Näin viihdyt Turussa säällä kuin säällä

Jos huono sää yllättää vieraillessasi Turussa, niin ei hätää! Tässä artikkelissa esittelemme, miten viihdyt Turussa säällä kuin säällä.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Näin viihdyt Turussa säällä kuin säällä
  • Turun taidemuseo

    Kuvataiteesta kiinnostuneille Turulla on paljon annettavaa. Turun taidemuseon monipuoliset näyttelyt takaavat hienon elämyksen taiteen parissa. Näyttelyt ovat vaihtuvia ja näytillä on taidetta erittäin vanhoista teoksista lähtien aina nykytaiteeseen asti. Taidemuseo tarjoaa myös oheisohjelmaa muun muassa opastettujen kierrosten muodossa. 

    Taiteesta nauttimisen lomassa taidemuseossa sijaitseva Café Victor mukavan ympäristön pienelle levähdykselle. Kahvilassa on arkisin tarjolla lounasta ja maukkaita leivonnaisia. Viikonloppuisin Café Victor tarjoilee brunssityylistä aamiaista.

    Vierailun päätteeksi voit piipahtaa museokaupassa hankkimassa tuliaiset ja muistot matkaan!

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Turun taidemuseon pääsylippu aikuiselta maksaa 10 euroa ja opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät pääsevät sisään 7 euron hinnalla. Alle 16-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi, joten lapset kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan!

    Osoite: 
    Aurakatu 26
    20100 Turku 

    Lue lisää: Turun taidemuseo

  • Forum Marinum

    Aurajoen varren välittömässä läheisyydessä on tarjolla merenkulusta kiinnostuneille mielenkiintoinen museo. Forum Marinum on vuonna 1977 perustettu museo, joka käsittelee merenkulkua todella monipuolisesti!  

    Forum Marinumissa on samanaikaisesti esillä monia eri näyttelyitä. Näyttelyitä ovat muun muassa 40 000+ – näyttely, joka käsittelee saaristoelämää ja Töissä merellä-näyttely, joka käsittelee monipuolisesti työläisen elämää merellä. Kesäkaudella avoinna ovat myös museolaivat, joihin ehdottomasti kannattaa käydä tutustumassa.

    Forum Marinum on siis erittäin laaja ja kattava museo merenkulusta, jota kannattaa saapua tutkimaan myös pidemmän matkan päästä! Kesäranneke, joka on voimassa kaksi päivää maksaa aikuiselta 19 euroa. Alennusryhmään kuuluvat pääsevät sisään 16 euron hintaan ja 7–15-vuotiaat 10 euron hintaan.

    Osoite:
    Linnankatu 72
    20100 Turku 

    Lue lisää: Forum Marinum

  • Turun kauppahalli

    Jo vuonna 1896 avattu Turun kauppahalli huokuu vanhan ajan tunnelmaa. Heikosta säästäkään ei täällä tarvitse välittää, vaan kauppahallin tunnelmasta voi nauttia kuivissa sisätiloissa.  

    Uusien ja vanhojen yrittäjien tarjoamien tuotteiden ja palveluiden joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Ja vaikka ei ostaisikaan mitään niin pelkän kauppahallin tunnelman takia kannattaa saapua paikalle.  

    Kauppahalli toimii luonnollisesti kaupunkilaisten ostospaikkana, mutta erityisesti se on kulttuurihistoriallisesti tärkeä paikka Turussa. Kauppahalli on arkisin avoinna klo 8-18:00 ja lauantaisin 8-16:00. 

    Osoite:
    Eerikinkatu 16
    20100 Turku 

    Lue lisää: Turun kauppahalli

  • Sibelius-museo

    Turun Tuomiokirkon vieressä sijaitsee vuonna 1968 avattu Sibelius-museo. Kaunis modernismin tyylisuuntaa edustava rakennus kätkee sisäänsä muun muassa laajan soitinkokoelman ja Jean Sibeliusta käsittelevän näyttelyn.  

    Musiikkimuseo käsittelee suomalaista musiikkia aina 1700- luvulta nykypäivään. Museon nimi on kunnianosoitus Suomen kautta aikain tunnetuimmalle säveltävälle ja tästä johtuen, esillä on myös Sibeliuksesta kertova näyttely. Itse säveltäjänero on antanut suostumuksensa oman nimensä käyttämisestä rakennuksen tunnuksena. Museossa järjestetään myös tapahtumia, esimerkiksi keikkoja. 

    Museota voi suositella kaikille suomalaisen musiikin ystäville ja siitä kiinnostuneille. 

    Sisäänpääsy museoon on edullista. Aikuisilta lippu kustantaa seitsemän euroa ja opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät pääsevät sisään viidellä eurolla. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita museoon ilman pääsymaksua. 

    Osoite: 
    Piispankatu 17
    20500 Turku 

    Lue lisää: Sibelius-museo

  • Kuva: Visit Turku/ Olli Sulin

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.