Parhaat ulkoilupaikat Jyväskylässä 

Järvi-Suomen sydämessä sijaitsevassa Jyväskylässä on runsaasti erilaisia ulkoilumahdollisuuksia monenlaiseen makuun, Jyväskylässä voit tehdä hikisen porrastreenin, pyöräillä Jyväsjärven ympäri, lasketella, hiihtää tai tehdä vaikka rauhallisen kävelyretken kauniissa järvimaisemissa. Tässä artikkelissa esittelyssä parhaat ulkoilupaikat Jyväskylässä!

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Parhaat ulkoilupaikat Jyväskylässä 
  • 1. Laajavuori

    Laajavuori on hiihtokeskus, josta löytyy monenlaista aktiviteettia. Laajiksessa on mahdollista hiihtää, lasketella, luistella, alamäkiluistella, kokeille frisbeegolfia tai vaikka retkeillä luontopolulla. Laajavuoressa sijaitsee myös seikkailupuisto ja Bike Park.

    Laajavuoresta löytyy lisäksi olympiavoittaja Matti Nykäsen mukaan nimetty mäki.

    Osoite:
    Laajavuorentie 15
    40740 Jyväskylä

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Lue lisää: Laajavuori

  • null

    2. Jyväsjärvi

    Jyväsjärvi on ollut kautta aikain tärkeä osa Jyväskylää ja jyväskyläläisiä. Kaupunkiin matkatessa kannattaakin tutustua kauniin järven tuomiin mahdollisuuksiin.

    Rantaraitti on helppo tapa tutustua Jyväsjärveen.  Raitti on järven kiertävä viehättävä kevyen liikenteen väylä, jota kulkemalla voi nauttia Jyväsjärven kauniista maisemista ympäri vuoden.

    Talvella järvimaisemia on mahdollista ihailla myös reippailun ohessa, sillä järven jäällä on talvisin retkiluistelurata sekä jäälatu.

    >>Vietä unelmien loma paikallisten kanssa! Katso Jyväskylän elämykset täältä

  • null

    3. Harju

    Kun kyseessä parhaat ulkoilupaikat Jyväskylässä, niin tämä paikka on pakko mainita! Jyväskylän Harju tarjoaa ulkoilijalle mahdollisuuden nauttia luonnosta keskellä kaupunkia. Harjussa ulkoilijoita vetää puoleensa kaunis puistoalue sekä suosittu pururata.

    Erityisen tunnettu Harju on Vesilinnan näkötornista sekä Neron portaista, jotka on nimetty rakennusvuonna 1925 kaupungininsinöörinä toimineen Oskar Neron mukaan. Neron portaissa pystyy tekemään rankemmankin porrastreenin, ja Vesilinnan näkötornissa pääsee ihastelemaan Jyväskylän idyllisiä maisemia.

    Osoite:
    Ihantolantie 5 (Ravintola Vesilinna)
    40720 Jyväskylä

    Lue lisää: Harju

  • Ihana Jyväskylä! Tutustu myös juttuihimme Jyväskylän kiinnostavista kohteista ja Alvar Aallon Jyväskylästä.

    Kuvat:
    Pääkuva: Visit Jyväskylä, Keijo Penttinen
    Rantaraitti: Visit Jyväskylä, Tero Takalo-Eskola
    Harjun portaat: Jyväskylän kaupunki, Merja Huovelin

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.