Sielu vie sinne, missä luonto on lähellä – Wild Taiga tarjoaa seikkailuja Kainuussa ja lähialueilla

Sielu vie sinne, missä luonto on lähellä – Wild Taiga tarjoaa seikkailuja Kainuussa ja lähialueilla

julkaistu , päivitetty

Joko tunnet Wild Taigan? Siellä lomailijan sielu pääsee lepoon kaukana kiireestä ja kaupungin hälystä. Kuhmo, Suomussalmi ja muu Wild Taigan alue tarjoavat upeita elämyksiä erämaaluonnon rauhassa.

Yhteistyössä: Wild Taiga Kuhmo-Suomussalmi

Luontoa, kulttuuria ja erämaan rauhaa

Kainuun komeimmat maisemat ja upea erämaaluonto ovat Wild Taigan valttikortteja. Kuhmon ja Suomussalmen alueella lomailet leppoisasti kaukana kiireestä ja suurista ihmismassoista. Seikkailun tuntua voit lisätä sekaan juuri sopivasti! Tarjolla on erämaaluonnon elämyksiä, eksoottisia eläintenkatseluretkiä, kiehtovaa kulttuuria, persoonallisia majoituskohteita, luonnollista hyvinvointia ja maittavaa ruokaa.

Wild Taigan voima on luonto- ja kulttuurielämysten yhdistämisessä. Voit suunnitella lomasi turvallisin mielin, sillä alueen yrityksissä ja majoituspalveluissa otetaan hygienia- ja turvallisuusasiat vakavasti. Tapahtumajärjestelyt hoidetaan aina tarkasti voimassaolevien suositusten mukaisesti.

Kuhmosa ja Suomussalmella voit kohdata metsän villejä.

Rohkenetko kohdata metsän kuninkaan?


Wild Taigan ehdoton erikoisuus on alueen suurpetokanta, jota pääsee tarkkailemaan ja valokuvaamaan ammattilaisten opastuksella. Metsän kuningas on tietenkin karhu, mutta myös ahmat, sudet sekä monet linnut, kuten maa- ja merikotkat ovat kiehtovia kuvauskohteita. Näiden uljaiden villien näkeminen läheltä on ainutlaatuinen kokemus. 

Karhunkatselukausi alkaa huhtikuussa lumen ollessa vielä maassa ja jatkuu syksyn ruskaan saakka. Alueella toimii useita yrityksiä, jotka tarjoavat valintasi mukaan sekä muutaman tunnin iltaretkiä, yhden yön retkiä että useamman päivän kuvauspaketteja. Esimerkiksi Martinselkosessa on mainio mahdollisuus nähdä karhunpentuja emoineen. Kuhmon Vartiuksessa puolestaan on tarjolla luksuskojuja vaativampaan makuun ja aivan uusimpana erikoisuutena Suomussalmelle on rakennettu jopa saunakoju karhunkatseluun.

>> Tutustu Wild Taigan retkitarjontaan

Hossan kansallispuisto

Luonnonrauhaa tai aktiivista lomailua

Luonto on monelle se kaikkein suurin syy valita lomakohteekseen Wild Taigan alue. Eikä ihme, sillä täällä siitä voi nauttia niin monin tavoin. Hossan kansallispuisto on retkeilijän huippukohde ja lisäksi esimerkiksi Kuhmon Ystävyyden puiston luontokohteissa on tarjolla ruuhkattomia patikkareittejä. Valinnanvaraa löytyy vaativista vaellusreiteistä koko perheelle sopiviin luontopolkuihin. Seudun lumoavaan reittitarjontaan voit tutustua täällä.

Melonta, SUP-lautailu ja pyöräily kuuluvat patikoinnin ohella suosituimpiin kesäaktiviteetteihin – et välttämättä tarvitse omia välineitä, sillä alueelta löytyy hyvä vuokravälinetarjonta. Samalla kannattaa osallistua myös opastetuille luontoretkille, kuten koskikelluntaan Kuhmossa tai ratsastusvaellukselle islanninhevosella Paltamossa.

Yksin Kuhmossa on yli sata koskea, joten myös kalastus sujuu seudulla mainiosti. Uutuutena tänä kesänä ovat perhokalastusleirit Lentiirassa. Muita kiinnostavia ulkoilmatapahtumia ovat Kainuun Rastiviikko Puolangan Luhtakankaalla 3.–8.7.2022 ja Hossan polkujuoksutapahtuma Kainuun Trail 2.7.2022.

Riippusilta Hossan kansallispuistossa

Kirjallisuutta, taidetta ja musiikkia

Wild Taigan alueella kalevalainen perinne elää ja voi hyvin. Kuhmo on valittu Unescon kirjallisuuskaupungiksi. Perinteiden maailmaan voit sukeltaa informaatiokeskus Juminkeossa, joka perehdyttää Kalevalan maailmaan kiinnostavien näyttelyiden kautta.

Yksi kenties koko Suomen tunnetuimmista ympäristötaideteoksista löytyy Suomussalmelta. Reijo Kelan alun perin vain väliaikaiseksi suunnittelema Hiljainen Kansa -teos sijaitsee aivan Viitostien varrella – etelästä saapuva ei voi olla sitä huomaamatta. Vaikuttavan teoksen hahmot ovat tervehtineet ohikulkijoita jo vuodesta 1984 saakka.

Wild Taigan tunnetuin kulttuuritapahtuma on Kuhmon Kamarimusiikki. Kesällä 2022 festivaali järjestetään jo 52. kertaa. Kamarimusiikin äärelle päästään palaamaan jälleen 10.–22.7.2022. Teemana on tällä kertaa Illuusion taide. Kesän teema kunnioittaa erityisesti aiemman taiteellisen johtajan Vladimir Mendelssohnin perintöä komealla kattauksella lumoavaa kamarimusiikkia kotimaisten ja ulkomaisten huippumuusikkojen esittämänä. Luvassa on osallistujille kauneimpaan kesäaikaan aamusta yömyöhään mahtavia musiikkielämyksiä sekä mieleenpainuvia kohtaamisia ja uusia tuttavuuksia.

>> Lue lisää Wild Taigan kulttuuritarjonnasta

Majoitu juuri siten, miten haluat

Wild Taigan alueen majoitustarjonta on monipuolinen. Jokainen lomailija löytää varmasti omaan tilanteeseensa sopivan yöpymispaikan. Valittavanasi on rauhallisia pieniä hotelleja, tunnelmallisia mökkejä, ainutlaatuisia majataloja ja luonnonläheisiä leirintäalueita. Maittavia ruokaelämyksiä tarjoilevat puolestaan alueen monet persoonalliset ravintolat ja kahvilat. Lisää Wild Taigan mainiosta majoitustarjonnasta voit lukea täältä

Yhteistyössä: Wild Taiga Kuhmo-Suomussalmi

Kuvat: Wild Taiga, Ilkka Niskanen

Artikkeli on toteutettu Matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet -rahoituksella.


LUE MYÖS: Kalevalaa, kamarimusiikkia ja karhunkatselua – 10 kesätärppiä Wild Taigan alueelle

Katso myös