä kaupunkikulttuuria ja suomalaisia perinteitä. Tamperelaiset eivät yleensä turhaan pulise tuntemattomille, mutta saunassa hiljaisempikin ukko saattaa avata sanaisen arkkunsa. Otapa siis suunnaksi Tampereen mahtavat yleiset saunat!

  • Mitä mieltä olet, mitkä muut asiat tekevät Tampereesta parhaan matkailukaupungin Suomessa?

    Lisää vinkkejä Tampereelle saat esimerkiksi artikkeleistamme Tampereen salaiset helmet ja upeat kulttuurikohteet!

    Kuva: Visit Tampere/Laura Vanzo

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.