Lomailetko Heinävedellä? Tässä kolme kiinnostavaa käyntikohdetta!

Luonnonkaunis Heinävesi on tunnettu upeista maisemistaan ja Suomen ainoista ortodoksisista luostareista. Tutustu näihin kohteisiin Heinävedellä!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Lomailetko Heinävedellä? Tässä kolme kiinnostavaa käyntikohdetta!
  • 1. Valamon luostari ja Lintulan luostari 

    Suomen ainoat ortodoksiset luostarit, Valamo ja Lintula, sijaitsevat molemmat Heinävedellä. Luostarissa voivat vierailla kaikki ortodoksisuudesta kiinnostuneet.  

    Valamon luostari on munkkiluostari, jossa voi vierailla ympäri vuoden. Vierailun aikana voi esimerkiksi osallistua jumalanpalveluksiin ja tutustua luostarin ikoneihin sekä vaihtuviin näyttelyihin. Luostarin rauhasta voi nauttia myös yöpymällä luostarissa.  

    Lintulan nunnaluostarin kirkossa voi vierailla päivittäin, mutta luostari on auki matkailijoille ja yöpyjille vain kesäkaudella, jolloin myös luostarin kauppa on auki. Kaupassa myydään esimerkiksi ikoneja, kirkkokynttilöitä ja käsitöitä.   

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Valamon luostarin osoite:
    Valamontie 42 
    79850 Uusi-Valamo 

     Lue lisää: Valamon luostari

    Lintulan luostarin osoite:
    Honkasalontie 3 
    79830 Palokki 

    Lue lisää: Lintulan luostari 

  • 2. Heinäveden reitti 

    Ainutlaatuista ja kaunista Heinäveden reittiä on liikennöity yli sadan vuoden ajan. Reitti kulkee Kuopion tai Savonlinnan kautta Heinävedelle. Reitti koostuu kapeista ja mutkaisista vesistöistä, jotka tarjoavat mitä lumoavimpia kansallismaisemia.   Risteilyt ovat puolen päivän mittaisia ja reitin varrelle mahtuu kuusi vanhaa kanavaa. Risteilyyn on mahdollista yhdistää myös lounas- tai päivällistarjoilu. 

    Lue lisää: Heinäveden reitti 

  • 3. Heinäveden kirkko 

    Heinäveden sydämenä toimii Heinäveden kirkonkylä, jonka keskus on Heinäveden kirkko. Kaunis uusgoottilaista tyyliä edustava puukirkko on valmistunut vuonna 1891 ja sen on suunnitellut Josef Stenbäck. Kirkko sijaitsee mäen päällä, jonka laelta voi ihailla kauniita järvimaisemia. Kesäisin kirkossa järjestetään myös taidenäyttelyitä. 

    Osoite:
    Kirkkotie 16 
    79700 Heinävesi 

    Lue lisää: Heinäveden kirkko 

  • Lue myös: Viisi mainiota matkavinkkiä Etelä-Savoon.

    Kuva: Pixabay, LUM3N

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.