Viisi mainiota matkavinkkiä Etelä-Savoon – koe nämä piilotetut helmet

Kotimaan matkailun nostaessa suosiotaan moni suuntaa katseensa Etelä-Savoon. Etelä-Savon tunnetuimpiin kaupunkeihin kuuluvat Mikkeli ja Savonlinna, ja alue on vilkkainta suomalaista mökkiseutua kesäaikaan. Jos jokin paikka kuhisee elämää kesäisin, niin se on juuri Etelä-Savo. Poimi tästä mielenkiintoset lomaideat!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Viisi mainiota matkavinkkiä Etelä-Savoon – koe nämä piilotetut helmet
  • 1. Hotelli Punkaharju

    Mediassakin paljon esillä ollut Hotelli Punkaharju on todiste siitä, että Suomesta löytyy upeita ja persoonallisia majapaikkoja, joissa kunnioitus paikallista kulttuuria ja luontoa kohtaan on voimissaan.

    Entisen huippumalli Saimi Hoyerin ylläpitämä ja kunnostama kokonaisuus on kaunis kuin karkki. Sisustuksen lisäksi hotellissa on panostettu ruokaelämyksiin lähiruokaa ja luonnon ruoka-aineita hyödyntäen. Hotelli järjestää myös erilaisia luentoja ja retkiä Punkaharjun alueella.

    Hotelli itsessään on jo nähtävyys, mutta se sopii hyvin tukikohdaksi lähiseutujen tutkimiseen. Punkaharju on upea matkakohde, jonka suomalainen luonto antaa parastaan kaikkina vuodenaikoina.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Osoite:
    Punkaharjun Harjutie 596
    58450 Punkaharju

    Lue myös: Suomiko tylsä? Esittelyssä viisi ihanan erikoista suomalaishotellia!

    Lue lisää: Hotelli Punkaharju

  • 2. Teahouse of Wehmais, Juva

    Juvalla, Etelä-Savon sydämessä, matkailija pääsee tutustumaan aidon englantilaisen teehuoneen tunnelmaan. Luit oikein, Juvan maaseudulta löytyy pieni pala englantilaista teekulttuuria!

    Iltapäiväteen lisäksi englantilaisesta maalaistyylistään tunnettu Teahouse of Wehmais isännöi kesäaikaan useita tapahtumia, ja sen yhteydessä toimiva suloinen kauppa Deli&Deco on imenyt vaikutteita ulkomaita myöten: tarjolla on laaja valikoima erilaisia herkkuja sekä sisustustuotteita. Kauppa panostaa erityisesti paikallisiin ruokatuotteisiin.

    Osoite:
    Pieksämäentie 234
    51900 Juva

    Lue lisää: Teahouse of Wehmais

  • 3. Koe Etelä-Savon upeat kansallispuistot

    Etelä-Savoa voi parhaiten kuvailla luonnonläheiseksi ja järvistään tunnetuksi alueeksi. Luontomatkailu on Suomessa kovassa nosteessa, ja Etelä-Savon alueella sijaitsevat kansallispuistot ovat suosittuja retkikohteita niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

    Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistot sijaitsevat Etelä-Savossa, ja aktiivinen lomailija kokee nämä molemmat yhdellä reissulla. Seutu tarjoavaa koettavaa niin päiväretkien kuin pidempienkin reissujen muodossa, ja reittejä löytyy kaikentasoiselle ulkoilijalle. Pientä eksotiikkaa retkeilyyn lisää se, että Koloveden ja Linnansaaren kansallispuistojen alue tunnetaan myös uhanalaisen saimaannorpan kotiseutuna.

    Lue lisää:
    Kolovesi
    Linnansaari

  • 4. Risteilyt Savonlinnasta

    Savonlinnan ja sen lähiseutujen tunnelmasta on helppo nauttia myös sisävesiristeilyltä käsin.

    Risteilyt lähtevät Savonlinnan keskustassa sijaitsevasta matkustajasatamasta, ja reittivalikoimaan kuuluu niin maisemaristeilyjä kaupunkikierroksen muodossa kuin alueen saaristoonkin tutustuttavia kierroksia. Pidempien sisävesiristeilyjen ystävä matkustaa Savonlinnasta jopa Kuopioon asti.

    Savonlinnasta käsin järjestetään kesän mittaan myös erikoisristeilyjä esimerkiksi Linnasaaren kansallispuistoon sekä Rantasalmella sijaitsevaan, palkittuun Järvisydän-matkailukeskukseen.

    Älä unohda nauttia Savonlinnan maailmankuuluja lörtsyjä ennen tai jälkeen risteilyn läheisellä torilla! Etenkin kesäisin kaupunki herää eloon: tori kuhisee elämää ja oopperastaan tuttu kaupunki houkuttelee luokseen paljon oopperan ja kulttuurin ystäviä.

    Lue lisää: Sisävesiristeilyt

  • 5. Tutustu kesäiseen soutupitäjä Sulkavaan

    Pienestä Sulkavasta kehkeytyy kesäisin yksi maamme vilkkaimmista pitäjistä, kun Sulkavan Suursoudut houkuttee heinäkuussa Saimaan rannalle lukuisia soutuharrastajia ja matkailijoita ympäri maan.

    Kuten Sulkavan Suursoudut tapahtumana jo kertoo, vesillä liikkuminen on lähtemätön osa noin 2500 asukkaan Sulkavaa. Saimaan vesistö on luonnollisesti yksi alueen matkailuvalteista, ja se on tunnettu ulkomaita myöten. Veneilijä ihastuu Saimaan maisemiin ja runsaisiin palveluihin, ja Sulkavan seudun veneilyreitit ovat kuin perinteisestä suomalaisesta postikorttimaisemasta. Olitpa liikenteessä veneellä tai autolla, alueella riittää tutkittavaa kesälomalla esimerkiksi rennon mökkiloman muodossa.

    Lue lisää:
    Sulkava
    Suursoudut

  • Teksti: Leena-Mari Laukkanen
    Kuva: Visit Mikkeli

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.