Seinäjoen parhaat nähtävyydet – kolme kiinnostavaa kohdetta matkailijalle 

Seinäjoki on tunnettu muun muassa monista kaupungissa järjestettävistä tapahtumista ja Alvar Aallon jättämästä kädenjäljestä. Esittelyssä Seinäjoen parhaat nähtävyydet.

Näe ja koe

Julkaistu , päivitetty
Seinäjoen parhaat nähtävyydet – kolme kiinnostavaa kohdetta matkailijalle 
  • 1. Törnävän museoalue

    Törnävän museoalue on Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon keskus, jonka museotoiminta käynnistyi 1930 – ja 1940-lukujen vaihteessa. Museoalueella sijaitsee Liinamaan ulkomuseoalue, jonne on tuotu nähtäväksi 18 talonpoikaisrakennusta, jotka on rakennettu 1600 – 1800-luvuilla.

    Osana museoaluetta ovat myös Törnävän kartanon ulkorakennukset, kuten vanha kivinavetta, jonka yläkerrasta löytyy museon vuosittain vaihtuva näyttely Vinttigalleria ja alakerrasta Mihinhä me ollahan?-perusnäyttely. Näyttelyssä pääsee tutustumaan Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan historiaan.

    Myös Törnävän kartanon entisessä meijerirakennuksessa on nähtävää, sillä siellä sijaitsee luontomuseo Keidas, jossa voi tutustua Seinäjoen lähiseudun luontoon sekä geologiseen näyttelyyn.

    Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

    Osoite:
    Törnäväntie 23
    60200 Seinäjoki

    Lue lisää: Törnävän museoalue

  • 2. Aalto-keskus

    Kun kyseessä on Seinäjoen parhaat nähtävyydet, on Alvar Aallon kädenjälki mainittava! Seinäjoen Aalto-keskus on ainutlaatuinen Alvar Aallon suunnittelema hallinto- ja kulttuurikeskus, joka valmistui pääosin vuosina 1960 – 1968. Keskus muodostuu Aallon suunnittelemasta kokonaisuudesta, johon kuuluvat Lakeuden risti-kirkko, seurakuntatalo, kaupungintalo, kaupunginkirjasto, valtion virastotalo ja kaupunginteatteri. Aalto-keskukseen kuuluu rakennusten lisäksi myös kansalaistori, joka on Aallon sanojen mukaan tarkoitettu kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi.

    Lue lisää: Aalto-keskus

    Kiinnostaako Alvar Aalto? Tutustu myös Jyväskylän Aalto-kohteisiin.

  • 3. Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo

    Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo toimii Etelä-Pohjanmaan suojeluskuntapiirin talossa, jonka on myös suunnitellut Alvar Aalto. Talo rakennettiin vuosina 1924 – 1926. Kolmikerroksinen talo edustaa tyyliltään klassismia, mutta siinä on piirteitä myös pohjalaisesta rakennusperinteestä sekä funktionalismista.

    Museona rakennus on toiminut vuodesta 1990 lähtien. Museossa on pää- ja piharakennus, joissa on esillä perusnäyttelyitä sekä kausittain vaihtuvia näyttelyitä.

    Osoite:
    Kauppakatu 17
    60100 Seinäjoki

    Lue lisää: Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo

  • Lue lisää Seinäjoesta: Mitä tehdä lasten kanssa Seinäjoella?

    Kuva: Seinäjoen kaupunki

Sinua saattaisi kiinnostaa

Maisema Suomesta

Tilaa uutiskirje

Viimeisimmät ja ajankohtaisimmat matkailuvinkit suoraan sähköpostiin.