Mitä tehdä pikkurahalla Kuopiossa? 5 vinkkiä

Kuopio on kaupunki, joka houkuttelee luokseen matkailijoita jotka pitävät ulkona liikkumisesta ja viihtyvät luonnon läheisyydessä. Ulkona reippailun vastapainoksi Kuopiossa tarjoaa runsaasti koettavaa kulttuurin ystävälle, ja Savolle tyypillinen leppoisa tunnelma on läsnä kaikkialla. Pikkurahalla Kuopiossa lomailu on hyvin mahdollista, ja kaupunki tarjoaa monia aktiiviteettejä pikkurahalla tai jopa ilmaiseksi. Poimi tästä viisi pienen budjetin vinkkiä Kuopion lomalle!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Mitä tehdä pikkurahalla Kuopiossa? 5 vinkkiä
  • null

    1. Monipuolinen Puijo

    Kun matkailija etsii Kuopiosta tietoa, Puijo on nähtävyys jota on mahdoton olla ohittamatta. Puijo on Kuopion maamerkki ja yksi tärkeimpiä nähtävyyksiä, ja siihen on helppo tutustua myös pienellä budjetilla. Puijon torniin on pääsymaksu, mutta alueen ulkoilureitit ovat kaikkien käytössä ja alueella sijaitsevan perinnetila Konttilan näyttelyihin voi tutustua maksutta.

    Maksutta käytössä ovat myös Puijon alueen lukuisat laavut, ja esimerkiksi Puijonnokan laavu tarjoaa upeat näköalat Kallavedelle. Mäkihyppytornien vieressä kulkevat legendaariset, urheilijoiden suosimat Puijon portaat kannattaa myös testata – ne tarjoavat kauniin ja vaihtoehtoisen reitin Puijon laelle.

    Osoite:
    Puijon torni
    Puijontie 135
    70300 Kuopio

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää:
    Puijo
    Konttila
    Retkipaikka

  • 2. Pikku Pietarin torikuja

    Kuopion keskustan tunnelmallisin katu löytyy Pikku Pietarin torikujalta, joka avaa ovensa kesäisin. Pikku Pietarin torikujan puutalot pikkukauppoineen ja kahviloineen luovat ympärilleen idyllisen vanhan ajan tunnelman, ja kujalla kävellessään on helppo unohtaa olevansa keskellä yhtä Suomen nopeasti kehittyvimmistä kaupungeista. Torikujalla on lukuisia kahviloita, joissa voi nauttia kahvin ja pullan kiertelyn lomassa.

    Pikku Pietarin torikujalta on helppo jatkaa matkaa tutustumaan Kuopion muihin idyllisiin puutalokortteleihin ja suloisiin rännikatuihin.

    Osoite:
    Hatsalankatu 24
    70110 Kuopio

    Lue lisää: Pikku Pietarin torikuja
    Museovirasto

  • 3. Kuopion museo

    Kuopion museo on Kuopion keskusta-alueen suosituimpia kulttuurikohteita. Arkkitehtuurisesti arvokas rakennus sijaitsee keskellä kaupunkia, ja sen tarjontaan kuuluu niin luontoon kuin kulttuuriinkin liittyviä näyttelyitä. Erikoisuutena museossa on aito savutupa.

    Kuopion museo hemmottelee kulttuurinystävää kesäkaudella, sillä 24.8.2018 asti museoon pääsee tutustumaan perjantaisin täysin maksutta. Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi kaikkina viikonpäivinä, joten museon tarjontaa kannattaa hyödyntää myös lasten kanssa.

    Osoite:
    Kauppakatu 23
    70100 Kuopio

    Lue lisää: Kuopion museo

  • 4. Neulamäki-Kolmisopen retkeilymaastot

    Kuopion sijainti luonnon keskellä tarjoaa Puijon ohella mainioita retkeilymahdollisuuksia lähellä keskustaa. Alueen jylhissä maisemissa vaeltaessaan tuntee todella olevansa keskellä luontoa, ja korkeuseroihin kannattaa varautua: Neulamäen kierrolla korkeuseroja kertyy lähes sata metriä. Reittivaihtoehtoja on useita.

    Autotonkin pääsee nauttimaan Neulamäki-Kolmisopen alueen retkeilymaastoista paikallisliikenteen maksun hinnalla, sillä keskustasta kulkee Neulamäkeen useita linja-autoja tunnissa.

    Lue lisää: Neulamäki-Kolmisoppi

  • null

    5. Koe torin ja kauppahallin tunnelma

    Kuopion tori tunnetaan paikallisten keskuudessa mualiman napana, ja torin eteläpäädyssä vuodesta 1902 sijainnut kauppahalli tarjoaa aitoa savolaisuutta ja pienen palan menneen maailman tunnelmaa. Siinä missä Puijo on yksi kaupungin tunnetuimmista luontokohteista, tori ja kauppahalli tutustuttavat matkailijan Kuopion leppoisaan kaupunkikulttuuriin.

    Torilla ja kauppahallissa soljuu savon murre, ja torikahvien nauttiminen tutustuttaa matkailijan Kuopion kulttuurin ytimeen. Kauniina päivänä kaupunkikierros jatkuu mukavasti torilta kohti Kuopion matkustajasatamaa ja Kallaveden upeaa rantaviivaa.

    Osoite:
    Kauppakatu 45
    70100 Kuopio

    Lue lisää: Kuopion kauppahalli

  • Lue myös: Mitä tehdä Kuopiossa lasten kanssa ja Esittelyssä viisi Pohjois-Savon vähemmän tunnettua helmeä!

    Teksti: Leena-Mari Laukkanen
    Kuvat: Kuopio-Tahko Markkinointi

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.