Ähtäri – vieraile ainakin näissä kohteissa!

Ähtäri tunnetaan erityisesti Ähtärin eläinpuistosta ja sen sympaattisista panda-asukkaista. Eläinpuisto on ehdottomasti vierailun arvoinen, kuten myös muut tässä jutussa listatut Ähtärin kiinnostavat kohteet!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Ähtäri – vieraile ainakin näissä kohteissa!
  • 1. Ähtäri Zoo

    Ähtärin eläinpuistossa pääsee tutustumaan moniin mielenkiintoisiin kotimaisiin ja ulkomaisiin eläinlajeihin. Puiston eläimet ovat pääosin lajeja, jotka elävät luonnontilaisena pohjoisella havumetsävyöhykkeellä. Kotimaisista lajeista Ähtärissä asuvat esimerkiksi erilaiset pöllöt, ilves ja ahma. Kuuluisia Ähtärin asukkeja ovat myös joogaavat karhut! Ulkomaisia lajeja eläinpuistossa ovat muun muassa lumileopardi, pikkupanda ja paljon huomiota herättäneet kiinalaiset isopandat Lumi ja Pyry.

    Ähtärin eläinpuisto on laaja alue, jonka läheisyydessä sijaitsee muitakin hauskoja kohteita. Alueella sijaitsee myös esimerkiksi hotelli, kylpylä, sympaattinen kotieläinpuisto ja hauska seikkailupuisto.

    Osoite:
    Karhunkierros 150
    63700 Ähtäri

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Ähtärin eläinpuisto

  • 2. Pirkanpohjan taidekeskus

    Pirkanpohjan taidekeskus on taidemuseo, joka sijaitsee Ähtärissä. Taidemuseo on avoinna kesäaikaan. Keskus on erinomainen kohde kuvanveistosta kiinnostuneille, sillä museossa on pysyvästi esillä arvostetun kuvanveistäjä Eero Hiirosen näyttely. Eero Hiironen tunnetaan mielenkiintoisista töistään, joissa hän kuvaa erityisesti vettä. Hiirosen käytetyin materiaali on haponkestävä teräs.

    Pysyvän näyttelyn lisäksi taidekeskuksessa järjestetään toisinaan myös vaihtuvia näyttelyitä, joissa on ollut esillä monenlaisia mielenkiintoisia taideteoksia Suomesta ja ulkomailta.

    Osoite:
    Ähtärintie 36
    63700 Ähtäri

    Lue lisää: Pirkanpohjan taidekeskus

  • 3. Ähtärin kirkko ja sankarihauta-alue

    Ähtärin seurakunnalla on ollut aikojen saatossa käytössään neljä eri kirkkoa. Nykyinen kirkko on ollut paikallaan vuodesta 1937, ja sen suunnitteli arkkitehti Bertel Liljeqvist. Vaalea ja tyylikäs kirkko on edustaa modernia pitkäkirkkoa. Kirkossa voi tutustua esimerkiksi vuonna 1906 maalattuun alttaritauluun, jonka ihmishahmojen malleina on käytetty paikallisia ihmisiä.

    Kirkon läheisyydessä sijaitsevalla hautausmaalla on myös sankarihauta-alue, josta löytyy eri sotien muistomerkkejä ja 260 sankarihautaa talvi- ja jatkosodissa menehtyneille. 

    Osoite:
    Kirkkotie 3
    63700 Ähtäri

    Lue lisää: Ähtärin kirkko

  • Kuva: Pixabay, Skeeze

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.