Koe ainakin nämä – Turun tärkeimmät nähtävyydet

Tunnelmallinen Turku on yksi Suomen suosituimmista matkailukaupungeista. Listasimme kaupungin tärkeimmät must see -kohteet.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Koe ainakin nämä – Turun tärkeimmät nähtävyydet

1. Turun linna

Yli 700-vuotias Turun linna on yksi Turun hienoimmista historiallisista nähtävyyksistä. Linnan historia sai alkunsa 1280-luvulla, jolloin paikalle perustettiin Ruotsin kuninkaan käskynhaltijan ja sotilaiden linnaleiri. Nykyisin linnassa järjestetään linnan historiasta kertovia, mielenkiintoisia näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia.

Vanhan ajan tyyliin sisustetut huoneet kertovat omaa tarinaansa entisajan ylhäistön elämästä linnassa. Linnaan voit tutustua itsenäisesti tai opastetulla kierroksella, lapsille on tarjolla teemakierroksia. Vieraillessasi sinua palvelee myös monipuolinen museokauppa Fatabur sekä Ravintola Juhana Herttuan Kellari.

Osoite:
Linnankatu 80
20101 Turku

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue lisää:
Turun linna

 Mitä muuta Turun linna tarjoaa? Tutustu linnaan tarkemmin artikkelissamme!

2. Turun tuomiokirkko

Aurajoen rannalla sijaitseva Turun tuomiokirkko on suomalaisille tuttu kansalliskirkko. Kivikirkko on Suomen ainoa keskiaikainen basilika ja sen arkkitehtuuri edustaa muun muassa romaanista, goottilaista ja uusgoottilaista tyyliä. Turun tuomiokirkko on monelle tuttu joulurauhanjulistuksesta, sillä kirkon kellojen kauas kaikuva soitto julistaa joulurauhan alkaneeksi.

Kirkkossa voit vierailla vuoden jokaisena päivänä ja sinne on vapaa pääsy. Kirkon toisessa kerroksessa on Tuomiokirkkomuseo, johon on pieni pääsymaksu, ja kesäisin kävijöitä palvelee kahvila Domcafé.

Osoite:
Tuomiokirkonkatu 1
20500 Turku

Lue lisää:
Turun tuomiokirkko

3. Luostarinmäki

Luostarinmäki on Turun ainoa vuoden 1827 palossa säilynyt yhtenäinen puutaloalue. Mäellä toimii 1940 yleisölle avattu käsityöläismuseo, joka on tunnelmallinen vierailukohde. Museoalueeseen kuuluu 14 pihaa, joiden rakennuksiin on sisustettu 80 historiallista koti-interiööriä. Työnäytöksillä pidetään yllä historiallista käsityöläisperinnettä.

Luostarinmäkeä voit tutkia omatoimisesti lippukassalta saatavan opaskartan avulla. Pääsisäänkäynnin yhteydessä on museokauppa, josta löydät muun muassa museon verstaissa tehtyjä tuotteita lahjaksi tai matkamuistoksi sekä laajan kirjavalikoiman.

Osoite:
Vartiovuorenkatu 2
20101 Turku

Lue lisää:
Luostarinmäki

Lisää Turku-vinkkejä löydät artikkeleistamme: Haluatko esimerkiksi tietää miten viettää ilmaisen kesäpäivän Turussa tai mitkä ovat Turun parhaat kasvisravintolat?

Teksti: Maria Alanko, Charlotta Jaatinen
Kuvat: Visit Turku / Seilo Ristimäki, Pixabay / Lars Larsen

>> Koe Turku paikallisten kanssa! Katso tästä parhaat elämykset ja nauti ihanasta lomasta Suomen Turussa

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.