Ähtäri Zoo - ihanat pandat ja paljon muita elämyksiä koko perheelle

Ähtäri Zoo - ihanat pandat ja paljon muita elämyksiä koko perheelle

julkaistu , päivitetty

Koko perheelle sopivassa Ähtärin eläinpuistossa pääset ihastelemaan kotimaisia ja ulkomaisia eläinlajeja lähietäisyydeltä. Puiston kuuluisimmat asukkaat ovat tällä hetkellä Kiinasta muuttaneet isopandat, joita varten puistoon rakennettiin uusi Pandatalo.

Vanhin suomalainen luonnonmukainen eläinpuisto

Ähtäri Zoo avattiin vuonna 1973, mikä tekee siitä vanhimman suomalaisen luonnonmukaisen eläinpuiston. Ensimmäinen asukas eläinpuistossa oli hirvi. Nykyisin puisto kattaa noin 60 hehtaarin kokoisen alueen, joka pitää sisällään yli 50 erilaista eläinlajia.

Puiston eläimet ovat pääosin lajeja, jotka elävät luonnontilaisena pohjoisella havumetsävyöhykkeellä. Ähtärin eläinpuistossa pääsee tutustumaan moniin mielenkiintoisiin kotimaisiin ja ulkomaisiin eläinlajeihin. Kotimaisista lajeista Ähtärissä asuvat esimerkiksi erilaiset pöllöt, ilves ja ahma. Kuuluisia Ähtärin asukkeja ovat myös joogaavat karhut! Ulkomaisia lajeja eläinpuistossa ovat muun muassa lumileopardi, pikkupanda ja paljon puhutut isopandat.

Lumi ja Pyry – uudet asukkaat omassa Pandatalossa

Kiinasta kotoisin olevat isopandat Pyry ja Lumi (Hua Bao ja Jin Baubao) muuttivat Ähtärin eläinpuiston Pandataloon eli Snowpanda Houseen tammikuussa 2018. Pandatalossa pääsee seuraamaan näiden hauskojen eläinten leikkisää puuhastelua sisä- ja ulkotiloissa. Suloisten eläinten leppoisat päivät koostuvat lähinnä syömisestä, leikistä ja nukkumisesta. Pandatalossa palvelee myös Snowpanda Deli & Cafe ja matkamuistomyymälä. Katso alta video pandojen touhuilusta!

Eläinpuiston alueella riittää tekemistä!

Eläinpuiston alueelta löytyy paljon muutakin tekemistä – kuten kotieläinpuisto ja hauska seikkailupuisto! Kotieläintilalla pääsee esimerkiksi tutustumaan maatilan eläinten elämään, seuraamaan sepän työtä ja osallistumaan työpajoihin. Kotieläintilalla asuvia eläimiä ovat esimerkiksi ankka, hevonen, sika, lehmä, vuohi ja hanhi. 

Hurjempaa menoa puistoalueella tarjoilee Flowpark Ähtäri Zoo, jossa pääsee suorittamaan erilaisia tehtäviä monen metrin korkeudessa. Seikkailupuistossa on sopivia ratoja kaiken ikäisille seikkailijoille 7-vuotiaista alkaen, sillä seikkailupuiston eri radat on jaoteltu neljään eri vaikeustasoon. Suoritettavat radat sisältävät muun muassa heiluvia polkuja, liaaniköysiä ja vaijeriliukuja. Ratojen avulla voi kokeilla, millaiset omat taidot ovat esimerkiksi tasapainossa ja koordinaatiokyvyssä. Tärkeintä on kuitenkin hauskanpito!

Osoite:
Karhunkierros 150 
63700 Ähtäri 

Lue lisää Ähtäri Zoosta!

Kuuluuko perheeseesi joku joka haluaisi nähdä lisää sympaattisia eläimiä? Tutustu myös muihin ihaniin eläinkohteisiin!

Kuvat:
Pandojen kuva ja video: Ähtäri Zoo
Hirvenvasa: Pixabay, Louccu

    Katso myös