Merellinen Kotka – esittelyssä kolme matkailukohdetta 

Upeista puistoistaan ja merellisyydestä tunnettu Kotka tutustuttaa sinut moniin mielenkiintoisiin nähtävyyksiin: voit esimerkiksi kierrellä upeassa kaupunkipuistossa tai nähdä millaisessa kalastusmajassa Venäjän keisari vietti aikaansa!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Merellinen Kotka – esittelyssä kolme matkailukohdetta 
  • 1. Kotkan kansallinen kaupunkipuisto

    Vuonna 2014 perustettu kaupunkipuisto on laaja, noin 2400 hehtaarin kokoinen kaupunkipuisto, joka tarjoaa monenlaista nähtävää: puistossa pääsee tutustumaan rakennuksiin, kauniiseen luontoon, puistoarkkitehtuuriin ja historiaan. Puistossa voi tutustua esimerkiksi metsäkaupunginosa Sunilaan, jonka on suunnitellut arkkitehti Alvar Aalto. Lisäksi voit tutustua historiallisiin linnoitusrakennelmiin, kauniiseen Kymijokeen tai kierrellä lukuisissa puistoissa, kuten kauniissa Sapokan vesipuistossa, Katariinan puistossa ja Yrttipuutarha Redutissa.

    Lue lisää: Kotkan kansallinen kaupunkipuisto

  • null

    2. Merikeskus Vellamo

    Suurta aaltoa muistuttava Merikeskus Vellamo on museokokonaisuus, jossa pääsee tutustumaan eri museoiden näyttelyihin samalla pääsylipulla. Mereen ja sen ympäröiviin seutuihin vierailijaa johdattavat Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo ja Merivartiomuseo, joka on Rajavartiolaitoksen ja Kymenlaakson museon kanssa yhteistyössä toteutettu. Museot kertovat vierailijoille tarinoita esimerkiksi merenkulusta, elämästä satamakaupungissa ja merivartijoiden työn historiasta.

    Museossa riittää puuhasteltavaa kaiken ikäisille, ja esimerkiksi kesäaikana keskuksessa voi tutustua myös vuonna 1907 valmistuneeseen jäänmurtaja Tarmoon. Keskuksessa vierailijaa palvelevat myös ravintola ja museokauppa.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Osoite:
    Tornatorintie 99
    48100 Kotka

    Lue lisää: Merikeskus Vellamo

  • Langinkoski, Kotka

    3. Langinkosken keisarillinen kalastusmajamuseo

    Venäjän keisari Aleksanteri III rakennutti kalastusmajan itselleen ja perheelleen 1800-luvun lopussa. Kalastusmajan suunnittelivat ja rakensivat suomalaiset. Nykyään museona toimiva kalastusmaja sijaitsee Langinkosken luonnonsuojelualueella, mutta alueella voi edelleen kalastaa. Pihapiiriin kuuluvat mökin lisäksi myös kappeli, kalahautomo, kalastajien mökki ja kalastusvälinevaja. Museossa on runsaasti esillä keisarillisen ajan alkuperäistä esineistöä.

    Osoite:
    Keisarinmajantie 118
    48230 Kotka

    Lue lisää: Langinkosken keisarillinen kalastusmajamuseo

  • Tutustu myös Haminaan!

    Kuvat: Visit Kotka Hamina & Pixabay, Liisaave

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.