Värikästä historiaa meren rannalla – 3 kohdetta Haminassa

Miltä kuulostaisi vierailu meren rannalla historiallisessa kaupungissa? Tunnelmallisessa Haminassa voit tutustua vaikkapa kauniiseen vanhaankaupunkiin, vilkkaaseen rantaelämään ja kiinnostavaan vanhaan kalastajakylään. Nappaa tästä vinkit Haminaan!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Värikästä historiaa meren rannalla – 3 kohdetta Haminassa
  • 1. Haminan vanha kaupunki 

    Vanhassa kaupungissa kaikki nähtävyydet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Haminan vanha kaupunki on ympyrän muotoinen ja sen keskiössä sijaitsee Raatihuone. Ympyräkadulta löytyvät esimerkiksi kuuluisa Hamina Bastioni -linnoitus ja museoita. Lisäksi vanhasta kaupungista löytyy peräti kolme kirkkoa: yksi ortodoksinen kirkko ja kaksi luterilaista kirkkoa.  

    Molemmissa Haminan seurakunnan vanhan kaupungin kirkoissa näkyy kuuluisan arkkitehti Carl Ludvig Engelin kädenjälki: kirkoista nuorempi, Johanneksen kirkko on Engelin suunnittelema, ja kirkoista vanhempi, Marian kirkko, on rakennettu jo 1300-luvun lopussa, mutta se on tuhoutunut sen jälkeen useita kertoja, joista viimeisimpänä Haminan palossa vuonna 1821. Kirkko korjattiin palon jälkeen Engelin piirustusten mukaan.  

    Osoite:
    Raatihuoneentori 1 (Raatihuone)  
    49400 Hamina 

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Haminan vanha kaupunki 

  • 2. Tervasaari  

    Tervasaari on erinomainen kohde kesäaikana Haminassa vierailevalle. Tervasaaressa voi nauttia kesäpäivästä esimerkiksi lapsiystävällisellä uimarannalla, jossa sijaitsee myös grillikatos. Lisäksi Tervasaaressa on kesäravintoloita, beach volley -kenttä ja mielenkiintoisia historiallisia veneitä. Siellä järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia.  

    Tervasaaresta on yhteys myös esimerkiksi Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon kuuluvaan Ulko-Tammioon ja Tammion kalastajakylään.

    Osoite, esimerkiksi:  
    Tullimakasiininranta 9 (Lounaskahvila Tervasaari) 
    49400 Hamina

    Lue lisää: Tervasaari 

  • 3. Tammion kalastajakylä 

    Poikkeuksellisen hyvin säilynyt Tammion kalastajakylä sijaitsee historiallisella saarella, jonne pysyvä asutus saapui 1500-luvulla.  Saaren asukkaat harjoittivat pääasiassa kalastusta ja hylkeenpyyntiä. Saarella voi kesäaikaan vierailla kotiseutumuseossa, jossa esitellään saaren historiaa. Nähtävillä onkin paljon hylkeenpyyntiin ja kalastukseen liittyviä esineitä.  

    Saarelle liikennöi reittiliikenne Tervasaaresta toukokuusta syyskuuhun, ja saarella on myös vierasvenepaikkoja. 

    Risteilylähdöt:
    Tullimakasiininranta
    49400 Hamina 

    Lue lisää: Tammio  

  • Tutustu myös Haminan sympaattiseen naapuriin, Kotkaan!

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.